خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

دوغ؛ بهترین نوشیدنی برای فصل گرما

مهر | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 09:58
یک متخصص حوزه کشاورزی، نسبت به مصرف دوغ و کفیر در فصل گرما به منظور جبران آب از دست رفته و تقویتِ بدن در برابر برخی بیماری‌ها تاکید کرد.
آب،فصل،بدن،شاهدي،خندان،گرما،باغ،غذايي،تعريق

به گزارش خبرنگار مهر، محمد شاهدی باغ خندان متخصص حوزه کشاورزی و مشاور امور پژوهشی فرهنگستان علوم، با اشاره به این که بدن کودکان تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، درباره لزوم تغذیه سالم در فصل گرما توضیح داد و گفت: با کمبود آب مشکلاتی برای بدن پدیدار شده و حتی گیجی و بیهوشی را در پی خواهد داشت.
وی عملکرد تعریق را به سیستمِ خنک کننده‌ای برای بدن تشبیه کرد و ادامه داد: در فصل گرما بخشی از آب بدن توسط تعریق دفع می‌شود و این آب با تبخیر، بدن را خنک می‌کند.
انسان مقادیر بسیاری آب را از این طریق از دست می‌دهد که باید جبران شود و بهترین راه نیز نوشیدن آب تمیز و سالم است.
شاهدی باغ خندان بهترین آب را نه سرد و نه گرم دانست و افزود: آب باید دمای معمولی داشته باشد که با افزودن قدری آب‌لیمو طعمی بهتر می‌گیرد.
همچنین استفاده از تخم‌های سنتی نظیر خاکشیر برای فصل گرما مناسب بوده و میوه‌های تابستانی آب دار می‌توانند نیاز بدن را در این فصل به خوبی تأمین می‌کنند.
شاهدی باغ خندان سبزیجات آب دار نظیر کاهو و کلم را نیز تأمین کننده آب بدن در تابستان عنوان کرد و افزود: شکر و کافئین موجود در نوشابه و آب‌های گازدار در این فصل مضر بوده و غذاها نباید سرخ کردنی باشند.
وی اذعان کرد: در این فصل وعده‌های غذایی پر تکرار و با حجم کمتر مصرف شوند تا عملکرد معده را در این فصل بهبود دهند.
استفاده از دوغ و نوشابه‌های مفید در فصل گرما می‌تواند برای بدن مفید بوده و همچنین ماست از خوراکی‌هایی است که به ندرت فاسد می‌شود.
شاهدی باغ خندان در مصاحبه با رادیو گفتگو نسبت به مصرف نمک در این نوشیدنی سنتی هشدار داد و خاطر نشان کرد: اصولاً در فصل تابستان هوا گرم بوده و میکرو ارگانیسم‌ها به سرعت در مواد غذایی رشد می‌کنند؛ بنابراین مواد غذایی را نباید خارجِ یخچال نگهداری کرد چون به محض سرد شدن، برای فساد آماده می‌شود.