خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بی نظمی و تحقق 100درصدی بودجه شهرداری تبریز زیر ذره بین شورا

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 19:12
آمار عملکرد منابع و مصارف 12 ماهه برنامه و بودجه سال 1403 شهرداری در دویست وشصت وششمین جلسه شورای اسلامی شهر تبریز مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بودجه،تبريز،شهرداري،شوراي،شهر،اسلامي،عملكرد،درصد،ارائه،تحقق، ...

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، غلامرضا احمدی، رئیس شورای اسلامی شهر تبریز در ابتدای دویست‌وشصت‌وششمین جلسه این شورا، ضمن گرامی‌داشت یاد و نام شهدای پرواز اردیبهشت، اظهار کرد: 30 اردیبهشت به عنوان روز شهدای خدمت نام‌گذاری شده است که سال گذشته در عصر شنبه، بالگرد حامل شهدای خدمت دچار سانحه و سقوط شد.
شهادت خادمان شریف مردم را به رهبر انقلاب، خانواده شهدا و ملت شریف ایران تسلیت می‌گوییم.
وی خاطرنشان کرد: مردم قدردان جمهوری اسلامی ایران برای گرامی‌داشت یاد شهدای خدمت مراسمات متعددی برگزار می‌کنند و اعضای شورای اسلامی شهر تبریز و شهردار در نماز ظهر و عصر امروز برای عرض ارادت و تسلیت به محضر آیت‌الله آل‌هاشم پدر شهید آل‌هاشم خواهند رفت.
رئیس شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره‌ به بیانات مقام معظم رهبری درباره شهدای خدمت اظهار کرد: شهید آیت‌الله رییسی، مرد کار و عمل و خدمت و صفا و صداقت بود که شب‌وروز نمی‌شناخت و در خدمت‌گزاری به کشور یک نصاب جدید ایجاد کرد و به جوانان میدان می‌داد.
احمدی، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شهید آل‌هاشم، گفت: ایشان از زمانی که به امامت جمعه تبریز منصوب شد این نماز را از یک عمل عبادی صِرف به یک عمل جامع عبادی، معنوی، خدماتی و مردمی تبدیل کرد و با همه مردم برخورد پدرانه داشت.
وی، با اشاره به مناسبت 27 اردیبهشت، روز ارتباطات و روابط‌عمومی گفت: این روز را به همه مدیران و مسئولان و تلاشگرانی که ارکان اساسی اطلاع‌رسانی هستند و نقش تعیین‌کننده در افزایش آگاهی آحاد جامعه دارند، تبریک می‌گوییم و برایشان آرزوی سلامتی داریم.
بررسی آمار عملکرد منابع و مصارف برنامه و بودجه شهرداری تبریز
در این جلسه گزارش آمار عملکرد منابع و مصارف 12 ماهه برنامه و بودجه سال 1403 شهرداری تبریز توسط شهرداری ارائه و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
علی نوای باغبان، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز در بررسی این گزارش، ضمن تسلیت سالگرد شهادت خدمتگزاران کشور، با اشاره به اهمیت شفافیت در بودجه اظهار داشت: بودجه شهرداری و شورای شهر تبریز در سال 1403 به طور کامل محقق شده است.
وی با تاکید بر لزوم بررسی دوره‌ای بودجه، ادامه داد: موظفیم این بودجه را هر 6 ماه یکبار تدوین و تصویب کرده و به اطلاع عموم برسانیم.
این فرصتی است تا میزان تحقق بودجه‌ی 12 ماهه را مشاهده کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، تحقق 100 درصدی بودجه را نشان دهنده تلاش مشترک مجموعه شهرداری و شورا دانست و بر اهمیت شفافیت در نحوه تحقق بودجه برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان تاکید کرد.
باغبان، با اشاره به سهم بالای هزینه‌های عمرانی در بودجه شهرداری، افزود: قانون می‌گوید هزینه‌های عمرانی نباید کمتر از 40 درصد باشد، در حالی که بالای 70 درصد هزینه‌های ما عمرانی بوده و حدود 30 درصد آن صرف هزینه‌های جاری شده است.
وی این میزان تحقق را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و ابراز امیدواری کرد که این روند در اقدامات دولت نیز محقق شود.
نوای باغبان با بیان اینکه بودجه عمرانی شهرداری سه برابر بودجه جاری است، بر لزوم بازنگری در اولویت‌های شورا و شهرداری در سیاست‌گذاری‌ها تاکید کرد و گفت: خواستار شفافیت در میزان هزینه‌کرد برای پروژه‌هایی مانند توسعه خطوط مترو و خرید اتوبوس و...
هستیم.
وی با اشاره به سهم 35 درصدی عوارض عمومی در درآمد شهرداری تبریز عنوان کرد: گزارش دقیقی از میزان درآمد حاصل از فروش اموال منقول شهرداری تبریز ارائه شود.
نوای باغبان همچنین با ابراز تعجب از عدم استفاده شهرداری از وام 650 میلیارد تومانی مصوب شده، خواستار پاسخگویی در این خصوص شد.
