خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام به تصویب می‌رسد

مهر | دانش و فناوری | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 11:46
در پایان دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام امضا خواهد شد.
هوش،مصنوعي،اخلاقي،سند،هنجارهاي،تدوين،صراف،سيمايي

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین سیمایی صراف در نشست خبری دومین اجلاس وزرای آموزش عالی کشورهای اسلامی در چارچوب سکوی گفتگوی OIC-15 که امروز یک‌شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در هتل اسپیناس پالاس برگزار شد، در پاسخ به خبرنگار مهر در مورد دغدغه‌های اخلاقی که در حوزه‌ هوش مصنوعی وجود دارد، توضیح داد: یکی از نگرانی‌ها و دغدغه‌های اخلاقی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد، استفاده اسرائیل از این فناوری در جنگ ظالمانه علیه مردم مظلوم فلسطین و صاحبان اصلی این سرزمین است.
وی اظهار کرد: این نوع استفاده از هوش مصنوعی نه تنها هنجارهای بین‌المللی و موازین بشردوستانه که هنجارهای عرفی و اخلاقی را نیز نقض کرده است.
وزیر علوم با بیان اینکه بخشی از تشدید نقص این هنجارها و استانداردها با استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی اتفاق افتاده است، تاکید کرد: اگر از ظرفیت این فناوری به صورت اخلاقی استفاده نشود، یک خطر بزرگ برای بشریت خواهد بود ولی بشریت به این بلوغ رسیده که مانند همه ابزارهایی که استفاده دوگانه دارند، به نحو مطلوبی استفاده کند؛ اگرچه همیشه سو استفاده‌هایی وجود دارد.
وی افزود: خوشبختانه هنجارهای اخلاقی تبدیل به یک دغدغه جهانی شده و به همین دلیل در یونسکو نیز سند استفاده اخلاقی از هوش مصنوعی در حال تدوین است که جمهوری اسلامی هم در تدوین این سند همکاری دارد.
سیمایی صراف خاطر نشان کرد: اولین سند هوش مصنوعی جهان اسلام نیز تدوین شده و امیدواریم در پایان این اجلاس این سند توسط اعضا به امضا برسد.