شاهنامهخوانی در سرزمینِ رستم/وقتی دلها برای فردوسی میتپد - تسنیم
دانشگاه زابل میزبان مراسمی باشکوه برای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی بود؛ رویدادی که با حضور جمعی از اندیشمندان، اساتید، هنرمندان و دوستداران این زبان، بر اهمیت حفظ و گسترش این گنجینه ارزشمند تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زابل، دانشگاه زابل میزبان مراسمی باشکوه برای بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فارسی بود؛ رویدادی که با حضور جمعی از اندیشمندان، اساتید، هنرمندان و دوستداران این زبان، بر اهمیت حفظ و گسترش این گنجینه ارزشمند تاکید کرد.
.
مردم سیستان و بلوچستان باصفاترین و زلالترین مردم ایران
محمد معتمدی، خواننده برجسته موسیقی پاپ سنتی ایران در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با ابراز ارادت و علاقه وافر به مردم سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: باصفاترین و خون گرمترین و مهربانترین و زلالترین مردم ایران، مردم سیستان و بلوچستان هستند و من قلباً عاشق این مردم هستم.
عاشق این خاک هستم و خودم رو با افتخار بخشی از یک ذره از این خاک میدونم.
وی با اشاره به تجربهی بینظیر حضور در جمع مردم خونگرم سیستان، افزود: در کنار این مردم لحظاتی رو و یک روز خوب رو تجربه کنیم و نفس بکشیم و نون زابلی بخوریم و مردمو ببینیم و همین و واقعا خوشحالم که اینجا هستم.
زبان فارسی میراث گرانبهای فراتر از یک جغرافیای خاص
عبدالبصیر احمدی، هنرمند محبوب و صدای ماندگار گروه موسیقی "نوای جام" در گفتوگو با تسنیم با بیان اینکه اشتراکات زبانی و فرهنگی بین کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان و مناطقی از ازبکستان، فراتر از یک اتفاق جغرافیایی است، اظهار داشت: ما به عنوان فارسیزبانان ساکن در این جغرافیا، یک نیاز ویژه برای بزرگداشت و پاسداشت این میراث گرانبها داریم.
این وظیفه ماست که از این گنجینه مشترک صیانت کرده و آن را به نسلهای آینده منتقل کنیم.
وی در ادامه صحبتهای خود، به دشواریهای سفر و خستگی ناشی از اجرای پایانی افزود: سفر بسیار طاقتفرسا بود و اجرای ما نیز در انتهای شب قرار داشت.
با این حال، انرژی و استقبال پرشور تماشاگران، به ما نیرویی دوچندان بخشید.
دیدن این حجم از علاقه به موسیقی و فرهنگ ما، واقعاً خستگی را از یاد برد.
نقش بیبدیل سیستان در شاهنامه فردوسی
محمد رکوعی، رئیس دانشگاه زابل، با اشاره به برگزاری رویداد فرهنگی مهم در این دانشگاه، ضمن قدردانی از حمایتهای بیدریغ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت فرهنگی و اجتماعی این وزارتخانه، اظهار داشت: این رویداد فرهنگی با هدف گرامیداشت فرهنگ و تاریخ غنی سیستان و با همت دانشگاه زابل برگزار شد.
وی با تأکید بر نقش بیبدیل سیستان در شاهنامه فردوسی، افزود: سیستان در این اثر سترگ، نه تنها به عنوان یک جغرافیای تاریخی، بلکه به عنوان نمادی از ارزشهای والای انسانی چون جوانمردی، پهلوانی، اخلاق نیکو، وفاداری، انصاف و گذشت جلوهگر میشود.
این رویداد فرصتی مغتنم برای بازخوانی این مفاهیم و ترویج آنها در جامعه است.
رکوعی، هدف از برگزاری این رویداد را، شناساندن هر چه بیشتر فرهنگ و تمدن سیستان به نسل جوان و همچنین تقویت هویت ملی و پیوند با ریشههای تاریخی عنوان کرد و افزود: ما در دانشگاه زابل بر این باوریم که پرداختن به این موضوعات، میتواند نقش مهمی در ارتقای آگاهیهای عمومی و تقویت همبستگی اجتماعی داشته باشد.
تلاش دانشگاه زابل در نقشآفرینی موثر در ارتقای سطح فرهنگ و هنر منطقه
مجید عرفانیان، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زابل، با تأکید بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی در ارتقای سطح علمی و اجتماعی دانشگاه، از برنامههای این دانشگاه برای گسترش و توسعه این فعالیتها در سطح منطقه خبر داد.
وی با اشاره به حمایتهای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، ابراز امیدواری کرد با تداوم این حمایتها، دانشگاه زابل بتواند گامهای بلندتری در این مسیر بردارد.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زابل با اشاره به کسب دو مقام اولی، یک مقام دومی و یک مقام شایسته تقدیر در جشنواره رویش، این موفقیت را نتیجه تلاشهای بیوقفه دانشجویان، اساتید، کارکنان و کلیه دستاندرکاران حوزه فرهنگی دانشگاه زابل دانست.
عرفانیان این موفقیت را به جامعه دانشگاهی، خانواده بزرگ دانشگاه زابل و مردم شریف سیستان تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد که این افتخارآفرینیها تداوم داشته باشد.
سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه زابل با اشاره به ظرفیتهای بالقوه فرهنگی دانشگاه زابل، تصریح کرد: دانشگاه زابل به عنوان یکی از دانشگاههای پیشرو در حوزه فرهنگ، از توانایی و پتانسیل بالایی برای انجام فعالیتهای فرهنگی گستردهتر در سطح منطقه برخوردار است.
ما با بهرهگیری از این ظرفیتها و با همکاری و همافزایی با سایر نهادهای فرهنگی، در تلاش هستیم تا نقش موثری در ارتقای سطح فرهنگ و هنر منطقه ایفا کنیم.
وی با قدردانی از تمامی افرادی که در این راه، دانشگاه را همراهی و حمایت کردهاند، افزود: کسب این موفقیتها حاصل تلاشهای جمعی و همبستگی تمامی اعضای خانواده دانشگاه است.
ما از تمامی کسانی که در این مسیر به ما کمک کردند، تشکر و قدردانی میکنیم و امیدواریم که با همکاری و همدلی بیشتر، بتوانیم در آینده نیز افتخارات بیشتری را برای دانشگاه و منطقه رقم بزنیم.
انتهای پیام/