خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اعتراف ترامپ به قدرت پهپادی ایران/ پیرمرد پرحاشیه با جیبی پر پول به آمریکا بازگشت

باشگاه خبرنگاران | سیاسی | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 14:58
ترامپ به غرب آسیا آمد و در ابتدا به عربستان رفت و بعد از آن هم در سفر‌هایی به قطر و امارات با جیبی پر پول به آمریکا بازگشت.
ايران،دفاعي،دلار،آمريكا،ايراني،جمهوري،پيشرفته،آمريكايي،ارزش، ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدحسین نیک‌خوی متین - در هفته گذشته تمامی رسانه‌های جهان خصوصا آمریکایی‌ها به شکلی اغراق آمیز سعی در پوشش اولین سفر خارجی ترامپ از زمان تصدی مجدد سمت ریاست جمهوری او داشتند.
سفری که نه به اروپا و یا کشور‌های همسایه آمریکایی‌ها بود و نه به سرزمین‌های اشغالی و در جمع صهیونیست‌ها که متحد اصلی آمریکایی هستند.
سفر ترامپ به غرب آسیا بود سفری که به نوعی می‌توان از آن به عنوان سفری مهم برای منطقه و آمریکایی‌ها یاد کرد.
ترامپ به غرب آسیا آمد و در ابتدا به عربستان رفت و بعد از آن هم در سفر‌هایی به قطر و امارات با جیبی پر پول به آمریکا بازگشت.
جیبی که در ابتدا توسط بن سلمان پر شد و بعد از آن هم اماراتی‌ها و قطری‌ها با همان فرمان مسیر مورد علاقه ترامپ را طی کردند و قرارداد‌های عجیب امضا کردند.
ترامپ در ابتدا توافق‌نامه‌هایی به ارزش حداقل ۶۰۰ میلیارد دلار با سعودی‌ها امضا کرد.
این رقم در نوع خود بسیار چشم‌گیر و کم سابقه است.
همزمان با آغاز سفر رئیس جمهوری آمریکا به خاورمیانه، دولت آمریکا به کنگره این کشور موافقت خود را با فروش تسلیحات به امارات به ارزش ۱.۴۵ میلیارد دلار اطلاع داد.
طبق اعلام آژانس همکاری امنیتی دفاعی (DSCA)، اولین بسته تسلیحاتی به ارزش ۱.۳۲ میلیارد دلار شامل ۶ فروند بالگرد سی اچ ۴۷ چینوک و انواع تجهیزات پشتیبانی مانند موتور، سیستم‌های هشدار موشکی، مسلسل و قابلیت‌های سوخت‌گیری در حین پرواز است.
دومین بسته پیشنهادی به ارزش ۱۳۰ میلیون دلار شامل قطعات یدکی و پشتیبانی جنگنده‌های اف ۱۶ است.
آژانس همکاری امنیتی دفاعی اعلام کرد که این بسته‌های تسلیحاتی با تقویت قابلیت‌های دفاعی امارات، شریک کلیدی آمریکا در خاورمیانه، از سیاست خارجی و امنیت ملی آمریکا حمایت می‌کنند.
دونالد ترامپ، همچنین چهارشنبه گذشته در دوحه اعلام کرد که شرکت هواپیمایی قطر سفارش «بی‌سابقه‌ای» برای خرید ۱۶۰ فروند هواپیما به بوئینگ داده است.
به گفتهٔ کاخ سفید، این سفارش بزرگ‌ترین قرارداد تاریخ بوئینگ برای هواپیما‌های پهن‌پیکر محسوب می‌شود.
بر اساس برگه اطلاعات منتشرشده توسط کاخ سفید، این قرارداد ۹۶ میلیارد دلاری شامل خرید تا ۲۱۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۸۷ دریم‌لاینر و ۷۷۷ایکس با موتور‌های ساخت GE Aerospace است.
این توافق بخشی از بسته گسترده‌تری از قراردادهاست که در حضور ترامپ و امیر قطر، شیخ تمیم بن حمد آل‌ثانی، امضا شد و شامل همکاری‌های دفاعی و خرید پهپاد‌های MQ-۹B آمریکایی نیز می‌شود.
