خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

الگوهای مختلف ساخت از چالش‌های اجرای معماری ایرانی - اسلامی است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 14:41
زنجان-معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی گفت: عمده‌ترین چالش اجرای معماری ایرانی - اسلامی الگوهای مختلف ساخت و ساز در ساختمان‌های کم‌ تراکم و بلند مرتبه است.
معماري،شهرسازي،ايراني،اسلامي،كاظميان،نيازهاي،زندگي،كيفيت،طرا ...

به گزارش خبرگزاری مهر، غلامرضا کاظمیان شیروان در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران راه و شهرسازی استان زنجان با بیان اینکه آماری در خصوص میزان اجرای معماری ایرانی و اسلامی در کشور وجود ندارد، گفت: عمده‌ترین چالش اجرای معماری ایرانی - اسلامی الگوهای مختلف ساخت و ساز در ساختمان‌های کم تراکم و بلند مرتبه است و این الگوها باید با همکاری دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و اساتید طراحی شود تا پاسخگوی نیازهای متنوع مسکن باشد.
وی افزود: در این خصوص نیازمند ارتقای بیشتری هستیم تا بتوانیم سطح بالاتری را بین الزامات زندگی شهری امروز، نیازهای سکونتی و کیفیت های محیطی و معماری ایجاد کنیم و همواره نیازمند بهبود هستیم.
کاظمیان با بیان اینکه تلاش بر این است که هر خانواده ایرانی بر اساس قانون اساسی به واحد مسکونی مناسب دسترسی داشته باشد، ادامه داد: این واحد باید از نظر معماری و چیدمان داخلی، ارتباط با فضای بیرون، نمادسازی و هویت اسلامی-ایرانی، متناسب و منطبق بر نیازهای زندگی روزمره باشد، به گونه‌ای که احساس تعلق و رضایت در ساکنان ایجاد کند.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تا رسیدن به حد مطلوب معماری ایرانی - اسلامی در کشور فاصله وجود دارد، گفت: در نهایت، هدف این است که مسکن‌های ساخته شده نه تنها پاسخگوی نیازهای فعلی باشد، بلکه هویت فرهنگی و اسلامی ایرانی را نیز منعکس کنند.
کاظمیان شیروان به شعار «کمک کنیم مردم صاحب خانه شوند و صاحب خانه بمانند» اشاره کرد و گفت: در این راستا، تأکید بر ارتقای سطح کیفی ساخت و ساز است، به‌طوری که این سطح هرگز متوقف نشود و همواره بهبود یابد.
وی ادامه داد: بر اساس قانون جهش تولید مسکن و برنامه هفتم توسعه، تعهدات مشخصی برای این دستگاه جهت تأمین زمین و مسکن برای تمامی اقشار جامعه به ویژه دهک‌های پایین و متوسط در نظر گرفته شده است.
معاون شهرسازی و معماری وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه وزارت راه و شهرسازی در حال حاضر برای تحقق این تعهدات اقدام کرده است و تلاش می‌کند هم سرعت اجرای پروژه‌ها افزایش یابد، گفت: کیفیت ساخت و طراحی ها نیز باید رعایت شود.
کاظمیان، این کیفیت را شامل مواردی مانند پشتیبانی سکونتی، طراحی شهری، معماری و تطابق با سبک زندگی ایرانی - اسلامی اعلام کرد تا مردم از زندگی در این خانه‌ها رضایت کامل داشته باشند و بتوانند در طولانی‌مدت صاحبخانه بمانند.