شهید رئیسی صدای بیواسطه مردم بود +فیلم - تسنیم
برادر شهید ذبیح الله قربانی و از سخنرانان دیدار شهیدجمهور در سال 1401 گفت: رئیس جمهور فقید با سعه صدر و روحیه ای بی تکلف، مستقیم و بی واسطه پای درد دل مردم نشست و زمینه انعکاس واقعی مطالبات بازنشستگان و کارگران را فراهم کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یک سال از آن پرواز غریبانه اردیبهشت و آسمانی شدن شهید جمهور، آیت الله سیدابراهیم رئیسی میگذرد، پروازی که نهتنها خانوادهای را داغدار کرد، بلکه ملتی را در بهت و اندوه فرو برد چراکه شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری مردمی و خستگیناپذیر، در مسیر خدمت و برای رفع مشکلات مردم به آسمان پیوست.
اما این پایان کار او نبود، بلکه آغاز ماندگاریاش در حافظه ملت ایران شد.
شهید رئیسی تنها یک رئیسجمهور نبود.
پیش از آن، در قامت رئیس قوه قضائیه، آغازی نو در عدالتخواهی را رقم زد و پروندههای فراموششده مردم را دوباره به جریان انداخت که هپکو، هفتتپه، مشکلات کارگران، خصوصیسازیهای پرابهام، و صدای خاموششده طبقات محروم، در سایه حضور و پیگیری او، دوباره شنیده شد.
در دوران ریاستجمهوریاش نیز بیوقفه در میان مردم بود؛ از محرومترین روستاهای سیستان تا مرزهای آذربایجان، از سیلاب در لرستان تا زلزله در خوی.
رئیسی باور داشت که میز خدمت، پشت میز ریاست نیست؛ بلکه کنار سفره مردم است، اما تقدیر، او را در اوج خدمت از میان ما گرفت و شاید این سرنوشت برای مردی که همواره آرزوی شهادت در راه حق و مردم را داشت، آنگونه رقم خورد که شایسته او بود؛ پرواز از دل کوههای شمال غرب، همانجایی که باز هم برای حل یک مسئله مردمی رفته بود.
اکنون که در نخستین سالگرد آن حادثه تلخ ایستادهایم، بیش از هر زمان دیگر خلأ حضورش حس میشود اما میراثش، راهیست که ادامه دارد.
او زنده است، تا زمانی که عدالتطلبی، مردمی بودن و خلوص نیت، چراغ راه دولتمردان باشد به طوری که سالگرد شهادت رئیسجمهور مردمی و عدالتمحور، فرصتی ارزشمند است تا رسانهها با تولید محتوای عمیق، مستند، هنری و تحلیلی، ابعاد شخصیتی، خدمات و اندیشههای شهید رئیسی را برای نسل امروز و فردا زنده نگه دارند.
این یادآوری، تنها تجلیل از یک فرد نیست، بلکه پاسداشت فرهنگی است که بر پایه مسئولیتپذیری، صداقت، مردمیبودن و فداکاری بنا شده است.
خبرگزاری تسنیم از هفته های اخیر در آستانه نخستین سالگرد شهادت شهیدرئیسی و شهدای خدمت، با راه اندازی قرارگاه رسانه ای به تبیین و معرفی شخصیت والای شهدای خدمت به ویژه شهید جمهور پرداخته است، روایت "داود قربانی"، برادر شهید ذبیح الله قربانی و نایب رئیس شورای اسلامی شهر اراک و از سخنرانان دیدار رئیس جمهور در سفر سال 1401 به استان مرکزی روایتی خواندنی و شنیدنی است که در زیر می آیئد:
تسنیم: از وقتی که در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار دادید کمال تشکر را داریم، برای شروع به سفر تیرماه 1401 شهید جمهور به استان مرکزی بپردازیم، بفرمایید آن سفر در چه وضعیت و با رویکردی شکل گرفت؟
قربانی:در جریان این سفر، فرصتی فراهم شد تا برخی دغدغههای مردمی از سوی جمعی از نمایندگان و فعالان اجتماعی استان به اطلاع رئیسجمهور برسد؛ شهید رئیسی بخش مهمی از زمان خود را به سخنان بنده اختصاص دادند و از طریق آن، مشکلات بازنشستگان سراسر کشور را مورد توجه قرار دادند.
ایشان با درک درست از شرایط، تأکید داشتند که تجمعات و مطالبات بازنشستگان نباید دستاویزی برای سوءاستفاده شبکههای بیگانه قرار گیرد، چرا که این موضوع میتواند تصویری نادرست از وضعیت اجتماعی کشور ارائه کند.
حدود 60 نفر از چهرههای داوطلب برای ارائه مطالبات مردمی شناسایی شده بودند که پس از پالایش اولیه، شش نفر برای دیدار مستقیم با رئیسجمهور انتخاب شدند که بنده نیز یکی از آنها بودم.