توافقات انجام شد و در این بین ترامپ مانند همیشه دست به اتهام زنی علیه ایران کرد و با جملاتی که شاید خوشایند میزبان هایش بود ایران را به عنوان تهدیدی در منطقه معرفی کرد.
جملاتی که البته مانند همیشه با کمک امپراطوری رسانه‌ای آمریکایی‌ها خیلی سریع وایرال شد و البته جواب‌های محکمی را هم از ایران دریافت کرد.
اما در بخشی از این سفر ترامپ که در لفاظی و بازی‌های رسانه‌ای توانایی‌های خود را نشان داده است سخنی را مطرح کرد که نشان از فهم او از اقتدار ایران داشت.
اقتداری که او را هم وادار کرد که درباره آن لب به سخن بگشاید
با وجود اینکه امریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین قدرت نظامی جهان شناخته می‌شود و قرارداد‌های کلانی برای فروش تسلیحات پیشرفته با کشور‌های عربی امضا کرده، اما ترامپ، به قدرت و کارآمدی سلاح‌های ایرانی اذعان کرد.
ترامپ در سخنرانی خود در قطر گفت: «به یکی از شرکت‌های آمریکایی گفتم که پهپاد‌های زیادی می‌خواهم.
در ایران آنها پهپاد‌های ‏خوبی می‌سازند.
آن شرکت دو هفته بعد سراغم آمد و پهپادی آورد که هزینه‌اش ۴۱میلیون دلار بود.
به آنها ‏گفتم منظورم این نبود، منظورم پهپادی بود که نهایت ۳۵ هزار تا ۴۰هزار دلار باشد، این پهپاد‌ها خیلی خوب، ‏سریع، مرگبار و وحشتناک هستند.
ترامپ لب به اعتراف گشود.
اعترافی که با وجود لفاظی‌هایی که علیه ایران انجام داد، اما نشان از ترس واقعی آن‌ها و چشیدن ضرب شصت واقعی نیرو‌های مسلح کشورمان است.
ضربه شصتی که مدت هاست آن را چشیده‌اند و حالا لب به تحسین آن پرداختند.
روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز، در گزارشی در این زمینه نوشت: ایران در سال‌های اخیر، پیشرفت‌های مستمر و چشمگیری در طراحی و تولید انواع پهپاد‌های داشته و این تلاش‌ها اکنون بسیار فراتر از منطقه گسترش یافته است و این کشور را به یک بازیگر مهم در بازار بین المللی پهپاد‌ها تبدیل کرده است.
نیویورک تایمز می‌نویسد: به گزارش رسانه‌های خبری، تصاویر ماهواره‌ای و دفاعی، ایران اکنون به دنبال افزایش نفوذ جهانی خود و فروش پهپاد‌های پیشرفته با قابلیت سلاح‌های پیشرفته به صورت تجاری به کشور‌های دیگر، از جمله کشور‌هایی که در سال‌های اخیر تحت تحریم‌های مختلف قرار گرفته‌اند، مانند ونزوئلا و سودان است.
این یک منبع مهم سرمایه و نفوذ سیاسی برای ایران است که آمریکا تلاش دارد با محدودیت‌های مالی ایالات متحده با مشکل مواجهش کند.
ست فرانتزمن، تحلیلگر دفاعی و کارشناس هواپیما‌های بدون سرنشین می‌گوید: «ایران به طور فزاینده‌ای در حال تبدیل شدن به یک بازیگر جهانی از نظر صادرات پهپادهاست.»
وی با اشاره به پهپاد پیشرفته مهاجر-۶ که بردی حدود ۱۲۵ مایل و توانایی حمل مهمات هدایت شونده دقیق دارد و ادعا می‌شود در حال حاضر در نقاطی مانند شاخ آفریقا دیده می‌شود، می‌گوید کشور‌ها به پهپاد‌های ایران به عنوان یک تغییر دهنده بالقوه جریانات نگاه می‌کنند.
فرانتزمن افزود، پهپاد‌های ایرانی نسبت به سایر مدل‌های موجود در بازار هزینه کمتری دارند، اما در حال پیشرفت هستند و ارزش خود را در میادین جنگ در سراسر خاورمیانه ثابت کرده‌اند.
