ابهامات بیپاسخ مانده در برگزاری انتخابات شورایاریهای پنجم
رئیس سابق ستاد هماهنگی شورایاریها با اشاره به ابهامات بیپاسخ مانده در برگزاری انتخابات شورایاریهای پنجم گفت: انتخابات شورایاریها در این دوره به سیاق اعلام شده مبنی بر برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیکی و با مسئولیت اجرایی شهرداری تهران مشکوک است

مرتضی طلایی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره عدم برخورداری انتخابات شورایاریها از محمل قانونی اظهار کرد: در دوره قبل، انتخابات شورایاریها بر اساس مصوبه هیئت وزیران برگزار شد و طبق اظهارات مطرح شده از سوی اعضای شورای شهر تهران در این دوره، انتخابات شورایاریها قرار است با هماهنگی وزارت کشور برگزار شود.
وی تصریح کرد: در کل، انتخابات شورایاریها ماهیت قانونی ندارد و حتی در دوره چهارم شورایاریها برخی از حقوقدانها نسبت به این موضوع معترض بودند و تأکید داشتند که این انتخابات غیرقانونی است اما در هر صورت با اخذ مجوز از هیئت وزیران این انتخابات برگزار شد.
طلایی افزود: برگزاری انتخابات شورایاریها نیاز به مصوبه مجلس شورای اسلامی دارد که در ادوار گذشته این انتخابات با همراهی و همکاری وزارت کشور برگزار شده است که امیدواریم در آینده انتخابات این انجمن با اخذ مجوز از مجلس شورای اسلامی به صورت قانونی برگزار شود.
رئیس سابق ستادهماهنگی شورایاریها تصریح کرد: با توجه به نگاه منفی و سیاسی شورای پنجم تهران به شورایاریها و تضعیف این نهاد نمیتوان انتظار داشت که شهروندان زیادی در این دوره از انتخابات ثبتنام کنند که بر اساس اعلام ستادهماهنگی شورایاریها تا پایان مهلت ثبتنام نهایتاً 11 هزار نفر در این دوره از انتخابات ثبتنام کردند و این در حالی است که دوستان در این ستاد زمان ثبتنام از کاندیداها را در دو مرحله تمدید کردند اما در دوره قبل و در یک بازه زمانی کوتاه 13 هزار و 500 نفر ثبتنام کردند که این آمار نشان از توجه مدیریت شهری گذشته به شورایاریها بود.
وی گفت: رویکرد شورای شهر تهران در این دوره نسبت به شورایاریها سلبی است و این در حالی است که شورای شهر تهران در دوره گذشته اهمیت ویژهای را به جایگاه و کارکرد شورایاریها داشت و هر دو هفته یک بار با دعوت از دبیران شورایاریها در صحن شورا، آنها گزارشی را از اقدامات خود به اعضاء ارائه میکردند و در واقع ارائه چنین گزارشاتی تأثیر بسیاری را در رفع مشکلات منطقه و محله مربوطه داشت.
عضو سابق شورای شهر تهران افزود: در این دوره نه تنها توجهای به جایگاه شورایاریها نشد بلکه وظایف و اختیارات شورایاریها محدود شد و کارگروهی برای محلات تعیین کردند و همه این موارد در مسیر تضعیف شورایاریها بوده و به نوعی شورایاریها را تعطیل کردهاند.
طلایی متذکر شد: از اسفند ماه سال گذشته شورای شهر تهران به بهانه برگزاری انتخابات شورایاریها، مُهر شورایاریها و دفاتر کاری آنها را گرفتهاند تا جایگاه شورایاریها تضعیف کند و طبیعی است که با این شرایط تعداد ثبتنام کنندگان کاهش مییابد.
وی افزود: در شورای سوم تهران، 600 هزار نفر از شهروندان در انتخابات شورایاریها شرکت کردند که این آمار در شورای چهارم به یک میلیون نفر افزایش یافت که با شرایط و ناکارآمدیی شورای شهر تهران در این دوره به نظر نمیرسد شهروندان تمایلی به حضور در انتخابات شورایاریها داشته باشند.
رئیس سابق ستادهماهنگی شورایاریها خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از شهروندان تمایلی به ثبتنام در این انتخابات نداشتهاند، ستاد هماهنگی از کارکنان سرای محلات درخواست کرده در این انتخابات ثبتنام کنند.
طلایی همچنین به تغییرات صورت گرفته در ارتباط با اساسنامه انتخابات شورایاریها در دوره جدید اشاره کرد و افزود: حذف شرط "حُسن شهرت" به عنوان یکی از ویژگیهای ثبتنام کاندیداها از سوی اعضای شورای شهر تهران، جای ابهام و سؤال دارد و البته مسئولیت اجرایی انتخابات از سوی شهرداری تهران، پرسش دیگری است که باید اعضای شورای شهر تهران در این ارتباط پاسخ دهند.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: شورایاریها در امتداد شورای شهر هستند و در واقع جایگاه آنها نظارتی است و اینکه مسئولیت اجرایی این انتخابات به عهده شهرداری تهران گذاشته شده، تعجبآور است که آنها پس از انتخابات شورایاریها میخواهند بر چه چیزی نظارت داشته باشند.
وی گفت: انتخابات شورایاریها در این دوره به سبک و سیاق اعلام شده مبنی بر برگزاری انتخابات بهصورت الکترونیکی و با مسئولیت اجرایی شهرداری تهران مشکوک است که البته دوستان در ستاد هماهنگی شورایاریها و اعضای شورای شهر تهران در این زمینه سکوت اختیار کردهاند.
طلایی اظهار کرد: برگزاری این انتخابات در مدارس هم از دیگر مسائل این انتخابات است که امیدواریم با همه این مسائلی که گفته شد، انتخابات سالمی برگزار شود که البته بعید است.
انتهای پیام/