خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

روایتی از همکاری نزدیک اژه‌ای و شهید رئیسی در دستگاه قضا - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 19:12
رئیس دستگاه قضا در برنامه مردم دار از همکاری نزدیک خود و شهید رئیسی در دستگاه قضا گفت.
زمان،ارتباط،شهيد،انقلاب،رئيس،بهشتي،تهران،بزرگان،دادستان،قضاي ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای ؛رئیس قوه قضاییه، در برنامه تلویزیونی مردم‌دار اظهار کرد: از حدود سال 1355 به بعد، فضای انقلابی در حوزه‌های علمیه حال و هوای تازه‌ای پیدا کرد.
البته این فضا از قبل هم کم‌وبیش وجود داشت، اما در آن دوره به‌طور جدی‌تر و منسجم‌تری شکل گرفت.
در آن زمان، طبعاً افرادی که در حوزه به مسائل سیاسی می‌پرداختند، فراتر از موضوعات رایج فقه، اصول، کلام و فلسفه، مباحث جدید و متفاوتی را نیز مطرح می‌کردند.
وی افزود: یکی از چهره‌های شاخص و پیشرو در این عرصه، شهید بهشتی بود.
همچنین افرادی چون شهید قدوسی، آیت‌الله مصباح و دیگران، در تأسیس و اداره مدرسه‌هایی که با این رویکرد فعالیت می‌کردند نقش داشتند.
طبیعی بود که جوانان و طلاب علاقه‌مند به این فضا، که در آن زمان در سنین پایین‌تری بودند، جذب این جریان شوند و تلاش کنند به این بزرگان نزدیک شوند و در کلاس‌ها و برنامه‌های آنان شرکت کنند.
رئیس دستگاه قضا گفت: در آن دوران، پیش از انقلاب، آشنایی من با شهید بهشتی چندان عمیق نبود؛ فقط شناخت محدودی از ایشان داشتم.
اما پس از پیروزی انقلاب، به‌طور طبیعی، ارتباطات بیشتر شد.
از یک‌سو شهید بهشتی و بزرگان دیگر حوزه وارد عرصه‌های کلان انقلاب شدند؛ شهید قدوسی هم حضور فعالی داشت، و بهشتی رئیس دیوان عالی کشور شد.
از سوی دیگر، شاگردان و جوانانی که با این بزرگان انس و ارتباط داشتند، به‌تدریج وارد دستگاه قضایی شدند.
وی افزود: در آن زمان که دوره ابتدایی انقلاب بود، فضای دستگاه قضایی هم به شدت تحت تأثیر رویکرد مبارزه با فساد قرار داشت؛ نه فقط فساد اقتصادی، بلکه انواع فساد سیاسی و امنیتی نیز جدی گرفته می‌شد.
همین فضا باعث شد ارتباط افراد با این مجموعه بیشتر و گسترده‌تر شود.
رئیس قوه قضاییه متذکر شد: طبعاً ایشان از اساتید ما بودند و در مناسبت‌های مختلف با هم ارتباط داشتیم، اما این ارتباط خیلی گسترده نبود.
یکی از دلایلش هم این بود که ایشان به شهرستان رفتند و من در تهران بودم.
البته آن زمان کرج هنوز از تهران جدا نشده بود و جزو تهران محسوب می‌شد.
وی افزود: در سال 1361 به همدان رفتند و به‌عنوان مهمان، مدتی دادستان آنجا بودند؛ در آن زمان سن‌شان هم نسبتاً کم بود.
بعد از آن، زمانی که آقای اشراقی در سال 1366 دادستان تهران شدند، شهید رئیسی را به‌عنوان سرپرست و مسئول واحد امنیت منصوب کردند.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: در واقع، دادسرای انقلاب در آن زمان به دو بخش عمده تقسیم شده بود، بخش اقتصادی و مالی که بنده سرپرستی آن را بر عهده داشتم، و بخش امنیتی که مسئولیتش با ایشان (آقای رئیسی) بود.
هر دوی ما به نوعی معاون دادستان محسوب می‌شدیم و در یک محیط کاری مشترک حضور داشتیم.
با توجه به آشنایی قبلی، این همکاری باعث شد ارتباط ما به‌مراتب نزدیک‌تر و گسترده‌تر شود.
وی اظهار کرد: اگر به فضای آن زمان برگردیم پرونده‌ها عمدتاً درباره افراد و جریان‌هایی بود که با نظام اسلامی مخالفت داشتند.
قبل از سال 1360 و ماجرای خرداد منافقین، با پرونده‌هایی مربوط به سلطنت‌طلب‌ها، توطئه‌ها، و جریان‌های معاند روبه‌رو بودیم.
چه در بخش امنیتی و چه در بخش اقتصادی، بسیاری از این پرونده‌ها در حیطه دادسرای انقلاب قرار می‌گرفت و همین باعث می‌شد که ما در کنار هم همکاری نزدیک‌تری داشته باشیم.
رئیس قوه قضاییه متذکر شد: از آن دوران به بعد، تا زمان شهادت ایشان، تقریباً هیچ دوره‌ای به‌اندازه دو ماه یادم نمی‌آید که ارتباط ما قطع شده باشد.
حتی اگر روابط خانوادگی‌مان خیلی گسترده نبود، اما ارتباط شخصی و رفاقتی‌مان بسیار صمیمی بود، به‌ویژه در جمع‌هایی که با هم حضور داشتیم.
از نظر کاری هم می‌توانم بگویم که در طول این چهار دهه، شاید بیشترین همکاری‌ام را با ایشان داشته‌ام.
ادامه دارد...