غزه قحطیزدهترین جای دنیا؛ بیمارانی که از گرسنگی میمیرند - تسنیم
درحالی که سازمان ملل نوار غزه را در راس مکان هایی قرار داده که در آن مردم به ویژه کودکان از گرسنگی رنج می برند، گزارش ها حاکی از تاثیر شدید قحطی بر بیماران و مجروحان در غزه است که گرسنگی بیشتر از بیماری، جان آنها را به خطر انداخته است.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، در ادامه هشدارهای بینالمللی درباره فاجعه انسانی در نوار غزه، فرحان حق، معاون سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنان جدید خود به این منظور اعلام کرد که باید همه فشارهای ممکن بر اسرائیل جهت توقف جنگ در نوار غزه و باز کردن گذرگاهها برای ورود کامیونهای حامل کمکها به این باریکه اعمال گردد.
قحطی در غزه فراگیر شده است
این مسئول سازمان ملل تاکید کرد: ما شواهد فراوانی از وسعت رنج انسانی و قحطی در نوار غزه داریم و اسرائیل باید به شدت برای رفع محاصره غزه و اجازه ورود کمکها به این باریکه تحت فشار قرار بگیرد.
وی افزود: اسرائیل باید به خاطر جنایاتی که علیه مردم فلسطین مرتکب شده است و نقض مداوم قوانین بینالمللی، پاسخگو باشد.
اسرائیلیها در حال مجازات جمعی فلسطینیان در نوار غزه و هدف قرار دادن امدادگران هستند و شورای امنیت همه اطلاعات مربوط به وضعیت بشردوستانه در این منطقه را در اختیار دارد.
قصه تلخ بیمارانی که زیر سایه مرگ بر اثر گرسنگی هستند
از طرف دیگر، هشدارهای زیادی درباره مرگ بیماران و مجروحان در نوار غزه بر اثر گرسنگی و کمبود دارو مطرح شده است.
فادی ابو رجیله، بیمار 30 ساله با بدنی بسیار لاغر و صورت رنگ پریده، یکی از این بیماران است که روی یکی از معدود دستگاههای دیالیز در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس در جنوب نوار غزه، برای زنده ماندن تلاش میکند.
منابع پزشکی غزه گزارش دادند که بیماران دیالیزی قبل از جلسه دیالیز و در طول انجام آن به مواد غذایی خاصی نیاز دارند، اما قحطی شدید در نوار غزه اجازه دسترسی این بیماران به مواد غذایی را نمیدهد؛ جایی که رژیم اشغالگر از دوم مارس همه گذرگاههای غزه را بسته و پیدا کردن تنها یک وعده غذایی در طول روز برای بیش از 2 میلیون و 200 هزار نفر در این باریکه تبدیل به یک ماموریت پیچیده و دشوار شده است.
فادی ابورجیله که از سالها قبل متوجه نارسایی کلیه خود شده میگوید: هرگز دورهای دشوارتر از دورهای که این روزها با آن مواجهم را تجربه نکرده بودم و ترس از گرسنگی به حدی رسیده که من بیشتر از بیماری نگران مرگ بر اثر گرسنگی هستم.
این شهروند فلسطینی در حالی که چشمانش پر از غم و نگرانی برای همسر و فرزندانش است که در چادری در شهر بنی سهیلا زندگی میکنند، در گفتگو با خبرنگار الجزیره اظهار داشت: من احساس میکنم هر لحظه ممکن است از پا در بیایم.
ما در شهر خزاعه در مجاور حصار امنیتی رژیم صهیونیستی در شرق خان یونس زندگی میکردیم که توسط نیروهای اشغالگر ویران شد.
وی افزود: قبل از جنگ من با وجود بیماری و درد، زندگی پایداری داشتم اما امروز در غزه روزی هزار بار از ترس و گرسنگی میمیریم و مرگ در اینجا فقط کشته شدن با بمب و موشک نیست.
ترس و گرسنگی برای ما بیماران نسبت به سایر مردم ویرانگرتر است، زیرا ابتداییترین نیازهایمان به غذا، دارو و آب برآورده نمیشود.
فادی ابو رجیله تاکید کرد: ما امروز در یک زندان بزرگ در غزه زندگی میکنیم و از همه چیز محروم هستیم و هر لحظه به دلیل گرسنگی و کشتار، با مرگ دست و پنجه نرم میکنیم.
بازارها خالی هستند و قیمتها به شکل دیوانه واری بالا میروند، ما هیچ چیز در اینجا پیدا نمیکنیم، نه غذا، نه آب و نه دارو و حتی یک داروی مسکن ساده هم در غزه نیست.
وضعیت بحرانی مادران باردار و جنینها
منال خالد، زن 30 ساله فلسطینی که هفتمین ماه بارداری خود را میگذراند، در مجتمع پزشکی ناصر در حالی که منتظر انجام یک معاینه معمولی بود در گفتگو با خبرنگار الجزیره گفت: من نمیتوانم غذا برای خوردن پیدا کنم و حتی آب تمیز هم در دسترس نیست، من به شدت نگران جنین خود هستم؛ زیرا هیچگونه مواد غذایی به او نمیرسد.
