ناوگان اورژانس استان مرکزی فرسوده است
معاون فنی عملیات اورژانس 115 اراک گفت: ناوگان آمبولانس استان مرکزی به شدت فرسوده است و از سال 2015 تاکنون هیچ آمبولانس جدیدی به این مجموعه اضافه نشده است.

ایمان نظری، معاون فنی عملیات اورژانس 115 اراک، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اراک با اشاره به شرایط نگرانکننده ناوگان اورژانس استان مرکزی گفت: ناوگان آمبولانس های استان در وضعیت فرسوده قرار دارد و متأسفانه از سال 2015 تاکنون هیچ دستگاه آمبولانس جدیدی وارد استان نشده است و این موضوع باعث فشار مضاعف بر پرسنل و کاهش کیفیت خدمات اورژانس شده است.
وی افزود: هماکنون بسیاری از آمبولانسهای فعال در سطح استان از عمر بالایی برخوردارند و استهلاک آنها افزایش یافته است و برخی از این آمبولانسها حتی کارت سوخت ندارند و پرسنل ناچارند از رانندگان کامیون برای تهیه سوخت کمک بگیرند که البته به تازگی با ثبت مشخصات خودروها در سامانه صدف، بخشی از این مشکلات رفع شده است.
ناوگان فعلی پاسخگوی نیازهای استان نیست و در حال حاضر با توجه به تحریمها، محدودیت سنی برای آمبولانسهای دولتی برداشته شده، اما برای شرکتهای خصوصی همچنان این قانون پابرجاست و این یک فرصت است که بتوان از ظرفیت این شرکت ها برای تقویت ناوگان استفاده کرد.
معاون فنی عملیات اورژانس 115 اراک ادامه داد: برخی شرکتها و صنایع بزرگ مانند پالایشگاهها، آمبولانس هایی در اختیار دارند که با وجود استاندارد بودن، به دلیل گذشت بیش از 10 سال از تولید آنها، امکان استفاده رسمی در سیستم اورژانس را ندارند؛ در حالیکه این آمبولانسها بعضاً کمتر از 3 هزار کیلومتر کارکرد دارند.
وی عنوان کرد: اگر شرایطی فراهم شود که این آمبولانسها بهصورت «هبه» به اورژانس واگذار شوند، دانشگاه علوم پزشکی میتواند با امضای تفاهمنامه، معافیتهایی در زمینه مالیات در نظر بگیرد که در حال حاضر، به دلیل قوانین مالیاتی، واگذاری این آمبولانسها برای شرکتها بهعنوان سود تلقی شده و مشمول مالیات سنگین میشود که مانع بزرگی در مسیر واگذاری است.
افزایش پایگاههای امدادی در محور پرتردد اراک–قم برای پوشش حوادث جادهای
معاون فنی عملیات اورژانس 115 اراک با اشاره به توان عملیاتی استان در ایام پرتردد اظهار کرد: اورژانس استان مرکزی با استقرار 4 دستگاه آمبولانس، یک اتوبوس آمبولانس و 2 اتوبوس آمبولانس در محورهای پرخطر از جمله اراک به قم فعال است و پایگاههایی مانند خیرآباد و گلدشت در این محور به صورت ویژه تقویت شدهاند و در صورت نیاز، آمبولانس اضافی با نیروی تکمیلی اعزام میشود.
وی افزود: یک فروند بالگرد نیز بهطور دائم در آماده باش کامل است و تمامی شهرستانهای استان به پد بالگرد مجهز شدهاند.
همچنین تفاهمنامهای با استان قم منعقد شده تا در صورت نیاز، پوشش اورژانس هوایی مشترک برقرار شود و در محورهای حادثه خیزی مانند اراک – ملایر و مناطقی مانند مهاجران، توره و شهر جدید امیرکبیر نیز پد فرود بالگرد ایجاد شده است.
نظری بیان کرد: امیدواریم با حمایت مدیران ارشد استانی، شرایطی فراهم شود تا ناوگان اورژانس استان نوسازی شده و خدمات فوریتهای پزشکی با کیفیت و سرعت بیشتری به مردم ارائه شود.
چراکه تداوم این وضعیت میتواند در شرایط بحرانی جان بیماران را به خطر بیندازد و باید برای آن چاره اندیشی شود.
انتهای پیام/٧١١/