خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مدل "مشارکت عمومی-خصوصی" راه نجات پروژه‌های فاواست - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 15:30
دبیر کانون هماهنگی فاوا با اشاره به چالش های جدی در مسیر اجرای پروژه های فناوری اطلاعات و ارتباطات تأکید دارد که مدل مشارکت عمومی-خصوصی (PPP) می تواند حلقه مفقوده اجرای موفق طرح های فاوا باشد.
فاوا،رستگار،نمايشگاه،شركت،كشور،اجراي،برگزار،مدل،كانون،هماهنگ ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرامرز رستگار؛ نایب‌رئیس هیأت‌مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران و دبیر کانون هماهنگی فاوا، در حاشیه نمایشگاه شرکت‌های حوزه مخابراتی و فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران گفت: زمانی که قرار شد رویداد مرتبط با روز جهانی فاوا برگزار شود، جناب آقای دکتر یزدانیان که مسئولیت اجرای این برنامه را بر عهده داشتند ـ و همیشه به بنده لطف داشته‌اند ـ پیشنهاد دادند که در کنار برنامه‌های اصلی، نمایشگاهی نیز برگزار شود.
من نیز از باب آن‌که بتوانیم توانمندی‌های کشور را به نمایش بگذاریم، توصیه کردم این نمایشگاه ذیل چتر کانون هماهنگی فاوا برگزار شود.
رستگار گفت: کانون هماهنگی فاوا، مادر تشکل‌های حوزه فاواست و دامنه فعالیت آن، سه بُعد دانش، صنعت و بازار را در بر می‌گیرد.
یعنی هم فعالیت‌های علمی و پژوهشی را شامل می‌شود، هم صنعت به‌عنوان بخش اجرایی و تولیدی کشور و هم بازار به‌عنوان مشتری و متقاضی خدمات.
وی تأکید کرد: در مورد شکل برگزاری نمایشگاه، تصمیم بر این شد که مانند نمایشگاه‌های تجاری صرف برگزار نشود؛ به‌جای آن، بر اساس «نیاز روز» طراحی و اجرا شود.
نیاز روز کشور، توسعه و تقویت تولید است.
اما وقتی به سراغ صاحبان بخش‌های مختلف می‌رویم، غالباً می‌گویند «پول نداریم» یا «بودجه به ما اختصاص پیدا نکرده» و به همین بهانه، از انجام وظایف اجرایی خودداری می‌کنند.
این مسئله باعث ایجاد مشکل در خدمت‌رسانی می‌شود، اکوسیستم ICT دچار رکود می‌شود و در نهایت، خلاف مسیر تحول دیجیتال و اقتصاد دیجیتال حرکت می‌کنیم.
وی افزود: ایده اصلی ما و دکتر ادیب برای این نمایشگاه، این بود که شرکت‌هایی را دعوت کنیم که از یک‌سو صاحب فناوری هستند و از سوی دیگر توانایی به‌روزرسانی مستمر، تجمیع منابع مالی، طراحی اقتصادی برای پروژه‌ها، اجرای سریع، بهره‌برداری مؤثر و بازاریابی حرفه‌ای دارند.
این مجموعه می‌تواند کل اکوسیستم فاوا را به جریان بیندازد.
در این صورت، کارفرمایان نیز دیگر بهانه‌ای برای عدم اجرای پروژه‌ها ندارند.
رستگار ادامه داد: در این مدل، درآمد حاصل از بهره‌برداری بین مالک و شرکت فناور تقسیم می‌شود؛ بخشی به هزینه‌های جاری اختصاص می‌یابد و بخشی دیگر به شرکتی که سرمایه‌گذاری و انتقال فناوری را انجام داده است.
این مدل، در قالب «مشارکت عمومی-خصوصی» یا همان PPP (Public-Private Partnership) تعریف می‌شود؛ مدلی رایج در جهان که متأسفانه در کشور ما چندان مرسوم نبوده است.
در کشور ما معمولاً همه دوست دارند کارفرما باشند و پیمانکار را تحت فشار بگذارند.
اما در مدل مشارکت، همه در یک جایگاه و در کنار هم هستند و از ثمره همکاری بهره‌مند می‌شوند.
وی اظهار کرد: در این نمایشگاه با 12 شرکت وارد شدیم که هرکدام دارای چند شرکت زیرمجموعه یا همکار هستند.
این شرکت‌ها توانمندی لازم برای اجرای پروژه‌ها را نیز در دستگاه‌های اجرایی دارند.
رستگار تأکید کرد: امیدوارم در دوره‌های بعدی با اطلاع‌رسانی گسترده‌تر، شرکت‌های بیشتری بگویند «چرا ما دعوت نشدیم؟» و به ما اعتراض کنند.
ما از چنین اعتراضی اصلاً ناراحت نمی‌شویم؛ بلکه خوشحال می‌شویم اگر به‌جای 12 شرکت، 20 یا 30 شرکت در دوره‌های بعدی حضور داشته باشند.
آن‌ها را شناسایی می‌کنیم و در مناسبت‌های آینده، در معرض دید مجریان قرار می‌دهیم تا پروژه‌های بزرگ و ملی را با مشارکت هم انجام دهند.
رستگار در پایان گفت: از جناب آقای دکتر یزدانیان و همکارانشان صمیمانه تشکر می‌کنم که این بستر را برای ما فراهم کردند تا بتوانیم بخشی از توانمندی‌های حوزه فاوا را به نمایش بگذاریم.
انتهای پیام/