نگاهی به ارقام ارائه‌شده توسط ترامپ و همچنین داده‌های منابع مستقل گویای مزیتی مهم است.
تولید یک پهپاد انتحاری یا شناسایی ایرانی، بین ۲۰ تا ۵۰ هزار دلار هزینه دارد؛ این در حالی است که هر پهپاد تهاجمی یا نظارتی آمریکایی مانند MQ-۹ Reaper، ده‌ها میلیون دلار صرفاً هزینه ساخت داشته و پشتیبانی، نگهداری و اپراتوری آن نیز هزینه چندین برابری دارد.
این تفاوت قیمتی، صرفاً یک پیروزی اقتصادی نیست بلکه معادله‌ای در تغییر بنیادین جنگ‌های آینده است.
به زبان ساده‌تر، کشوری با بودجه بسیار کم و محدود نظامی در مقایسه با سایر کشور‌های برتر نظامی جهان، می‌تواند هزاران پهپاد کم‌هزینه و نسبتاً مؤثر را برای فشار قاطع و اشباع سامانه‌های راداری و پدافندی دشمن به خدمت بگیرد.
در بعد عملیاتی، پهپاد‌های ایرانی توانسته‌اند در میادین مختلف آزموده شوند و نقش‌آفرینی مؤثر داشته باشند.
حملات دقیق به مواضع داعش در سوریه، عملیات‌های گسترده پهپادی در حملات علیه نیرو‌های تروریستی منطقه، فرود آوردن یکی از پیشرفته‌ترین پهپاد‌های آمریکا (RQ-۱۷۰) و مهندسی معکوس آن توسط مهندسان و متخصصان ایرانی، تا سنوات اخیر که استفاده از نسل جدید پهپاد‌های شاهد و مهاجر و نیز حملات هماهنگ علیه رژیم صهیونیستی در حملات وعده صادق را شاهد بودیم، همه مؤید کارآیی عملیاتی و تجربی این تجهیزات است.
پهپاد‌های ایرانی در مواردی حتی از سد سامانه‌های دفاعی پیشرفته عبور کرده و اهداف ارزشمند را مورد اصابت قرار داده‌اند.
امیر سرتیپ امیر حاتمی مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور ارتش ایران در گفت و گویی با اشاره به نقش نیروی انسانی و تجهیزات در جنگ افزود: اگر امروز پهپاد داریم و در لبه این فناوری در دنیا هستیم و اگر دنیا امروز فهمیده است که پهپاد در جنگ جمهوری آذربایجان و همچنین اوکراین نقش ایفا می‌کند ما خیلی قبل‌تر این موضوع را فهمیدیم.
دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران بر پایداری عظیم مردم و توانمندی­‌های بومی استوار است و از زمان دفاع مقدس و جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم صدام علیه ایران، جمهوری اسلامی با تکیه بر قابلیت‌ها و ظرفیت‌های بومی، نیاز‌های دفاعی خود را تأمین کرده است.
از جمله سلاح‌هایی که امروزه بیشتر از همه مورد توجه قرار دارد، موشک و پهپاد است، زیرا کاربرد قوی دارند و به صورت نقطه زن می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.
همچنین ارزان بودن آن‌ها نسبت به سلاح‌های دیگر از جمله هواپیمای جنگنده، مزیتی مهم است.
با توصیه استراتژیک حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی به نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مبنی بر افزایش تعداد پهپاد‌های رزمی، جمهوری اسلامی ایران امروز صاحب بزرگ‌ترین ناوگان پهپاد‌های رزمی تهاجمی در منطقه شده است.
پیشرفت‌های خیره کننده ایران در زمینه ساخت انواع پهپاد‌ها به ویژه در حوزه دفاعی و نظامی، در سال‌های اخیر، توجه جهانیان را به خود جلب کرده است.
پهپاد‌های «شاهد، «مهاجر»، «کمان ۲۲»، «سیمرغ», «غزه» و «کرار» از جمله پهپاد‌هایی هستند که به دست متخصصان در صنایع دفاع و نیرو‌های مسلح ایران ساخته شده‌اند.