پایمال شدن تکالیف بودجه‌ای شهرداری تبریز
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز در این خصوص گفت: بودجه تخصیص داده شده به یک پروژه 400 درصد عملکرد دارد و در چنین وضعیتی یک تعداد تکالیف بودجه‌ای پایمال می‌شود.
وی اظهار داشت: پروژه اتوبان ولایت با 463 درصد تحقق بودجه‌ای یکی از پروژه‌هایی است که در آن فراتر از پیش‌بینی بودجه‌ای عملی شده است.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اگر پیش‌بینی و عملکرد بودجه در دست ماست باید هر مقدار اعتبار که نیاز است پیش‌بینی کنیم و نباید اگر پروژه‌ای عمل نشد بگوییم بودجه در پروژه‌ای دیگر هزینه شد.
صادقی خاطرنشان کرد: در چنین وضعیتی پیش‌بینی ما صحیح نیست و ضرورت داشت پیش‌بینی بودجه‌ای دقیق‌تری صورت می‌گرفت.
وی تصریح کرد: این وضعیت منجر به این می‌شود که در حوزه‌های دیگر شاهد عملکرد و تحقق بودجه‌ای کمتری باشیم؛ اکنون گلایه می‌کنیم چرا بودجه حوزه محیط زیست و خدمات شهری، تحقق 50 درصدی داشته داشت، این در حالی است که بودجه این حوزه در دیگر پروژه‌ها هزینه شده است.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: مسئله مطرح این است که آیا شهرداری به لحاظ عملکرد بودجه‌ای می‌تواند چنین درصدهای کلان خارج از حدود بودجه مصوب را بدون مجوز شورا هزینه کند؟
صادقی گفت: یکی از مسائل و چالش‌های عمده حوزه بودجه این است ‌که این هزینه‌کردهای خارج از حدود بودجه مصوب، منجر به غیرواقعی شدن پیش‌بینی بودجه است.
وی اظهار کرد: اگرچه تحقق 97 درصدی بودجه قابل تحسین است و جای قدردانی دارد اما اگر خارج از بودجه مصوب شورا عمل شود، قاعده بودجه‌ای به هم می‌خورد و حال باید دید این بودجه پیش‌بینی نشده تخلف است یا نه و آیا این مسئله، بی‌نظمی و پراکندگی در بودجه ایجاد می‌کند یا خیر؟
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص موضوع فروش اموال غیرمنقول شهرداری تبریز نیز گفت:‌ گزارش فروش املاک از شهرداری خواسته شده که نحوه و میزان واگذاری در مناطق چگونه است.
صادقی تصریح کرد: فروش املاک در مناطق پیش‌بینی شده اما‌ در برخی مناطق، بیش از درصدهای پیش‌بینی شده انجام شده است که باید مشخص شود آیا شهرداری در قاعده بودجه‌ای چنین مجوزی دارد یا خیر.
وی همچنین با اشاره به موضوع سامانه آنلاین بودجه (سیبنا) گفت: این سامانه در صورت تطبیق دادن با حوزه مالی و عمران، باگ‌های زیادی خواهد داشت چراکه شخص‌محور پیش می‌رود درحالیکه در این خصوص مصوبه شورایی وجود دارد که باید گزارش این حوزه ارائه شود.
روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز هم در بررسی گزارش شهرداری اظهار داشت: در گزارش ارائه‌شده نکته‌ای که به چشم می‌خورد تفاوت درآمد و هزینه است.
وی گفت: زمینه عوارض توسعه در 2 بخش مدنظر است که درخصوص عوارض در حد طرح تفصیلی عدد مشخصی تحقق یافته است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بخش مهم و قابل توجه، عوارضی است که پس از اخذ مجوز ماده 5 و صدور پروانه است که تبدیل به رویه در مناطق شده است درحالیکه مناطق بدون اخذ ماده 5 گزارش عملکرد می‌دهند و تعداد کمی مجوز دارند که این مسئله در آینده مشکلاتی خواهد داشت.
رشیدی ادامه داد: عملکرد 982 میلیارد تومانی برای اتوبوسرانی به ثبت رسیده است، عملکرد 12 ماهه مرکز اتوبوسرانی و مترو نیز بصورت دقیق‌تر ارائه شود.
داود امیرحقیان، عضو شورای اسلامی شهر تبریز با تسلیت سالروز شهادت شهدای خدمت، خواستار اعلام ردیف‌های بودجه و روند تحقق آن‌ها شد و گفت: در خصوص چک‌های دریافتی از مردم توضیحات لازم ارائه شود.
باغبان، عضو شورا از تایید بودجه سازمان‌ها در کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تبریز خبر داد و اضافه کرد: بودجه سازمان‌های شهرداری 10 هزار میلیارد تومان است.
وی خواستار ارائه گزارش‌های مجزا از بودجه برخی سازمان‌ها از جمله قطار شهری به منظور بررسی دقیق‌تر شد و به موضوع جذب سرمایه‌گذار در شهرداری اشاره کرد و آن را موضوعی سربسته خواند.
