نظارت و شفافیت برای رونق تولید/انسجام برای تحقق شعار سال
در نشستی نظارتی با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل دیوان محاسبات استان و مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی قزوین، مسائل زیرساختی، واگذاری اراضی و شفافیت در مدیریت شهرک های صنعتی به طور ویژه بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، استان قزوین بهعنوان یکی از پنج استان برتر صنعتی کشور، با برخورداری از شهرکهایی مانند کاسپین، لیا، البرز، حیدریه، آراسنج، خرمدشت و غیره نقش محوری در زنجیره تولید ملی ایفا میکند، این شهرکها با جذب هزاران میلیارد تومان سرمایه و ایجاد اشتغال گسترده، بار بخش قابل توجهی از تولید، صادرات و تأمین نیازهای صنایع مادر را به دوش میکشند.
با این حال، در سالهای اخیر مشکلاتی از جمله فرسودگی زیرساختها، اختلال در فرآیند واگذاری اراضی، توقف طرحهای توسعهای، قطعی برق و کمبود گاز، باعث نارضایتی تولیدکنندگان و کندی روند سرمایهگذاری شده است، نظارت، شفافیت و پیگیری عملکردها، سه حلقه مفقودهای است که جلسه اخیر تلاش کرد آنها را بههم پیوند دهد.
در نشستی نظارتی با حضور نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، مدیرکل دیوان محاسبات استان و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی قزوین، مسائل زیرساختی، واگذاری اراضی و شفافیت در مدیریت شهرکهای صنعتی بهطور ویژه بررسی شد.
سالار ولایتمدار آبنوش، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی در این نشست با بیان اینکه توسعه شهرکهای صنعتی بدون شفافسازی و حذف رانت در واگذاری زمینها امکانپذیر نیست، گفت: یکی از مشکلات جدی در سالهای گذشته، واگذاریهای بدون حسابوکتاب به برخی افراد غیرمتخصص یا فاقد برنامه تولیدی بوده که نهتنها فعالیت اقتصادی نداشتهاند، بلکه باعث قفل شدن زمین و ممانعت از ورود سرمایهگذاران واقعی شدهاند.
وی افزود: بنده بهعنوان عضو کمیسیون امنیت در مجلس، پیگیر آن هستم که الگوی نظارت میدانی و پیگیری مستمر از عملکرد مدیران صنعتی استان در اولویت قرار گیرد، این جلسه را گامی برای بازگرداندن نظم به فرآیند مدیریت شهرکها میدانم تا وقتی پاسخگویی و شفافیت نباشد، سرمایهگذار واقعی وارد میدان نمیشود.
آبنوش با اشاره به کمبود شدید زیرساختها در برخی شهرکها از جمله در حومه قزوین، گفت: ما در برخی نقاط هنوز شهرک صنعتی داریم که با تانکر آبرسانی میشوند، یا برق آنها محدود و سهمیهبندی است این برای استانی مثل قزوین پذیرفتنی نیست.
روحالله عباسپور، نماینده مردم بوئینزهرا و آوج در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه با تأکید بر رویکرد حمایتی مجلس از مدیران عملگرا گفت: ما نباید فضای نظارتی را با تنش و برخورد اشتباه بگیریم، هدف ما اصلاح فرآیندهاست نه تضعیف مدیران.
البته تخلف، سوءمدیریت و رانت نباید بیپاسخ بماند، اما در کنار آن باید به مدیران متعهدی که میخواهند کار کنند میدان بدهیم.
وی با اشاره به ظرفیت شهرکهای صنعتی بویینزهرا و مشکلات مربوط به توسعه آنها افزود: مشکل عمده ما در این منطقه، نبود زیرساخت برق پایدار، عدم اتصال برخی شهرکها به مسیرهای ریلی و کمبود گاز است.
ما اگر بخواهیم سرمایهگذار داخلی و حتی خارجی را جذب کنیم، باید این زیرساختها را از همین امروز جدی بگیریم.
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین افزود: یکی از اقدامات مهمی که از دیوان محاسبات انتظار داریم، ورود پیشگیرانه و اصلاحگرایانه به مسأله واگذاری اراضی و بررسی قراردادهاست.
برخی اراضی واگذار شده سالهاست بلاتکلیف مانده و باید تعیین تکلیف شود.
مهرپور، رئیس دیوان محاسبات استان همچنین در ادامه این جلسه با رویکردی سازنده گفت: دیوان محاسبات استان بهدنبال برخورد قهری با مدیران نیست، بلکه مأموریت ما این است که از بروز فساد و هدررفت منابع در مسیر توسعه اقتصادی جلوگیری کنیم، ما در سال جاری بهطور ویژه بر حوزههایی مثل واگذاری اراضی صنعتی، مزایدهها، قراردادهای ساختوساز در شهرکها و نحوه مصرف اعتبارات نظارت میکنیم.
وی افزود: استان قزوین ظرفیت بسیار بالایی در بخش صنعت دارد و اگر فرآیندها اصلاح شود، میتوان در کمتر از سه سال به جهش تولید واقعی در استان رسید، ما با شرکت شهرکهای صنعتی همراهی داریم، اما در عین حال بهصورت دقیق تمام اسناد مالی و عملکردی را بررسی خواهیم کرد تا اطمینان حاصل شود که منابع عمومی در مسیر درست مصرف میشود.
صفاری مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان با ارائه گزارشی از وضعیت فعلی شهرکها به خبرنگار تسنیم گفت: در سال گذشته ما موفق شدیم حدود 70 درصد اراضی واگذار شده را به مرحله تولید برسانیم، با شناسایی بهرهبرداران غیرواقعی، بخشی از زمینها را بازپسگیری کردیم و در تلاش هستیم بهسمت واگذاری هدفمند و تخصصی حرکت کنیم.
وی افزود: کمبود برق و آب، بیشترین فشار را به ما وارد کرده است، در برخی شهرکها مجبور شدهایم از ظرفیت دیزل و برق اضطراری استفاده کنیم که هزینه بالایی دارد، با همکاری وزارت نیرو و شرکت توزیع برق استان، چند پروژه افزایش ظرفیت برق را تعریف کردهایم که امسال وارد مرحله اجرایی میشود.
صفاری درباره تعامل با دستگاههای نظارتی عنوان کرد: ما از نظارت نهادهایی مثل دیوان محاسبات استقبال میکنیم، چون باعث اصلاح ساختارها و اعتماد بیشتر سرمایهگذاران میشود، همچنین این حضور به ما کمک میکند تا از خطاهای گذشته درس بگیریم و برنامهریزی آیندهنگرانهتری داشته باشیم.
آنطور که از فضای جلسه و سخنان مسئولان برمیآمد، نقطه اشتراک همه آنها، ضرورت بازنگری در مدل مدیریت، واگذاری و توسعه زیرساخت در شهرکهای صنعتی استان قزوین است.
این جلسه را میتوان آغاز یک روند تازه دانست؛ نظارتی که اگر استمرار داشته باشد، میتواند حلقهی مفقوده بین قانونگذاری، اجرا و حمایت از تولید را بهدرستی پر کند.
انتهای پیام/