هر دادگاه صلح یک شورای حل اختلاف است
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور، گفت: هر دادگاه صلح برای تسهیل امور مردم باید یک شورای حل اختلاف را در دادگاه ها مستقر کند تا مردم بتوانند تعامل بیشتری را با شوراهای حل اختلاف داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، حجتالاسلام هادی صادقی صبح امروز در دیدار با قضات و کارکنان شوراهای حل اختلاف استان اردبیل، اظهار کرد: استان اردبیل به دوستی اهل بیت مشهور است و ما امروز توفیق یافتیم تا با حضور در این جلسه، از نزدیک در جریان مسائل و مشکلات شوراهای حل اختلاف استان اردبیل قرار گیریم.
وی ملبس شدن به لباس تقوا را مهمترین ویژگی اعضای شوراهای حل اختلاف اعلام کرد و افزود: هر قدر تقوا در این افراد بیشتر باشد به همان میزان در رسیدگی به پروندههای حل اختلاف قویتر عمل کرده و با دیده حقارت و تحقیر به پروندهها نگاه نمیکنند.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور با بیان اینکه صفات جلالت و جمال خدا باید در رأس اقدامات ما در شوراهای حل اختلاف قرار گیرد، تصریح کرد: خداوند تمامی انسانها را از بزرگ و کوچک به یک دیده نمینگرد و در شوراهای حل اختلاف نیز نباید خطاهای کوچک مردم با تحقیر نگریسته شود.
صادقی مسائل و مشکلات اعضای شوراهای حل اختلاف و کارکنان آن را یادآور شد و گفت: یکی از اصلیترین خواسته اعضای شورای حل اختلاف استخدام و تعیین تکلیف نیروها است که تا 2 ماه آینده آزمون شوراهای حل اختلاف برگزار و بالغ بر 10 هزار نفر در این آزمون در سراسر کشور شرکت خواهند کرد.
وی با بیان اینکه امروز قانون به نحوی تعریف شده تا به نفع اعضای شوراهای حل اختلاف باشد، خاطرنشان کرد: این آزمون به صورت کتبی و شفاهی و با امتیاز 20 برگزار میشود که امیدواریم در استان اردبیل نیز کسانی که مستحق استخدام هستند، در این جرگه قرار گیرند.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور همچنین از پیگیری طرح ساماندهی کارکنان حل اختلاف نیز خبر داد و اضافه کرد: تمام تلاش خود را برای این ساماندهی به کار گرفتهایم.
صادقی با بیان اینکه دادگاههای صلح کارکرد مهمی در ایجاد صلح و سازش در جامعه دارند، بیان کرد: این دادگاهها باید با استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف بتوانند به صورت قوی عمل کرده و پاسخگوی حجم بالای پروندههای ورودی به دادسراها باشند.
وی با اشاره به اینکه در برخی موارد اعضای شورای حل اختلاف در بررسی پروندهها با ریزبینی عمل میکنند، یادآور شد: در این مورد باید دقت کنیم تا حقی از مردم ضایع نشده و به حقوق اصلی خود برسند.
معاون قوه قضائیه و رئیس شوراهای حل اختلاف کشور با بیان اینکه قضات دادگاه صلح باید اعضای شوراها را در دادگاهها مستقر کنند، اظهار کرد: این امر در کنار آشنایی مردم با شوراهای حل اختلاف، زمینه بیشتری را برای ایجاد صلح و سازش در جامعه ایجاد میکند.
صادقی تصریح کرد: رسیدگی به انبوهی از پروندههای ورودی به دادسراها جز همکاری با شوراهای حل اختلاف میسر نیست و ما شوراهای حل اختلاف را بازوی توانمندی برای دادگاهها میدانیم.
وی با بیان اینکه با افزایش صلح و سازش در جامعه میتوانیم به رفاه عمومی نیز کمک کنیم، گفت: سطح رضایت از شوراهای حل اختلاف در بین مردم بالاتر است و این نشان از تأثیرگذاری این شوراها در جامعه دارد.
انتهای پیام/132/