ناترازی برق، بلای جان صنایع قم
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به قطعی های مکرر برق گفت: صنایع استان به ویژه صنایع غذایی و فلزی با خسارات سنگینی مواجه هستند و ناترازی ها تولید را به شدت مختل کرده است.

محمد آقاجانی رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم در گفتگو با خبرنگار تسنیم در قم، با اشاره به گلایههای صاحبان صنایع در خصوص ناترازی برق گفت: این ناترازیها در سالهای گذشته نیز وجود داشته و متأسفانه بخش صنعت بیشترین خسارت و آسیب را از این مشکل متحمل شده است.
آقاجانی با بیان اینکه اکثر قطعیهای برق بهطور برنامهریزیشده است و برای صنایع نیز اعلام میشود افزود: در شهرکهای صنعتی در این ماه اردیبهشت، دو روز در هفته بهطور کامل برق قطع است و در سایر روزها از ساعت 12 ظهر تا 5 بعدازظهر هیچگونه برقی وجود ندارد
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم بیان کرد: ناترازیها برای صنایع مشکلات زیادی ایجاد کرده است، بهویژه در صنایع متنوعی که در استان داریم، از جمله صنایع غذایی، شیمیایی، فلزی، صنایع تبدیلی و دانشبنیان.
در برخی از این صنایع، بهویژه صنایع غذایی و فلزی، خسارتها آنچنان سنگین است که حتی یک قطعی برق کوچک میتواند تمامی فرآیند تولید را متوقف کند.
شاید چند روز طول بکشد تا بتوانند خود را به روند تولید برسانند و تمام هدف ما این است که بتوانیم ناترازی موجود را برای این دوستان مدیریت کنیم.
وی درخصوص اینکه آیا اکنون وضعیت مصرف برق صنایع مشخص است و چه برنامهریزیهایی توسط خود صنایع برای تأمین برقشان صورت گرفته است عنوان کرد: در حال حاضر نمیتوانیم چیزی مشخص اعلام کنیم یا عدد خاصی بیان کنیم.
هر واحد صنعتی میتواند خسارات ناشی از قطعی برق را خود محاسبه کند.
اما در خصوص برنامهریزیهایی که انجام شده، برخی از واحدها توانستهاند از دیزلژنراتورها یا ژنراتورهای گازی استفاده کنند.
واحدهایی که مصرف برق کمتری دارند نیز به پنلهای خورشیدی روی آوردهاند.
آقاجانی یکی از اقدامات خوب در استان را که با حمایت استاندار انجام شده، واگذاری یک قطعه زمین به خانه سمت استان دانست تصریح کرد: حدود 50 هکتار زمین اختصاص داده شد و مجوز تولید برق خورشیدی به میزان چهل مگ از ساتبا دریافت شد.
تعدادی از کارخانجات و صنعتگران در این پروژه مشارکت دارند و امیدواریم که این پروژه تا پایان تابستان یا اواسط تابستان به بهرهبرداری برسد تا بتوانیم بیش از 60 درصد برق مورد نیاز را از این طریق تأمین کرده و قطعی برق برای صنایع به حداقل برسد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان قم در این زمینه که آیا ناترازی برق و قطعیهایی که برای صنایع اعمال میشود، با هماهنگی خود صنایع صورت میگیرد یا اینکه این برنامهها توسط شرکت توزیع اعلام میشود، اظهار داشت: این برنامهها بهطور کلی توسط شرکت توزیع اعلام میشود و صنایع با هماهنگیهایی که با شهرکهای صنعتی دارند، روزها و ساعات قطعی برق را تعیین میکنند.
دولت و سازمان سمت نیز در این فرآیند دخیل هستند.
انتهای پیام/