خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کمبود فضای نگهداری اشیای تاریخی در استان کهگیلویه و بویر احمد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 18:30
یاسوج- مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آثار تاریخی این استان فضای مناسبی برای نگهداری ندارند.
موزه،ميراث،تومان،كهگيلويه،بويراحمد،اعتبار،تاريخي

به گزارش خبرنگار مهر، مجید امیر حسینی عصر یکشنبه در نشست یا اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی اظهار کرد: ۸ هزار و ۷۰۰ اثر تاریخی کهگیلویه و بویراحمد فضای مناسب برای نگهداری را ندارند.
وی با اشاره به اینکه تنها فقط ۳۵۰ اثر تاریخی به علت کمبود فضا برای عموم نمایش‌داده می‌شود، ادامه داد: عملیات اجرایی موزه جدید کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج از سال ۸۵ در زمینی به مساحت ۱.۲ هکتار شروع شد که مدتی به بنیاد شهید و امور ایثارگران واگذار شد و بعد از مدتی پیشرفت فیزیکی آن متوقف شد و مجدداً از سال ۹۰ به میراث فرهنگی برگشت.
وی افزود: برای تکمیل و بهره برداری از موزه جدید این استان ۳۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
امیرحسینی با اشاره به اینکه ۱۲ میلیارد تومان از ۳۵ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز مربوط عوارض شهرداری است، بیان کرد: اکنون فضای فیزیکی و ساختمان اداری موزه تکمیل شده، اما دو فاز طراحی گرافیکی این موزه مانده است.
وی ادامه داد: از ابتدای شروع عملیات اجرایی این موزه تاکنون ۳۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: در سال جدید ۲۵ بنای تاریخی استان از طریق صندوق میراث احیا و به بخش خصوصی واگذار می‌شود البته اعتبارات استانی کفاف مرمت این آثار را نمی‌دهد.