این مادر باردار که از رفح آواره شده، در چادری در منطقه المواصی در غرب خان یونس زندگی میکند و آزمایشهای پزشکی نشان داده که او کمبود وزن دارد و جنین او هم نتوانسته به وزن طبیعی برسد.
دکتر محمد بربخ، متخصص زنان و زایمان در نوار غزه در این زمینه گفت که قحطی و سوء تغذیه شدید در میان زنان باردار منجر به زایمان زودرس و در بسیاری از موارد از دست رفتن جنین میشود و جان مادران را هم به خطر میاندازد.
وی اظهار داشت: قحطی گسترده در نوار غزه به دلیل محاصره شدید علیه این باریکه برای سوم ماه متوالی، موجب افزایش سقط جنین و تولد جنینهای ناقص و کم وزن شده است.
وضعیت فاجعهبار بیماران و کادر پزشکی در سایه قحطی و گرسنگی
دکتر عزالدین شاهین، متخصص بیهوشی و مراقبتهای ویژه در بیمارستان شهدای الاقصی در دیرالبلح در مرکز نوار غزه هم به نوبه خود اظهار داشت که قحطی گسترده بر عملهای جراحی در غزه تاثیر گذاشته و جراحیهای برنامهریزی شده را چه برای مجروحان و چه بیماران عادی به شدت مختل کرده است.
وی تاکید کرد: تیمهای پزشکی اغلب به دلیل سوء تغذیه بیمار مجبور میشوند عملهای جراحی را لغو کنند و در برخی موارد هم مجروحان یا بیماران به دلیل تاثیر قحطی بر سلامت جسمی خود مجبور به انجام چندین عمل جراحی میشوند.
طی دوره اخیر بیشتر مجروحان و بیمارانی که به بیمارستانها میرسند، از سوء تغذیه و کم خونی شدید رنج میبرند و به دلیل کمبود پروتئین و سایر مواد مغذی در بدن افراد، زخمها و شکستگیها بهبود پیدا نمیکند.
این پزشک متخصص در نوار غزه خاطرنشان کرد: خطرات قحطی نه تنها بر عملهای جراحی تاثیر میگذارد، بلکه در بسیاری از موارد منجر به مرگ بیماران و مجروحان میشود.
به تعویق افتادن عملهای جراحی به دلیل قحطی، تاثیر منفی بسیار زیادی بر سیستم مراقبتهای بهداشتی، افزایش فشار بر بیمارستانها و کادر پزشکی و ایجاد خطرات واقعی برای سلامت عمومی و جان مجروحان و بیماران دارد.
وی خاطرنشان کرد: این امر موجب افزایش مدت بستری مجروحان و بیماران در بیمارستانها میشود و این در شرایطی است که بیمارستانها در حال حاضر تحت فشار شدید هستند.
علاوه بر آن، قحطی بر کادر پزشکی هم تاثیر گذاشته و پرسنل پزشکی از زمان شروع جنگ به شکل شبانه روزی کار میکنند؛ بدون اینکه آب و غذایی برای خوردن داشته باشند.
غزه قحطیزده ترین مکان جهان
این در حالی است که سازمان ملل متحد در گزارش سالانه خود در مورد نرخ گرسنگی و فقر در جهان، نوار غزه را از جمله مناطقی دانست که گرسنگی و سوء تغذیه شدید به ویژه در میان کودکان در آنجا به سطح بسیار بالایی رسیده است.
سازمان ملل در این گزارش خود تاکید کرد: سوء تغذیه در جهان به ویژه در میان کودکان به سطح بسیار بالایی رسیده است؛ به ویژه در نوار غزه، سودان، یمن و مالی.
بر اساس این گزارش، نزدیک به 38 میلیون کودک زیر 5 سال در 26 بحران غذایی در جهان از سوء تغذیه شدید رنج میبرند و میزان ناامنی غذایی و سوء تغذیه شدید در سال گذشته به سطوح بیسابقهای رسیده است.
پیش از این تام ویلچر، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور بشردوستانه اعلام کرد که اسرائیل عامدانه و بیشرمانه شرایط غیر انسانی را بر غیرنظامیان در اراضی اشغالی فلسطین تحمیل میکند و سراسر غزه بوی مرگ میدهد و هیچکس از مرگ در امان نیست.
وی در جریان ارائه گزارشهای خود به شورای امنیتِ سازمان ملل در جریان جلسه اضطراری که توسط دانمارک، اسلوونی، انگلیس و فرانسه برای بحث در مورد وخامت اوضاع انسانی نوار غزه تشکیل شده بود، گفت: بیش از 10 هفته است که هیچ چیزی وارد غزه نشده، نه غذا، نه دارو نه آب و نه سرپناهی برای آوارگان.
بار دیگر صدها هزار فلسطینی به اجبار آواره شدهاند و در فضاهایی که دائماً در حال کوچک شدن هستند، گرفتارند.
در حال حاضر 70 درصد خاک غزه یا در مناطق نظامی اسرائیل قرار دارد یا تحت دستور تخلیه است و بیش از دو میلیون و صد هزار نفر در این باریکه در معرض خطر قحطی هستند.
انتهای پیام/