خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تعامل شوراهای شهر و روستا تقویت شد

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 20:53
رئیس شورای اسلامی استان البرز با اشاره به تقویت تعامل شوراهای شهر و روستا از نهایی شدن طرح حکمرانی شهری خبر داد و گفت: این طرح در جلسه ای مشترک با مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
شوراي،استان،اسلامي،البرز،شهر،شوراها،اشاره،رئيس،شوراهاي،جلسات ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علیرضا قره‌حسنلو، رئیس شورای اسلامی استان البرز بعدازظهر امروز یکشنبه 28 ازدیبهشت در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن گرامیداشت روز روابط عمومی، از تلاش رسانه‌ها به عنوان «روایتگران اتفاقات و مسائل شهری و روستایی» قدردانی کرد و با اشاره به آغاز فعالیت شورای فعلی در سال 1400 از راه‌اندازی کامل ساختمان شورای اسلامی استان که از دوره قبل نیمه‌کاره مانده بود، خبر داد.
وی با بیان اینکه ساختمان شورای اسلامی استان البرز نخستین ساختمان اختصاصی شورای استان در کشور است که با همکاری شهرداران و اعضای شورای دوره گذشته تکمیل شد، افزود: در این دوره، برای نخستین بار جلسات تخصصی کمیسیون‌های پنج‌گانه شورا از جمله کمیسیون فرهنگی، عمران، معماری، برنامه و بودجه و حقوقی برگزار و موجب هماهنگی بیشتر میان روسای کمیسیون‌ها و مدیران شهری شده است.
رئیس شورای اسلامی استان البرز با اشاره تمدید یک ساله فعالیت دوره فعلی شورا و با بیان اینکه این فرصت می‌تواند در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام نقش مهمی ایفا کند، از برگزاری سومین نشست شورای عالی استان‌ها در آبان‌ماه سال گذشته در البرز به عنوان یکی از دستاوردهای مهم یاد کرد و ادامه داد: در این نشست با حضور نمایندگان شوراهای شهر و روستای سراسر کشور، ظرفیت‌های استان البرز معرفی شد.
قره حسنلو از انعقاد چند تفاهم‌نامه همکاری با دستگاه‌های اجرایی و علمی همچون جهاد دانشگاهی، اداره کار و پارک علم و فناوری خبر داد و این اقدامات را گامی مؤثر در توسعه آموزش و تأمین منابع مالی شوراها دانست و با اشاره به رونمایی از نشریه و خبرنامه شورای اسلامی استان البرز، از خبرنگاران خواست که به عنوان پل ارتباطی میان مردم و مسئولان، نظرات، انتقادات و پیشنهادات خود را صادقانه مطرح کنند.
وی هدف اصلی خود را ارائه خدمت شفاف و صادقانه به مردم استان دانست و با اشاره به اقدامات اخیر شورا در سطح استان و کشور عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین طرح‌های ما با عنوان طرح حکمرانی شهری، پس از برگزاری جلسات کارشناسی، در نشستی مشترک با نمایندگان مجلس شورای اسلامی بررسی می‌شود.
در گذشته این طرح به نتیجه نرسید، اما اکنون با بهره‌گیری از ظرفیت‌های ملی، تلاش داریم آن را نهایی و اجرایی کنیم.
قره‌حسنلو از تأسیس مرکز آموزش و پژوهش شورای اسلامی استان البرز خبر داد و افزود: هدف این مرکز توانمندسازی اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا، شناسایی مشکلات و ارائه طرح‌ها و پیشنهادهای کارشناسی به شورای عالی استان‌ها و نهادهای حاکمیتی کشور است.
آموزش اعضای شوراها از اولویت‌های ما به شمار می‌رود.
بسیاری از اعضا در ابتدای ورود به شورا آشنایی کافی با وظایف قانونی خود ندارند.
رئیس شورای اسلامی استان البرز با بیان اینکه در حال جبران این خلأ با برگزاری دوره‌های آموزشی و طراحی تقویم آموزشی سال 1404 هستیم، به برگزاری جلسات کمیسیون‌های تخصصی با حضور رؤسای شوراهای مراکز استان‌ها اشاره کرد و ادامه داد: این جلسات نقش مهمی در هم‌افزایی و هماهنگی بین شوراهای کشور دارد و استان البرز میزبان چند دور از این جلسات بوده است.
وی اظهار کرد: تمام مصوبات شوراهای شهرها طبق قانون به شورای استان ارسال می‌شود و ما به‌صورت مستمر رصد و بررسی می‌کنیم.
در سال جاری موضوع انتزاع شهرستان فردیس از کرج پس از سال‌ها بلاتکلیفی، با تعامل قضایی و همکاری شوراهای دو شهرستان به سرانجام رسید.
