خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

شهرداران سیستم آبیاری فضای سبز را از آب آشامیدنی جدا کنند

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 18:30
استاندار مرکزی، گفت: شهرداران استان مرکزی موظفند سیستم آبیاری فضای سبز را از آب آشامیدنی جدا کنند.
آب،مركزي،آبي،تنش،استان،قرار،آشاميدني،اراك،روستاها،استاندار،سبز

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مهدی زندیه وکیلی، استاندار مرکزی ظهر امروز در نشست شورای حفاظت از منابع آب و کارگروه سازگاری با کم آبی استان مرکزی، گفت: افزایش جمعیت، رشد شهرنشینی، توسعه بی‌رویه کشاورزی و تغییرات اقلیمی، از مهم‌ترین عوامل تشدیدکننده تنش آبی هستند.
کشورهایی مانند ایران با وجود منابع محدود آبی، به دلیل بهره‌برداری ناپایدار و مدیریت نادرست، با بحران‌های جدی در این زمینه مواجه‌ هستند که پیامدهای تنش آبی تنها به کاهش آب قابل دسترس محدود نمی‌شود، بلکه موجب نابودی منابع طبیعی، افت سطح سفره‌های آب زیرزمینی، مهاجرت اجباری، بروز تنش‌های اجتماعی و حتی درگیری‌های منطقه‌ای نیز می‌شود.
وی افزود: فرمانداران شهرستان‌های مختلف در استان مرکزی، روستاهای دارای تنش آبی را با دقت رصد و تدابیر لازم را برای رفع مشکلات آنها به‌کار گیرند، چرا که تنش آبی در استان مرکزی تنها در اراک و ساوه نیست، خیلی از روستاها درگیر این موضوع هستند که بسیاری از مشکلات آب روستاها با یک کف‌شکنی و تعویض پمپ حل می‌شود و نیاز است تمام موارد مورد رصد و بررسی قرار گیرد.
استاندار مرکزی ادامه داد: فرمانداران باید اعتبار لازم برای تنش آبی در روستاها را اختصاص دهند و اگر نیاز به آبرسانی با تانکر است، در اسرع وقت انجام شود، همان طور که آب آشامیدنی مردم مهم است، تامین آب کشاورزی هم از اهمیت ویژه برخوردار است و باید برنامه‌ریزی شود یک تا 2 مرحله آب در اختیار کشاورزان ساوه قرار گیرد.
زندیه‌وکیلی تصریح کرد: در این راستا اگر نیاز باشد آب آشامیدنی جیره‌بندی شود و یا حتی از طریق آب بطری برای مردم تامین شود، نباید اجازه داد کشاورزی که با تولید و زندگی کشاورزان گره خورده، از بین برود.
استاندار مرکزی با اشاره به ضرورت توجه به کاهش آلودگی هوا عنوان کرد: حفظ فضای سبز اراک نیز بسیار مهم است و بر اساس قوانین خاص از جمله قانون هوای پاک و کاهش آلودگی هوا، ایجاد و توسعه فضای سبز در این شهر که با آلودگی دسته و پنجه نرم می‌کند، تکلیف شده است.
زندیه‌وکیلی خاطرنشان کرد: همچنین تکلیف است که حداقل 50 درصد پساب استان مرکزی در اختیار شهرداری‌ها قرار گیرد و هر شهرداری که کوتاهی کند باید پاسخگو باشد البته شهرداران استان مرکزی موظفند سیستم آبیاری فضای سبز را از آب آشامیدنی جدا کنند و این مهم باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
انتهای پیام/711/