خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 29 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نبود زیرساخت‌ها، مهم‌ترین چالش پیش‌روی میراث فرهنگی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 19:30
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد گفت: نبود زیرساخت ها، مهم ترین چالش پیش روی این اداره است.
ميراث،فرهنگي،استان،كهگيلويه،بويراحمد،گردشگري،تاريخي،حفاظت،مع ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، سید مجتبی امیرحسینی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد عصر امروز یکشنبه 28 اردیبهشت در نشست با اصحاب رسانه اظهار کرد: بیش از دو هزار اثر تاریخی و ارزشمند در استان وجود دارد و نبود زیرساخت‌ها مهم‌ترین چالش پیش‌روی حفاظت و معرفی این میراث غنی است.
وی، در این نشست که به مناسبت روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی برگزار شد، بر نقش حیاتی خبرنگاران در حفظ و معرفی میراث فرهنگی تأکید کرد و آنان را پاسداران بی‌سنگر تمدن و پاسبانانی بدون توقع، اما با تأثیرگذاری کلیدی خواند.
امیرحسینی با اشاره به غنای تاریخی و فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: این میراث، شناسنامه هویتی استان است و باید با برنامه‌ریزی دقیق و حمایت‌های لازم، برای معرفی و حفاظت از آن تلاش شود، و واقعیت امر نبود زیرساخت‌های مناسب برای حفاظت، مرمت و معرفی این آثار مهم‌ترین چالش پیش‌روی میراث فرهنگی استان است.
وی همچنین به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای هفته میراث فرهنگی اشاره کرد و از برگزاری همایش‌ها، نمایشگاه‌ها و برنامه‌های مختلف برای معرفی بیشتر آثار تاریخی و فرهنگی استان خبر داد.
امیرحسینی در ادامه به ضرورت همکاری بین دستگاه‌های اجرایی و مردم برای حفاظت از میراث فرهنگی اشاره کرد و از نقش موثر مردم در حفظ این میراث ارزشمند قدردانی نمود.
همچنین، وی در پاسخ به سؤالات خبرنگاران، به مسائل مرتبط با مرمت آثار تاریخی، توسعه گردشگری پایدار و حفاظت از میراث طبیعی استان پرداخت و از آمادگی میراث فرهنگی برای همکاری با رسانه‌ها جهت اطلاع‌رسانی و معرفی بهتر میراث فرهنگی کهگیلویه و بویراحمد ابراز امیدواری کرد.
وی با بیان اینکه در بحث احیای بناها در بلاد شاپور بازارچه‌ای برای صنایع دستی خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: از مهم ترین اهداف ما در سال جدید، 25 بنای تاریخی از طریق صندوق احیا است، در بحث موزه یاسوج، از سال 88 کلنگ اجرایی این موزه، به زمین زده شده است و 95 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
امیرحسینی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: سد تنگ سرخ در حال احداث است، می‌تواند مقصد خوبی برای گردشگران جنوب غربی و سایر گردشگران از نقاط مختلف کشور باشد و ظرفیت بسیار خوبی داریم و شهرستان دنا از بهترین شهرها برای مقصد گردشگری است و میتواند مقصد گردشگری خوبی برای گردشگران باشد و در استان کهگیلویه و بویراحمد از نعمت خوب آب برخوردار هستیم که این بحث بسیار خوب و مفید است.
این مسئول اضافه کرد: استان ما پایتخت پل های تاریخی است و 15 پل تاریخی داریم و قرار است بناها را فهرست بندی می کنیم و برایشان خصوصیات مختلف آماده می کنیم و 4 موزه خوب در استان را راه‌اندازی کردیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: تنها راهی که میتوان به خوبی از ظرفیت های استان استفاده شود، باید سرمایه گذارهای استان، سرمایه گذاری کنند و درآمد کسب کنند و از برنامه ها ما این است که یک هنرستان گردشگری داشته باشیم و یکی از سیاست های ما حمایت از بوم گردی ها است.
امیرحسینی با اشاره به مهم ترین مزیت استان تأکید کرد: یکی از مهم ترین مزیت های استان کهگیلویه و بویراحمد، طبیعت و منابع طبیعی است و همه افراد جوامع حامی فرهنگ و میراث فرهنگی باشد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری تسنیم، بیان کرد: حفاظت از مناطق و منابع طبیعی و نبود زیرساخت ها از جمله مشکل در فرودگاه و پرواز هوایی را از مهم ترین چالش های در حوزه میراث فرهنگی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کهگیلویه و بویراحمد در پایان سخنان خود اضافه کرد: خوشبختانه من با هیچکدام از مسئولین استانی و کشوری مشکلی نداشتم و ان‌شاءالله بتوانیم در این مسئولیت مفید باشیم و مشکلات حوزه میراث فرهنگی را با کمک همه مسئولین، مردم و شما خبرنگاران و اصحاب رسانه حل کنیم.
انتهای پیام/