خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

همدلی و تخصص ناجی جان مادر و نوزاد در کردستان شد

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 11:41
سنندج- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: تلاش هماهنگ تیم پزشکی جان مادر باردار ۳۴ ساله را که وضعیت بحرانی داشت، در کردستان احیا کرد و نوزاد نارس نیز فرصتی برای زندگی یافت.
بيمار،ICU،غيبي،كوثر،شاه،بيمارستان،درمان،وضعيت،مركز،تيم،آنسفا ...

به گزارش خبرنگار مهر، شعله شاه غیبی، پیش از ظهر یکشنبه به خبرنگاران رسانه‌های کردستان اعلام کرد: یک مادر باردار ۳۴ ساله با وضعیت وخیم ناشی از آنسفالیت احتمالی (التهاب بافت مغز) و پره اکلامپسی (مسمومیت بارداری) مواجه بود که توسط تیم پزشکی استان نجات یافت.
وی افزود: این بیمار که در سی‌امین هفته و چهارمین روز از سومین بارداری خود به سر می‌برد، به دلیل کاهش سطح هوشیاری، فشار خون بالا، تب، تاکی کاردی، توهم و هذیان‌گویی و با تشخیص احتمالی آنسفالیت اتوایمیون، از بیمارستان قدس به مرکز کوثر منتقل شد.
به گفته دکتر شاه غیبی، بلافاصله پس از ورود بیمار، اقدامات اولیه درمانی تحت نظارت دکتر ماجدی، فوق تخصص ICU و رئیس مرکز کوثر، آغاز و بیمار در بخش ICU نورولوژی بستری شد.
وی تصریح کرد: با تداوم علائم و کاهش سطح هوشیاری و احتمال پره اکلامپسی، گروه تخصصی پریناتالوژی و زنان تصمیم به ختم بارداری گرفتند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته برای تأمین تجهیزات، نیروی انسانی متخصص و داروهای مورد نیاز، اظهار داشت: عمل سزارین اورژانسی با همکاری سرویس اطفال بیمارستان بعثت، توسط تیم فوق تخصصی بیهوشی و تیم تخصصی زنان و زایمان با موفقیت در اتاق عمل مرکز کوثر انجام شد.
شاه غیبی عنوان کرد: نوزاد نارس متولد شده برای دریافت مراقبت‌های ویژه پزشکی به بیمارستان بعثت انتقال یافت و مادر نیز در بخش ICU تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفت.
شاه غیبی خاطرنشان کرد: روند درمان این بیمار با توجه به وضعیت بحرانی و تشخیص پانکراتیت حاد، به صورت روزانه توسط تیمی متشکل از فوق تخصصان و متخصصان ICU، زنان، پریناتالوژی، نورولوژی، روانپزشکی، داخلی، جراحی، روماتولوژی، انکولوژی، عفونی، قلب و گوارش پیگیری شد.
وی اذعان کرد: خوشبختانه، با تلاش شبانه‌روزی تیم سلامت دانشگاه، بیمار پس از گذراندن دوره درمان و بهبود وضعیت بالینی، به بخش نورولوژی منتقل و در نهایت پس از ۲۴ روز با وضعیت نرمال، هوشیاری کامل و علائم حیاتی پایدار از بیمارستان مرخص و به آغوش خانواده بازگشت.
گفتنی است؛ تشخیص و درمان بیماری نادر و پیچیده آنسفالیت اتوایمیون همراه با پانکراتیت در این بیمار، که با عوارض متعدد جسمی و خطر بالای سندرم نارسایی چندگانه ارگان‌ها و مرگ و میر حتی در پیشرفته‌ترین مراکز درمانی جهان همراه است، یک دستاورد قابل توجه محسوب می‌شود.
بهبودی این بیمار با حداقل عوارض در مرکز درمانی کوثر سنندج، نه تنها برای بیماران و خانواده‌ها امیدبخش است، بلکه نشان‌دهنده سطح بالای توانمندی و تعهد کادر درمان دانشگاه در ارائه خدمات بهینه به جامعه است.