به منظور رفع مسائل و مشکلات منطقه‌ای و شهرستانی نیز جلسات تخصصی با حضور مدیران کل و مسئولان محلی برگزار شده است.
رئیس شورای اسلامی استان البرز به چالش نبود آگاهی برخی داوطلبان شورا از وظایف قانونی خود اشاره و بیان کرد: پیشنهاد کرده‌ایم که پیش از ورود به شورا، افراد ملزم به گذراندن دوره‌های آموزش مقدماتی باشند و حتی آزمون سنجش صلاحیت برگزار شود؛ هرچند این موضوع هنوز در مجلس تصویب نشده است.
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل و تسریع در سنددار شدن املاک در مشکین‌دشت
احمد کریمی‌پور، رئیس شورای اسلامی شهر مشکین‌دشت نیز در این نشست اعلام کرد: امسال شهرداری مشکین‌دشت 50 دستگاه اتوبوس جدید خریداری کرده و برنامه‌ای برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی نیز در حال اجراست.
در راستای اجرای این طرح، وام‌هایی به ارزش 250 میلیون تومان به رانندگان پرداخت شده و تفاهم‌نامه‌هایی نیز با بانک‌ها به منظور تسهیل این فرایند به امضا رسیده است.
وی مطرح کرد: شهرداری در حوزه آتش‌نشانی، سه دستگاه خودروی جدید را برای شهرک مهندسی زراعی و بعثت با همکاری فرمانداری شهرستان تأمین کرده است.
این خودروها به‌ویژه در خدمت‌رسانی به روستاهای فاقد دهیاری که در محدوده شهری واقع شده‌اند، مورد استفاده قرار می‌گیرند.
از آنجا که 80 تا 85 درصد املاک مشکین‌دشت فاقد سند رسمی هستند، اقداماتی برای صدور سند در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشکین دشت خاطرنشان کرد: بر اساس توافق‌نامه‌ای با اداره ثبت اسناد، بنیاد مسکن و مسکن و شهرسازی، دفتر مشترکی در شهر برای تسهیل این روند راه‌اندازی شده است.
در فاز اول 40 سند صادر شده و در فاز دوم نیز با همکاری نهادهای مربوطه این روند ادامه دارد.
در حال حاضر، سند املاک به‌صورت رسمی صادر شده و مالکان می‌توانند با طی مراحل قانونی، اسناد خود را دریافت کنند.
با اجرایی شدن سامانه‌های الکترونیکی جدید، طی دو سال آینده هیچ معامله‌ای بدون ثبت در این سامانه‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود.
خلأهای نظارتی و نبود اجرای مصوبات از چالش‌های اصلی شوراهاست
محمد مهرزاد، رئیس شورای اسلامی شهر محمدشهر نیز در این جلسه با بیان اینکه برخی اتفاقات مهم در مدیریت شهری بدون پوشش خبری و شفاف‌سازی باقی می‌مانند، گفت: برخی نهادها و حتی اعضای شوراها ممکن است در فرآیندهای رای‌گیری و تصویب مصوبات نقش‌آفرینی داشته باشند که گاه در راستای مصالح عمومی نیست.
در سال‌های گذشته، برخی مدیران کل در جلسات شورای اسلامی استان شرکت کرده‌اند.
وی با اشاره به اینکه اما برخی پیگیری‌ها از جمله کمربندی جنوب کرج و بحث‌های مربوط به شهر محمدشهر با تغییر دولت فعلاً متوقف شده‌اند، عنوان کرد: یکی از نقاط ضعف در ساختار فعلی، نبود اختیارات کافی برای نظارت و پیگیری اجرای مصوبات توسط شوراهاست.
شورای اسلامی استان از نظر قانونی یکی از سه ناظر بر مصوبات شوراهای شهر است، اما این ظرفیت به‌خوبی فعال نشده است.
رئیس شورای اسلامی شهر محمدشهر با بیان اینکه در مواردی حتی شوراها قدرت لازم برای پیگیری استیضاح یا پاسخ‌خواهی از شهرداری‌ها را ندارند، به اهمیت ارتقای نقش نظارتی شوراها اشاره و بیان کرد: ما از طریق هماهنگی با اداره کل شوراها و روستاها تلاش کرده‌ایم تا نظارت‌ها به صورت مؤثرتر انجام شود، اما برای دستیابی به نتایج ملموس‌تر، قانون‌گذار باید اختیارات بیشتری را برای شوراها در نظر بگیرد.
اگرچه شوراها نقش کلیدی در توسعه محلی دارند اما بدون تقویت ابزارهای قانونی و نظارتی، بسیاری از این ظرفیت‌ها بالفعل نمی‌شوند.
انتهای پیام/