خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

حماس: هر توافقی باید جامع باشد/ سلاح مقاومت باقی می‌ماند - تسنیم

تسنیم | بین‌الملل | یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404 - 09:13
محمود مرداوی، از رهبران حماس با بیان اینکه این جنبش با تاکید بر اصول ثابت خود از جمله توقف دائمی جنگ، در مذاکرات دوحه شرکت کرده گفت، درخواست ابومازن برای خلع سلاح مقاومت اصلا پذیرفته نیست و تا زمان آزادی فلسطین، این سلاح باقی می ماند.
حماس،مذاكرات،محمود،مقاومت،فلسطين،غزه،عباس،سلاح،دوحه،صهيونيست ...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که اخبار گوناگونی در مورد مذاکرات دوحه برای آتش بس و تبادل اسرا در نوار غزه وجود دارد و برخی رسانه‌های عبری از پیشرفت در این مذاکرات حرف می‌زنند و برخی رسانه‌ها هم اعلام کرده‌اند که هیچ پیشرفتی در گفتگوهای مذکور حاصل نشده است، شب گذشته محمود مرداوی، یکی از رهبران ارشد جنبش حماس طی سخنانی اعلام کرد که مشارکت این جنبش در مذاکرات جاری در دوحه با هدف رسیدن به توافق جامع جهت توقف کامل جنگ بدون اعمال پیش شرط است.
حماس با تاکید بر اصول ثابت خود در مذاکرات شرکت می‌کند
محمود مرداوی در گفتگو با المیادین اظهار داشت: موضع حماس کاملا روشن است و ما بدون کنار گذاشتن اصول ثابت خود که در راس آنها توقف دائمی جنگ قرار دارد، مذاکره می‌کنیم.
وی درباره اینکه مذاکرات دوحه بر چه اساسی انجام می‌شود، گفت: حماس در مذاکرات دوحه شرکت می‌کند و به دنبال رسیدن به توافق است، اما نتیجه این مذاکرات بستگی به جدی بودن طرف صهیونیستی دارد.
این رهبر حماس در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است ظرف چند ساعت یا چند روز آینده شاهد آتش بس در غزه باشیم و چه عواملی این موضوع را تعیین می‌کند، اظهار داشت: مذاکرات فعلی بدون پیش شرط در حال انجام است و همین امر به مذاکرات شتاب ویژه‌ای بخشیده است.
موضع حماس روشن است: ما می‌خواهیم مذاکره کنیم، اما بدون کنار گذاشتن اصول اساسی خود که در راس آن توقف دائمی جنگ قرار دارد.
محمود مرداوی خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها دیگر نمی‌توانند در این مذاکرات بگویند که دستیابی به توافق جامع غیر ممکن است؛ زیرا موانع رویه‌ای که آنها برای جلوگیری از مذاکرات ایجاد کرده بودند؛ برداشته شده است.
سلاح مقاومت تا پایان اشغالگری باقی می‌ماند
این رهبر حماس در سخنانی جداگانه در پاسخ به درخواست گستاخانه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین برای خلع سلاح مقاومت گفت که حماس کاملاً این درخواست را رد می‌کند و بر پایبندی خود به گزینه مقاومت تا پایان اشغالگری و آزادسازی فلسطین تاکید دارد.
وی در گفتگو با شبکه الجزیره اظهار داشت: حماس قاطعانه درخواست محمود عباس برای تحویل سلاح مقاومت را رد می‌کند.
این سلاح حق مشروع مردمی است که مقابل اشغالگری مقاومت می‌کنند و با جنایات مداوم دشمن صهیونیستی مواجه هستند.
مرداوی از محمود عباس خواست که به گزینه ملت فلسطین و جبهه مقاومت بپیوندد و گفت: بازگشت به توافق‌های جزئی، شکست خود را ثابت کرده و تنها تجاوزات و رنج بیشتری را برای مردم ما به ارمغان می‌آورد، بنابراین ما هیچگونه توافق جزئی را نخواهیم پذیرفت.
وی تصریح کرد: حماس تسلیم سلاح مقاومت را به عنوان یک راهکار نمی‌بیند، بلکه آن را تسلیم حقوق ملی و ترک وظیفه خود در دفاع از ملت فلسطین می‌داند.
این اظهارات بعد از آن بیان شد که محمود عباس در سخنرانی خود در سی و چهارمین اجلاس اتحادیه عرب که روز شنبه در بغداد، پایتخت عراق برگزار شد، گفت که حماس باید سیطره بر نوار غزه را رها کرده و سلاح خود را به سرویس‌های امنیتی تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل دهد و بازسازی سرویس‌های امنیتی در غزه طبق اصول حرفه‌ای و تحت نظارت اعراب و طرف‌های بین‌المللی انجام بگیرد.
محمود عباس که از زمان آغاز جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه، نه تنها هماهنگی با این رژیم را قطع نکرده، بلکه همکاری و همدستی با صهیونیست‌ها در سرکوب و کشتار ملت فلسطین را افزایش هم داده و از هیچ گونه اقدام خائنانه‌ای علیه این مردم دریغ نکرده است، مدعی شد: سازمان آزادی بخش فلسطین تنها نماینده مشروع ملت فلسطین است و ما هیچکس را در این سازمان که به یک دولت، نظام و ارتش واحد متعهد نباشد، نمی‌پذیریم.
این در حالی است که مردم و گروه‌های فلسطینی بارها انزجار خود را از تحرکات خائنانه تشکیلات خودگردان و شخص محمود عباس که به دنبال خوش رقصی و جلب رضایت آمریکا و رژیم صهیونیستی جهت به دست گرفتن حکومت غزه است، ابراز داشته و تاکید کرده‌اند که مقاومت نماینده واقعی فلسطینی‌هاست.
انتهای پیام/