ظرفیت 10 میلیون نفری جذب توریست از اندونزی در دسترس است
عضو هیئت پارلمانی ایران در سفر به اندونزی گفت: با توجه به علاقه مردم اندونزی به امام محمد غزالی، آرامگاه این عالم برجسته اسلامی می تواند به قطب مهم زیارتی و فرهنگی برای زائران مسلمان از اندونزی و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا تبدیل شود.

عثمان سالاری، عضو هیئت پارلمانی جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر به اندونزی برای شرکت در نوزدهمین کنفرانس بینالمجالس اسلامی، در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، با اشاره به دستاوردهای این سفر، بر اهمیت گسترش مناسبات فرهنگی و اقتصادی میان ایران و اندونزی تاکید کرد.
وی با اشاره به جایگاه اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان با جمعیتی بین 280 تا 300 میلیون نفر، گفت: 86 درصد جمعیت این کشور مسلمان و پیرو مذهب شافعی هستند.
در اندونزی سه محور فکری و دینی برجسته است: فقه شافعی، کلام اشعری و اخلاق غزالی.
این موضوع نشاندهنده ظرفیت بالای فرهنگی و مذهبی برای توسعه تعاملات بین ایران و اندونزی است.
سالاری افزود: یکی از فرصتهای مهم برای گسترش روابط فرهنگی، استفاده از جایگاه ویژه امام محمد غزالی نزد مسلمانان اندونزیایی است.
آرامگاه این عالم برجسته اسلامی در طوس مشهد مقدس واقع شده و میتواند به قطب مهم زیارتی و فرهنگی برای زائران مسلمان از اندونزی و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا تبدیل شود.
عضو هیئت پارلمانی کشورمان در سفر به اندونزی خاطرنشان کرد: با استناد به بررسیهای انجامشده توسط نهادهای علمی و دینی از جمله مجموعه صدرای جامعهالمصطفی و دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری، امام محمد غزالی در میان مردم اندونزی و حتی در کشورهایی مانند ترکیه از جایگاه مقدس برخوردار است.
بنابراین اگر ما بتوانیم امکانات مناسبی در محل آرامگاه ایشان فراهم کنیم، با کمترین هزینه میتوانیم بزرگترین خدمت فرهنگی را برای کشور انجام دهیم.
وی گفت: بر اساس پیشبینیهای اولیه، حدود 10 میلیون نفر سالانه میتوانند بهقصد زیارت آرامگاه امام محمد غزالی به ایران سفر کنند.
این زائران نهتنها با فرهنگ اسلامی و شخصیت علمی این عالم آشنا میشوند، بلکه در معرض شناخت خدمات ارزنده جمهوری اسلامی ایران در طول دهههای گذشته قرار خواهند گرفت؛ خدماتی که تاکنون به دلیل بمباران تبلیغاتی دشمنان و رسانههای استکباری، بهدرستی برای مردم منطقه معرفی نشدهاند.
سالاری افزود: ما برنامه داریم تا در اولین فرصت گفتوگوهایی جدی با مسئولان وزارت گردشگری و استانداری خراسان رضوی انجام خواهیم داد تا طرحی جامع برای بازسازی و توسعه آرامگاه امام محمد غزالی تدوین شود.
این پروژه میتواند به یک مانور فرهنگی و دیپلماسی نرم منجر شود که علاوه بر جذب توریست، زمینهساز تقویت تعاملات سیاسی و اقتصادی نیز خواهد شد.
عضو هیئت پارلمانی ایران در سفر به اندونزی تاکید کرد: البته برای این مهم نیازی به سرمایهگذاری دولتی گسترده نیست، چرا که خیرینی وجود دارند که آمادهاند ساخت این آرامگاه را با شکوه و آبرومندانه بر عهده بگیرند.
همچنین میتوان بازاری در اطراف آن ایجاد کرد تا به صورت طبیعی فضای اقتصادی پیرامون آن نیز شکل گیرد.
وی اضافه کرد: اندونزی علیرغم عدم برخورداری از منابع غنی نفت و گاز، از تحریمهای بینالمللی در امان است و میتواند از تجربیات و فناوریهای جمهوری اسلامی ایران در حوزههای پهپادی بهرهمند شود.
همچنین ما میتوانیم تجهیزات پیشرفته را صادر و از طریق اعزام متخصصین ایرانی، خدمات فنی و مهندسی ارائه دهیم.
انتهای پیام/