خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مهارت‌آموزی حلقه مفقوده اشتغال جوانان گناوه است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 10:24
گناوه- امام جمعه گناوه با تاکید برضرورت مهارآموزی برای اشتغال گفت: باید فرهنگ کار، مهارت و تلاش را از پایه در ذهن نسل جوان نهادینه کرد و فنی‌وحرفه‌ای باید پرچم‌دار این تحول در شهرستان باشد.
شهرستان،اشتغال،گناوه،مهارتي،تأكيد،مسير،مركز،ركني،ترويج،مهارت ...

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام سید عبدالهادی رکنی حسینی صبح یکشنبه در نشست با رئیس مرکز آموزش فنی‌وحرفه‌ای شهرستان گناوه ضمن تبریک انتصاب و آرزوی موفقیت برای رئیس جدید فنی و حرفه‌ای شهرستان، با اشاره به وضعیت فعلی مرکز، اظهار کرد: فضای فیزیکی این مرکز نیازمند بازسازی و نوسازی جدی است و شایسته نیست چنین مجموعه مهمی از نظر امکانات در تنگنا باشد.
امام جمعه گناوه با انتقاد از وضعیت اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان، افزود: بسیاری از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، با وجود صرف سال‌ها زمان و هزینه، از مهارتی برای ورود به بازار کار برخوردار نیستند و همین مسئله موجب فشار روانی و احساس بی‌هویتی در آن‌ها شده است.
وی گفت: باید مهارت‌آموزی را از مدارس آغاز کنیم و به‌جای تأکید صرف بر پزشک و مهندس شدن، مسیر هنرستان‌ها و آموزش‌های عملی را نیز ترویج دهیم.
امام جمعه گناوه در ادامه تصریح کرد: جوانی که از سربازی بازمی‌گردد، اگر مهارتی نیاموخته باشد، سرمایه‌ای برای آینده ندارد لذا سربازخانه‌ها، دانشگاه‌ها، مدارس و حتی نهادهای حمایتی مانند بهزیستی باید با همکاری فنی‌وحرفه‌ای، مسیر آموزش‌های کاربردی را هموار کنند.
وی با تأکید بر نقش ویژه آموزش‌های فنی در توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و ایجاد مشاغل خانگی در حوزه‌هایی چون خیاطی، کشاورزی و پرورش قارچ گفت: آموزش مهارت، نه‌تنها اشتغال می‌آورد بلکه کرامت انسانی افراد را نیز حفظ می‌کند.
حجت‌الاسلام رکنی حسینی همچنین با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه شهرستان در حوزه گردشگری دریایی و پرورش ماهی در قفس، از موانع انحصاری، بروکراسی ناکارآمد و تبعیض در واگذاری زمین‌ها انتقاد کرد و خواستار اصلاح رویکردها شد: جوانی که سرمایه دارد، نباید درگیر انحصار و امتیازدهی‌ها شود بلکه باید فضا را برای فعالیت سالم و مولد او باز کرد.
وی در پایان گفت: هیچ دولتی با میز و صندلی نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند، باید فرهنگ کار، مهارت و تلاش را از پایه در ذهن نسل جوان نهادینه کنیم، فنی‌وحرفه‌ای باید پرچم‌دار این تحول فرهنگی و عملیاتی در شهرستان باشد.
در این نشست بر ضرورت تحول در زیرساخت‌های مهارتی، ترویج فرهنگ مهارت‌آموزی و توجه عملی به ظرفیت‌های بومی در مسیر اشتغال جوانان تأکید و در پایان لوح سپاسی از طرف ستاد اقامه نماز شهرستان به حضار تقدیم شد.