مدیرعامل کشتیرانی:با وجود تحریم هیچ باری روی زمین نمانده است
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از برنامه های گسترده این شرکت برای توسعه ناوگان، افزایش سهم ایران در تجارت دریایی جهانی و نقش آفرینی در کریدورهای بین المللی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، محمدرضا مدرسخیابانی، مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری امروز با حضور فعالان بازار سرمایه و رسانهها در سازمان بورس، اعلام کرد: کشتیرانی بهعنوان ستون فقرات توسعه اقتصادی، در خط مقدم مقابله با تحریمها ایستاده و برنامهای جامع برای ارتقای جایگاه ایران در تجارت دریایی جهان تدوین شده است.
وی با اشاره به پنجاهوهفت ساله شدن این شرکت، افزود: در سال 1399 با اعزام نفتکشها به ونزوئلا، بخشی از حلقه تحریمها شکسته شد.
امروز نیز با وجود تحریمهای اتحادیه اروپا و انگلیس، بارهای تجاری از سراسر جهان به ایران و بالعکس جابهجا میشود.
مدیرعامل کشتیرانی با بیان اینکه 88 درصد تجارت جهانی از طریق دریا انجام میشود، ظرفیت ایران با 6 هزار کیلومتر نوار ساحلی را بینظیر خواند.
او اعلام کرد: ناوگان ایران با 143 شناور، توان حمل 5 میلیون تن بار و 209 هزار دستگاه کانتینر را دارد.
در سال 1403 نیز جابهجایی 860 هزار TEU بار کانتینری با رشد 4.3 درصدی محقق شد.
مدرسخیابانی به برنامهریزی برای کاهش میانگین عمر ناوگان از 20 به زیر 10 سال در دهه آینده اشاره کرد و گفت: با وجود اخذ مجوز یک میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی، بانکهای عامل هنوز منابع را تأمین نکردهاند.
وی با اشاره به کاهش بدهی شرکت از 1.369 میلیارد دلار در سال 1398 به 542 میلیون دلار در حال حاضر، تأکید کرد: هیچ بدهی معوقی وجود ندارد و درآمد تلفیقی شرکت از 10 هزار میلیارد تومان در سال گذشته به 20 هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل کشتیرانی با اشاره به اشتغال 7 هزار نفر در این مجموعه، از آموزش نیروها در مؤسسه آموزشی وابسته و اجرای پروژههای اجتماعی مانند ساخت مدرسه در بنادر امام خمینی و چابهار خبر داد.
وی چابهار را بهعنوان «هاپ اصلی» کشتیرانی ایران در کریدور راهبردی شمال-جنوب معرفی کرد و افزود: این کریدور میتواند جایگاه ایران را در تجارت منطقهای و جهانی ارتقا دهد.
مدرسخیابانی در پایان خاطرنشان کرد: با همراهی سهامداران و نهادهای حاکمیتی، تلاش میکنیم نقش لجستیکی ایران در تجارت جهانی را پررنگتر کنیم.
انتهای پیام/