خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کدام استان‌ها از خاک مرغوب بهره‌مندند؟ - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 18:30
مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: تنها حدود پنج درصد از خاک کشور در رده خاک های مرغوب قرار می گیرد که عمدتاً در استان های شمالی مانند گیلان، مازندران و بخشی از گلستان قرار دارند.
خاك،كشاورزي،كشور،جهاد،منابع،توليد،مرغوب،اراضي،مديركل،محدود،حفاظت

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، ناصر دوانگر، مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی، پیش از ظهر امروز در نشستی با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به ضرورت صیانت از خاک‌های ارزشمند کشور، گفت: حفاظت از خاک به‌ عنوان بستر اصلی تولیدات کشاورزی، یکی از محورهای کلیدی برنامه‌های وزارتخانه است و بدون توجه به آن، امنیت غذایی کشور دچار آسیب جدی خواهد شد.
وی افزود: اراضی مرغوب کشاورزی در کشور بسیار محدود هستند و تنها حدود پنج درصد از خاک کشور در رده خاک‌های مرغوب قرار می‌گیرد که عمدتاً در استان‌های شمالی مانند گیلان، مازندران و بخشی از گلستان قرار دارند و این زنگ خطری است که می‌تواند منابع محدود خاک حاصلخیز را به‌طور جبران‌ ناپذیری از چرخه تولید خارج کند.
دوانگر تصریح کرد: 21 درصد از خاک کشور در کلاس دوم کیفیت طبقه‌بندی می‌شود و خاک‌های کلاس سوم و چهارم نیز گرچه کیفیت پایین‌تری دارند، اما برای کشت محصولاتی مانند گندم و ذرت قابل استفاده هستند که همین آمار نشان می‌دهد که بخش قابل‌توجهی از خاک‌های کشور نیازمند مدیریت و حفاظت هدفمند هستند.
مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به شرایط اقلیمی کشور، در مناطق خشک و نیمه‌ خشک همچون ایران، وسعت خاک مرغوب به‌طور طبیعی محدود است و این ویژگی مشترک بسیاری از کشورهایی با چنین اقلیم‌ هایی است.
وی عنوان کرد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی به ساخت‌ و سازهای غیرکشاورزی یکی از عوامل اصلی تهدید منابع خاکی است و از بین رفتن این خاک‌ها به معنی حذف ظرفیت تولید محصولات اساسی و کاهش توان خودکفایی غذایی است که باید از این روند به‌طور جدی جلوگیری شود.
مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به فرسایش خاک که از دیگر چالش‌های جدی در حوزه منابع طبیعی است، اظهار کرد: فرسایش لایه‌های سطحی خاک در اثر عوامل طبیعی و انسانی، کیفیت و قدرت تولید زمین‌ها را کاهش می‌دهد و به همین دلیل دولت در سیاست‌های جدید خود به‌سوی استفاده گسترده‌ تر از دیم‌ زارها برای مدیریت بهتر منابع آبی و خاکی حرکت کرده است.
وی افزود: ضروری است دستگاه‌های اجرایی، قضایی و نظارتی با همکاری یکدیگر روند تغییر کاربری اراضی را مهار کنند و در عین حال برنامه‌ریزی دقیق برای حفاظت از خاک‌های موجود، به‌ عنوان اصلی‌ترین بستر تولید کشاورزی، باید در اولویت سیاست‌ گذاری‌ها قرار گیرد.
انتهای پیام/711/