برداشت باقلا از 2000 هکتار اراضی لرستان
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان از برداشت باقلا در 2000 هکتار از اراضی کشاورزی این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، در دشتهای سبز و زمینی که هنوز نبض معیشت با ضرباهنگ داس میزند، کشاورز لرستانی بیآنکه نیاز به تقویم داشته باشد، فصل را از رنگ برگها و بوی خاک میشناسد.
در این استان کوهستانی که هنوز کشاورزی ستون فقرات اقتصاد روستایی است، باقلا نهتنها یک محصول زراعی، که نماد پیوند زندگی با زمین است.
بهگفته جهانبخش دولتشاه، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی لرستان، حدود 2000 هکتار از اراضی کشاورزی این استان سالانه به کشت این گیاه اختصاص مییابد.
این رقم بنا به اعلام او در مقیاس ملی با مجموع حدود 25 هزار هکتار سطح زیرکشت باقلا در ایران سهم قابلتوجهی بهشمار میرود و عملکرد باقلا در لرستان نیز به حدود 10 تن در هر هکتار میرسد.
فصل برداشت باقلا، با حرکت هزاران نفر در مزارع نیز همراه است.
20 هزار نفر از اهالی لرستان سالانه در فصل برداشت باقلا مشغول بهکار میشوند.
شهر خرمآباد با تولید باقلای شاخبزی که پختی سریع دارد، جایگاه خاصی در بازارهای این استان و حتی کشور دارد.
این نوع باقلا، که کیلویی بین 14 تا 15 هزار تومان معامله میشود، نهتنها در سبد غذایی خانوارهای محلی جای گرفته، بلکه به استانهای دیگر نیز ارسال میشود.
کشت باقلا در لرستان تنها یک فعالیت زراعی نیست؛ بلکه روایت یک سنت، یک پیوند نسلی، و جلوهای از کشاورزی پایدار در سرزمینی است که هنوز نبض زندگیاش با خاک میزند.
کشاورز لرستانی، با دستان پینهبستهاش، نهفقط گیاهی میکارد، که امید را در زمین مینشاند؛ امیدی که در فصل برداشت، با عطر باقلا در بازارها پخش میشود.
انتهای پیام/644/.