خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ادامه حاشیه‌ و ابهامات در فدراسیون بدنسازی/ لزوم رعایت قانون

مشرق | ورزشی | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 09:30
حاشیه‌ها و ابهامات فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام تمامی ندارد آن هم در شرایطی که انتخابات این فدراسیون باید در آینده نزدیک برگزار شود.
فدراسيون،انضباطي،كميته،بدنسازي،رسيدگي،رئيس،نصيرزاده،هيئت،نكت ...

به گزارش مشرق، اواسط دی ماه ۱۴۰۳ جلال نادمی مسئولیت سرپرستی فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام را بر عهده گرفت تا بر اساس دستور وزیر ورزش و جوانان، «ضمن رعایت اصل بی‌طرفی، عدالت محوری و عدم حضور در فرایند انتخابات به عنوان داوطلب، علاوه بر انجام امور جاری فدراسیون در اسرع وقت نسبت به برگزاری مجمع انتخابات رئیس و سایر اعضای هیئت رئیسه فدراسیون اقدام کند».
پس از ماجرای تعدیل نیرو، انجام تغییرات متعدد در سطوح مختلف در فدراسیون بدنسازی و ...، در ماجرای اخیر پای رئیس سابق فدراسیون به کمیته انضباطی باز شده است.
سرپرست فدراسیون روز ۲۰ اردیبهشت ماه با ارسال نامه‌ای به عبدالمهدی نصیرزاده، به او اعلام کرد که به دلیل شکایت برخی از نامزدهای ریاست فدراسیون مبنی بر اقدامات خارج از ضوابط قانونی درخصوص اعزام به مسابقات بین‌المللی پرورش اندام تحت عنوان «سیبرین پاور شو» در روسیه، باید روز ۲۱ اردیبهشت در جلسه کمیته انضباطی شرکت کند و دفاعیه خود را ارائه دهد.
نصیرزاده در این مسابقات و به واسطه پستی که در فدراسیون جهانی دارد، به عنوان ناظر این فدراسیون حضور داشته و ظاهراً همین مسئله به محل اعتراض تبدیل شده، هر چند هیچ اشاره‌ای هم به اسامی این نامزدهای معترض نشده است.
در این میان چند نکته مهم با استناد به اساسنامه‌ها و آیین‌نامه‌های رسمی وجود دارد که ذکر برخی از آنها خالی از لطف نیست.
نکته اول مربوط به زمان اعلام حضور در کمیته انضباطی است.
اینکه فدراسیون یک روز قبل از جلسه، اقدام به دعوت رسمی کرده، در نوع خود عجیب است.
هر چند سرپرست فدراسیون مدعی است که روز ۱۷ اردیبهشت ماه یک بار به صورت تلفنی و یک بار هم با ارسال پیامک، از نصیرزاده برای حضور در جلسه کمیته انضباطی دعوت شده است.
نکته دیگر مربوط به تبصره ۴ ماده ۳ در آیین‌نامه انضباطی فدراسیون بدنسازی است که در ۱۲ تیر ۱۴۰۲ تایید شد.
در این تبصره آمده است: «رسیدگی به تخلفات یا امور و دعاوی و شکایت راجع به ارکان مدیریتی فدراسیون یا مدیران و سرپرستان و روسای کمیته‌ها و انجمن‌ها اختصاصا در صالحیت کمیته انضباطی فدراسیون است و رسیدگی به تخلفات نواب رئیس و هیئت رئیسه و اعضا و مقامات فدراسیون‌های بین‌المللی خارج از صالحیت و اختیار کمیته انضباطی می‌باشد و به طرق قانونی دیگر و مراجع انضباطی مرتبط با فدراسیون بین المللی و یا دادگاه حکمیت در ورزش (CAS) قابلیت رسیدگی خواهد داشت.»
در واقع در این تبصره به صراحت ذکر شده که کمیته انضباطی فدراسیون ایران شرایط لازم برای رسیدگی به دعاوی مربوط به نصیرزاده که اکنون در کشورمان پست نداشته و البته دارای پست بین‌المللی است را ندارد.
اگر موردی پیرامون رئیس سابق وجود داشته باشد، طبق همان نکته‌ای که در ماده ۸ آیین‌نامه شورای برون مرزی آمده، موضوع می‌تواند به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان دولت آن دستگاه یا مراجع ذیصلاح قانونی ارجاع داده شود که در واقع باید هم خارج از حیطه وظایف کمیته انضباطی فدراسیون بدنسازی است.
نکته سوم مربوط به ماده‌ای در اساسنامه فدراسیون‌های ورزشی می‌شود.
در بند ۳ از ماده ۲۷ اشاره شده که اعضای کمیته انضباطی به پیشنهاد رئیس فدراسیون و تایید هیئت رئیسه به مدت ۴ سال انتخاب می‌شوند.
در واقع انتخاب اعضای کمیته انضباطی شامل یک پروسه می‌شود، نه اینکه تغییرات در آن به یکباره انجام شود.
در همین باره نیز فدراسیون بدنسازی تغییرات در کمیته انضباطی و ورود افراد جدید را اطلاع‌رسانی نکرده و همین مسئله ابهاماتی ایجاد کرده است.
در این میان نقش وزارت ورزش و جوانان به عنوان نهاد نظارتی فدراسیون‌ها اهمیت فراوانی دارد و این وزارتخانه می‌تواند و باید با نظارت روی عملکرد فدراسیون‌ها بر اجرای قوانین تاکید کند.
در واقع نفرات مهم نیستند و آنچه اهمیت دارد اجرای قانون است.