خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تغییر کاربری اراضی کشاورزی تهدید جدی برای منابع خاکی کشور است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 15:53
اراک- مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت:تغییر کاربری باغات و اراضی کشاورزی، یکی از عوامل اصلی از بین رفتن خاک‌های ارزشمند و تهدیدی جدی برای آینده این حوزه به شمار می‌رود.
كشاورزي،كشور،خاك،جهاد،مرغوب،منابع،وزارت،فرسايش

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر دوانگر، ظهر یکشنبه در نشست با مسئولان سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: صیانت از منابع خاکی یکی از اولویت‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است، چراکه پایداری کشاورزی کشور به کیفیت و سلامت خاک بستگی دارد و حفظ خاک‌های مرغوب و نیمه‌مرغوب نقشی حیاتی در تداوم تولید دارد.
مدیرکل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: تنها در حدود پنج درصد از خاک‌های کشور از نوع مرغوب هستند که بیشتر در نواحی شمالی کشور و استان‌های گیلان، مازندران و بخشی از گلستان قرار دارند.
دوانگر افزود: حدود ۲۱ درصد از خاک‌های کشور در کلاس دو کیفیت قرار دارند، و خاک‌های درجه سه و چهار نیز برای کشت محصولاتی مانند گندم و ذرت مناسب‌اند و از این طبقه‌بندی مشخص می‌شود که حفظ منابع خاک، به‌ویژه خاک‌های باکیفیت، تا چه اندازه حیاتی است.
وی با اشاره به شرایط اقلیمی ایران بیان کرد: بیشتر کشورهای دارای اقلیم خشک و نیمه‌خشک، همچون ایران، با کمبود خاک مرغوب روبه‌رو هستند و این یک واقعیت اقلیمی است.
وی ادامه داد: تغییر کاربری باغات و اراضی کشاورزی به ساخت‌وساز، یکی از عوامل اصلی از بین رفتن خاک‌های ارزشمند است و چنین روندی تهدیدی جدی برای آینده کشاورزی کشور به شمار می‌رود.
مدیر کل دفتر خاک وزارت جهاد کشاورزی گفت: همچنین فرسایش خاک یکی دیگر از عوامل تهدیدکننده منابع خاکی کشور است و این موضوع باید به‌طور همه‌جانبه دنبال شود و همزمان، برنامه‌ریزی‌های دقیقی برای حفاظت از خاک‌های موجود صورت گیرد تا بقای کشاورزی کشور تضمین شود.
دوانگر گفت: دولت در رویکردی تازه، برای کاهش میزان فرسایش، تمرکز بیشتری بر توسعه دیم‌زارها دارد.