حجت الاسلام سید کاظم زعفرانچیلر ضمن تشکر از ارائه آمار و ارقام، از نبود تحلیل در گزارشات انتقاد کرد و گفت: اعداد و ارقام نصف ماجرا هستند و باید تحلیل شوند تا در اولویت‌ها و تصمیم‌گیری‌ها موثر باشند.
وی تاکید کرد: آمار باید اساس تحلیل قرار گیرد و از این تحلیل، الگو و مدلی بیرون آید تا از صرفاً ارائه اعداد و ارقام فراتر رود.
زعفرانچیلر همچنین بر اهمیت تحلیل در کنار آمارها تاکید کرد و گفت: ضعف پژوهش می‌تواند اجرا را نیز ضعیف کند.
میزان، رضایت مردم است
علی راستی، سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه باید مشخص شود تأثیرگذاری تحلیل‌ها مثبت است یا منفی، گفت: اگر‌ بخواهیم ارائه گزارش‌ها نتیجه‌بخش باشد باید به مردم و پروژه‌ها رجوع کنیم.
وی با تاکید بر اینکه تلاش شورا بر این است که مردم راحت باشند، گفت: اگر خروجی عملکرد، نارضایتی مردم باشد مشخص است که تحلیل‌ها باید منفی باشد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز درخصوص تذکر روح‌اله رشیدی، گفت: این تذکر باید در کمیسیون تحقیق و نظارت بیشتر بررسی و ابعاد قضیه مشخص شده و خروجی آن در صحن علنی بیان شود.
احد صادقی، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز با اشاره به وجود مابه‌التفاوت درآمد و هزینه در سازمان‌ها گفت: سهم عمرانی سازمان‌ها کم اتفاق افتاده و اگر کمک شهرداری نبود سازمان‌ها صرفا توان پرداخت حقوق را داشتند.
وی گفت: در حوزه میادین صرفا هزینه‌های جاری مشاهده می‌شود که نیاز به بررسی دارد چراکه کارکرد سازمان‌ها از بین رفته است.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز خاطرنشان کرد: برای سازمان‌ها منابع درآمدی تعریف شده و شورا در این حوزه پیشگیرانه برخورد کرده است.
بی‌نظمی بودجه‌ای شهرداری تبریز
روح‌الله رشیدی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار کرد: عملکرد عمرانی شهرداری در 1403 از نظر تعداد و ردیف‌های عمرانی، 961 مورد مصوب بوده است که این تعداد دارای عملکرد متفاوت هستند.
وی گفت: 207 پروژه صفر 207 در 12 ماهه سال 1403 با 21.5 درصد، 100 پروژه زیر 10 درصد، 253 پروژه بین 10 تا 50 درصد وجود داشتند و پروژه‌های بالای 50 درصد، 42 درصد عملکرد عمرانی شهرداری تبریز را شامل‌ می‌شوند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: از 961 پروژه یاد‌شده، 691 ردیف پروژه در سطح مناطق است که 139 پروژه عملکردی ندارند و 9 درصد پروژه‌ها عملکردی بین 1 تا 10 درصد دارد.
همچنین 168 ردیف درصد عملکرد 11 تا 50 درصدی دارند.
رشیدی درخصوص معیار ریالی این پروژه‌ها نیز گفت: تعدادی از پروژه‌ها عملکرد ریالی بالای 100 درصد دارند که یکسری با مجوزهای ناشی از تبصره ماده واحده و یکسری براساس اقتضا بوده‌اند که این تعداد قابل توجه است.
وی گفت: نزدیک 100 ردیف تحقق ریالی بالای 100 درصد، برخی بالای 200 درصد و بیش از این دارند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز، گفت: بی‌نظمی بودجه‌ای شهرداری تبریز قابل تامل است؛ بودجه شهرداری برای برنامه‌ای است که ارائه می‌کند و ما به‌عنوان مصوب بودجه باید ببینیم چه مقدار از اعتبارات در جای خود هزینه می‌شود.
رشیدی گفت: ارزش ریالی این ردیف‌ها قابل تحلیل است و ردیف‌هایی با عملکرد صفر سه هزار و 928 میلیارد تومان اعتبار معطل خود کرده است که احتمالا در متمم مقداری اصلاح شده و تا تفریغ بودجه باید عملکرد آن ثبت شود.
وی اظهار کرد: در سازمان‌ها عملکرد زیر 50 درصد کم است که حدود 30 درصد است و 70 درصد با تاثیر مثبت مترو ثبت شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: عنوان دستورجلسه بررسی عملکرد 12 ماهه است و موضوع بحث عملکرد پایین نیست‌ بلکه بحث برنامه است.
رشیدی گفت: خواسته ما ارائه گزارش توسط شهرداری است که گزارش وزنی ارائه شود و توجه ما ناظر بر بحث فنی و عمرانی نیست.
وی اظهار کرد: بنده بدون دوربین و هیاهو در تمام قرارهای خدمت حضور داشته‌ام و به وظایف شواریی عمل کرده‌ام.
انتهای پیام/