فضای دیدار بسیار صمیمانه و بیتکلف بود و شخصیت روحانی، متواضع و مردمی شهید رئیسی موجب شد مطالب خود را کاملاً دلی و روان بیان کنیم.
تسنیم: مهمترین رویکرد صحبت های شما خطاب به رئیس جمهور چه بود؟
قربانی:در آن جلسه با صراحت خواسته شد که براساس قوانین موجود همچون ماده 111 قانون تأمین اجتماعی، به مشکلات بازنشستگان رسیدگی شود؛ مسئلهای که مورد توجه رئیسجمهور وقت قرار گرفت و امیدی تازه در دل این قشر پدید آورد.
تسنیم: فکر میکنید مهمترین ویژگی شهید رئیسی در مقایسه با روسای جمهور قبل داشت؟
قربانی: من پیش از این با رؤسایجمهور مختلفی از نزدیک دیدار داشتم، یاز نزدیکترین و شبیهترین روسای جمهور به سیره رهبرمعظم انقلاب اسلامی و دولت شهید رجایی دولت شهیدرئیسی بود، شخصیت شهید رئیسی بهگونهای بود که محبت و اخلاص ایشان در دل مردم جا گرفته بود و بی تکلفی، صداقت و ارتباط معنوی و عاطفی ایشان به قدری عمیق بود که احساس نزدیکی و صمیمیت با ایشان کاملاً طبیعی بود.
تسنیم: شهید رئیسی یکی از چهره های محبوب در بین قشر کارگری استان مرکزی بود، نظر شما دراین باره چیست؟
قربانی: در دوران شهید رئیسی، صنایعی که در دولت قبل به تعطیلی کشیده شده بودند مجدداً احیا شدند و نمونه بارز آن صنعت هپکو است که کارگرانش پس از شهادت ایشان با اندوهی عمیق عزاداری کردند که ورود رئیسجمهور به مشکلات این صنعت باعث بازگشت تولید و اشتغال و ایجاد حس امنیت شغلی برای کارگران شد.
شهید رئیسی با عزتمندی و هوشمندی در عرصه بینالملل ظاهر شد و علاوه بر گسترش روابط با کشورهای خارج از حوزه خلیج فارس، ارتباط سازندهای با کشورهای منطقه برقرار شد و وزارت خارجه با رویکردی فعال، مطالبات ایران را با قدرت پیگیری کرد؛ امری که موجب ارتقاء جایگاه جمهوری اسلامی در معادلات منطقهای شد.
پس از شهادت ایشان، مقام معظم رهبری فرمودند که «دلم سوخت برای رئیسی» و آنجا بود که عمق فقدان این گوهر نایاب را بهتر درک کردیم.
شهید رئیسی در حالیکه بیشترین هجمهها و بیمهریها را تحمل کرد، هرگز از کسی شکایت نکرد و با کمال بزرگواری، پاسخ بیاخلاقیها را نداد و همین اخلاق کریمانه موجب شد حتی مخالفان نیز به اشتباه خود پی ببرند.
تسنیم: مهمترین ویژگی شهید رئیسی چه بود؟
قربانی: خستگیناپذیری و تلاش شبانهروزی از خصوصیات بارز ایشان بود که همکاران و نزدیکانشان بارها به آن اذعان داشتند، یکی از همراهان شهید رئیسی تعریف میکرد که پس از انجام یک برنامه سنگین در استان کرمان، وقتی شبهنگام به تهران برگشتند، اعضای تیم برای استراحت به محل اقامت رفتند؛ اما صبح روز بعد وقتی تلویزیون را روشن کردند، دیدند رئیسجمهور در استان دیگری مشغول بررسی میدانی مسائل مردم است و این روحیه پیگیری مداوم و بیوقفه از ایشان شخصیتی ساخته بود که صرفاً در چارچوب وظایف اداری تعریف نمیشد، بلکه در عمل به مسئولیت، فراتر از مرزهای معمول ظاهر میشد.
حتی در یکی از مصاحبهها از ایشان پرسیده شد که آیا وقتی برای اوقات فراغت دارند یا نه، و ایشان در پاسخ گفته بودند که نه تنها در دولت بلکه حتی پیش از آن نیز همواره مشغول پیگیری امور مردم بودهاند که همین تلاش بیوقفه، ممارست در انجام وظایف، و دلسپردگی به مأموریتهای ملی و مردمی، اکنون شهید رئیسی را به الگویی تمام عیار برای نسلهای آینده مدیران و مسئولان کشور تبدیل کرده است.
این روحیه فقط مختص خود شهید رئیسی نبود؛ بلکه اعضای خانواده و حتی مادر ایشان نیز با همان سبک ساده و بیآلایش زندگی میکردند و هیچ تشریفات خاصی در محل زندگی مادر ایشان دیده نمیشد و همین ویژگیها، الگوی عملی سادهزیستی در سطح عالی کشور بود.
انتهای پیام/711