65 درصد داروی ایران در البرز تولید میشود - تسنیم
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز گفت: البرز سهم قابل توجهی در تولید و صادرات داروی کشور دارد و باید این ظرفیت مورد توجه بیشتری قرار گیرد که آمارها نشان دهنده جایگاه آن به عنوان قطب اصلی این صنعت در کشور است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، پرهام رضایی، رئیس اتاق بازرگانی استان البرز بعدازظهر امروز طی جلسه ای با اعضای هیات اقتصادی یزد در بازدید از شهرک دارویی برکت ضمن تقدیر از تلاشهای مدیریت شهرک برکت و فعالان صنعت دارو گفت: استان البرز سهم قابلتوجهی در تولید و صادرات داروی کشور دارد و باید این ظرفیت مورد توجه بیشتری قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 65 درصد از داروی موردنیاز کشور در البرز تولید میشود، افزود: بیش از 70 درصد از صادرات دارویی ایران نیز از این استان صورت میگیرد.
آمار البرز در تولید و صادرات دارو، نشاندهنده توانمندی بالای این استان در بخش دارویی و جایگاه آن به عنوان قطب اصلی این صنعت در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی استان البرز شهرک صنعتی دارویی برکت را نخستین و بزرگترین شهرک تخصصی دارویی کشور دانست و تاکید کرد: شرکتهای بزرگ و مطرح دارویی در این شهرک مستقرند و علاوه بر آن در سایر نقاط استان نیز به صورت لکهای یا در قالب شهرکهای دیگر، واحدهای دارویی متعددی فعالیت دارند.
در بخش دیگری از این نشست محمدمهدی پورسلیمانی، مدیرعامل شهرک صنعتی دارویی برکت نیز با اشاره به ظرفیتهای این مجموعه، اعلام کرد: این شهرک به عنوان نخستین شهرک دارویی کشور، با هدف تبدیل شدن به هاب دارویی منطقه تاسیس شده و بخش عمدهای از تعهدات زیرساختی خود را به انجام رسانده است.
وی با بیان اینکه زیرساختهای مورد نیاز برای فعالیت شرکتهای دارویی در این شهرک فراهم شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر، اقداماتی برای ارتقای ظرفیت برقرسانی از 40 مگاوات به 80 مگاوات نیز اجرایی شده است.
پورسلیمانی بر اهمیت نقش شهرک برکت در تامین نیازهای صنعت داروی کشور به ویژه در شرایط تحریم و پس از دوران رکود ناشی از کرونا تاکید و عنوان کرد: از سال 1403 حرکت و فعالیت مجدد بخشی از مجموعههای دارویی در این شهرک آغاز شده و تاکنون 13 شرکت فعالیت عملیاتی خود را آغاز کردهاند.
وی مطرح کرد: تا به امروز 61 شرکت در شهرک دارویی برکت مستقر و در مجموع 200 قطعه زمین برای استقرار شرکتهای دارویی پیشبینی شده است.
با توجه به خاص بودن صنعت دارو، فرآیند واگذاری زمین در شهرک دارویی برکت تنها به شرکتهایی صورت میگیرد که صلاحیت فنی لازم در این مورد را دارند و فعالیت آنها در چارچوب صنعت دارو تعریف شده باشد.
مدیرعامل شهرک صنعتی دارویی برکت اضافه کرد: در عین حال، راهکارهایی از جمله همکاری با شرکتهای دارای مجوز و یا ثبت شرکتهای جدید در حوزه دارو، برای تسهیل ورود سرمایهگذاران جدید نیز در نظر گرفته شده است.
در ادامه جلسه، موضوع تولید مواداولیه دارویی مطرح و تاکید شد که درصد بالایی از داروهای مصرفی کشور در داخل تولید میشود، با این حال، برخی مواداولیه را به دلیل حجم مصرف پایین یا عدم صرفه اقتصادی از خارج وارد میکنیم، اما تعدادی از داروهای استراتژیک نظیر آنتیبیوتیکها و داروهای خاص مانند داروهای بیماران پیوندی، به طور کامل در داخل کشور تولید میشود.
در بخش پایانی این نشست نیز، اعضای هیات اقتصادی استان یزد ضمن تشکر از میزبانی اتاق بازرگانی البرز و مسئولان شهرک صنعتی برکت، بر لزوم افزایش تعاملات میان دو استان در حوزههای تخصصی به ویژه صنعت دارو تأکید کردند و خواستار انتقال تجارب ارزشمند این شهرک به استان یزد شدند.
انتهای پیام/