تصادفات روستایی به اندازه محورهای اصلی جان میگیرند - تسنیم
رئیس پلیس راه استان مرکزی، تصادفات در محورهای روستایی استان را به اندازه محورهای اصلی نگران کننده دانست و تأکید کرد: میزان جان باختگان در این مسیرها در نوروز 1404، برابر با محورهای پرتردد بوده است.

سرهنگ روح اله آشوری رئیس پلیس راه استان مرکزی، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک گفت: در ایام نوروز 1404، وضعیت جادههای روستایی استان مرکزی بسیار نگرانکننده بود به نحوی که تعداد فقرات تصادف و شمار جانباختگان در این محورها با محورهای اصلی استان برابری میکرد.
وی افزود: پراکندگی بالای روستاها در استان مرکزی، بهویژه در مناطق زرندیه، ساوه، فراهان و شازند موجب شده این نواحی به کانونهای پرحادثهای در حوزه راههای فرعی و روستایی تبدیل شوند و متأسفانه محورهای منتهی به روستاها به دلیل قرار گرفتن در اولویتهای پایینتر نسبت به بزرگراهها، از پوشش ایمنی و نظارتی کمتری برخوردارند.
آشوری تصریح کرد: استان مرکزی با روستاهای متعدد، نیازمند نگاه ویژهای در ایمنسازی محورهای روستایی است و کاهش تصادفات در این مسیرها تنها با همکاری دستگاههای اجرایی و تصمیمگیریهای بلندمدت و علمی ممکن است.
رئیس پلیس راه استان مرکزی ادامه داد: با توجه به نقطه پرحادثه "خانهمیران"، در ساعات اوج ترافیک، پلیس با استقرار تیمهای کنترل ترافیک و سرعت، حضور دارد اما اگر قرار باشد راهحلی اساسی اجرا شود، باید با اصلاح هندسی، احداث تقاطع غیرهمسطح، زیرگذر، روگذر یا دوربرگردانهای استاندارد، اساساً نیازی به حضور دائمی پلیس نباشد.
وی عنوان کرد: همچنین، محور شازند – توره به اراک، اراک – سلفچگان و سلفچگان _ تهران به عنوان شریانهای اصلی شمالی استان، همچنین بزرگراه ساوه – همدان یا همان اتوبان کربلا بیشترین حجم تردد را به خود اختصاص دادهاند که طبیعتاً افزایش تصادفات را نیز به دنبال دارند.
محور شازند – توره به اراک، اراک – سلفچگان و سلفچگان _ تهران به عنوان شریانهای اصلی شمالی
رئیس پلیس راه استان مرکزی با اشاره به ضرورت برخورد ساختاری با معضل تصادفات اظهار کرد: پلیس به تنهایی نمیتواند این بحران را مدیریت کند و یکی از اقدامات اساسی، شرکت فعال در جلسات کمیسیون ایمنی راهها، شورای ترافیک استان و شورای راهبری با حضور مدیران کل و شخص استاندار است که در این جلسات، تصمیمات راهبردی مبتنی بر دادهها اتخاذ میشود.
وی افزود: پلیس برابر وظیفه ذاتی خود، هم در زمینه روانسازی ترافیک و هم برخورد با تخلفات، بهویژه آن دسته که جان یا مال دیگران را به خطر میاندازند اقدامات لازم را انجام میدهد که توقیف فیزیکی خودرو یا ضبط گواهینامه از جمله اقدامات بازدارنده پلیس است.
آشوری بیان کرد: با توجه به این شرایط، بازنگری، اولویتبندی و ایمنسازی راههای استان مرکزی مورد تاکید است، ضمن اینکه توجه صِرف به محورهای اصلی و بزرگراهی کافی نیست؛ بلکه باید با تخصیص اعتبارات هدفمند و تقویت نظارت میدانی، زیر ساختهای جادهای در مناطق روستایی نیز به سطح قابل قبولی از ایمنی و استاندارد برسند.
انتهای پیام/711/