خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مسیر شش ساله را در یک سال طی کردیم؛ فروش ۶۵۶ میلیارد تومانی نمایشگاه

مهر | فرهنگی و هنری | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 17:41
قائم مقام سی و ششمین نمایشگاه کتاب گفت: در مجموع، فروش نمایشگاه ۶۵۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان بوده است که از این مقدار، ۳۶۴ میلیارد و ۹۵۹ میلیون تومان مربوط به بخش مجازی بوده است.
كتاب،نمايشگاه،رويداد،نشر،ارشاد،فرهنگي،وزارت،حضور،روز،تهران،ش ...

به گزارش خبرنگار مهر، آخرین نشست خبری سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عصر امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت با حضور محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ابراهیم حیدری سخنگوی نمایشگاه و جمعی از اصحاب رسانه برگزار شد.
طی مسیر شش ساله در یک سال
محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امیدواریم در این یازده روز نمایشگاه کتاب توانسته باشیم روزهای خوشی را برای مردم رقم بزنیم و توانسته باشند از این فرصت لذت ببرند.
ما سعی کردیم هر آنچه که از دست مان بر می‌آید، انجام دهیم و در این زمینه تلاش مان را کردیم.
امیدواریم اگر کاستی وجود داشت، به دیده عفو و بخشش بر ما ببخشایند.
وی افزود: آن چیزی که امسال در نمایشگاه کتاب رخ داد، بیش از آن چیزی بود که توقع داشتیم و محاسبه می‌کردیم که همه اینها با همت و تلاش شبانه روزی صادقانه بسیاری از افرادی بود که با علاقه و عشق حضور داشتند و به این رویداد فراتر از کار نگاه کردند که این امر جای تقدیر دارد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه کتاب تهران بیش از هر چیزی با ماهیت مصلی مرتبط‌تر است و از مدیریت مصلی، صنف ناشران، سازمان‌ها و نهادهای دولتی و غیردولتی، شهرداری به ویژه شهرداری منطقه ۷، نیروی انتظامی، بانک حامی (بانک ملی)، اصحاب رسانه، خانه کتاب، معاونت فرهنگی نهایت قدردانی دارم.
البته از آقای صالحی وزیر ارشاد و معاونشان جناب آقای انتظامی در این دوره بسیار به ما کمک کردند.
ان‌شاالله با تجربه‌ای که اندوختیم، سال آینده بتوانیم رخدادی بزرگ‌تر برگزار کنیم البته همین الان نمایشگاه کتاب در مقیاس بین‌المللی اتفاق بزرگی است و شاهد حضور چند میلیونی از نمایشگاه بودیم.
وی افزود: یکی از مهمان خارجی در رویداد فلوشیپ به من گفت که شما در سال اول این رویداد به نقطه‌ای رسیدید که ما پس از حدود شش سال به آن نقطه دست یافتیم.
تعداد قراردادهایی که در این رویداد به امضا رسید، اتفاق بسیار خوب و بزرگی در حوزه نشر کودک و نوجوان بود.
۱۵۹ پیش قرارداد در رویداد فلوشیپ
در ادامه ابراهیم حیدری سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: اگر دلسوزی‌های شما اصحاب رسانه نبود، نمایشگاه به اینجا نمی‌رسید و ما با نقدها و پیشنهادهای شما نیاز داریم و شما اصحاب رسانه حلقه مهم نشر در بحث ترویج و فعال سازی صنعت نشر هستید.
وی افزود: امروز شنبه ۲۷ اردیبهشت به خط پایان رسیدیم و امیدواریم در این یازده روز میزبان خوبی برای دوستداران کتاب و علاقمندان به حوزه نشر بوده باشیم.
تلاش مان این بود که طبق سیاست‌های دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گام برداریم که یکی از این سیاست‌ها، واگذاری امور اجرایی به ناشران بود که ناشران با جدیت و بدون کمترین دخالت ما کارها را انجام دادند.
حتی بخش عمده‌ای از نظارت‌ها توسط خود صنف انجام شد که با کمترین چالش‌ها میان اهالی قلم روبرو بودیم.
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در رویداد فلوشیپ ۱۵۹ پیش قرارداد در بخش کودک و نوجوان به امضای نهایی رسید.
بیش از ۸۰ میهمان طی سه روز در این رویداد حضور داشتند.
امیدواریم این رویداد مقدمه‌ای برای سایر حوزه‌ها در سال‌های آینده باشد.
وی افزود: ظرفیت‌های فرهنگی و صنعت نشر ما بسیار بزرگ‌تر و ریشه در گذشته دارد.
شاخ و برگ‌های این صنعت نیاز به آبیاری دارد.
دبیرخانه فلوشیپ راه‌اندازی شده است.
این برنامه ادامه خواهد داشت.
امضای تفاهم‌نامه با جهاد دانشگاهی در حوزه فناوری‌های نشر
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: حوزه فناوری‌های نشر یکی از کلان برنامه‌های دکتر صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود.
برای نخستین بار بخش فناوری‌های نوین صنعت نشر را در نمایشگاه داشتیم که برای حضور در این بخش ۴۰ شرکت اعلام آمادگی کردند که در نهایت پس از بررسی به ۱۴ شرکت رسید.
مجموعه اقدامات به دبیرخانه اعلام شد.
همچنین تفاهم نامه مناسبی با جهاد دانشگاهی منعقد شد که کارهای اساسی آن پس از نمایشگاه در خانه کتاب و با حمایت معاونت فرهنگی وزارت ارشاد انجام می‌شود.
وی ادامه داد: ستاد فرهنگی کودک را با همکاری وزارت آموزش و پرورش، شهرداری، نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، خانه کتاب با محوریت کودک و خانواده برگزار کردیم و در آن برنامه‌های مختلفی اجرا شد و خانواده‌ها در کنار هم لحظات خوبی را باهم داشتند.
حیدری گفت: سیاست‌های آقای جوادی معاون فرهنگی وزارت ارشاد، کاهش هزینه‌های اجرایی و افزایش یارانه‌ها بود که تلاش کردیم با همین سیاست‌ها و با کمک دستگاه‌ها و نهادها بودجه دوبرابری را نسبت به سال گذشته در یارانه داشته باشیم.
در این زمینه همه اقشار را پوشش دادیم و با استقبال خوبی مواجه شدیم.
وی افزود: در مجموع، فروش نمایشگاه ۶۵۶ میلیارد و ۷۲۲ میلیون تومان بوده است که از این مقدار، ۳۶۴ میلیارد و ۹۵۹ میلیون تومان مربوط به بخش مجازی و ۲۹۱ میلیارد تومان مربوط به فروش حضوری است.
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: در بخش مجازی، یک‌میلیون و ۴۲۲ هزار و ۱۶۳ نسخه کتاب به فروش رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، رشد ۳۸.۲ درصدی داشته است.
این نشان می‌دهد که مردم با وجود همه مشکلات، همچنان به کتاب و کتاب‌خوانی علاقه‌مند هستند.
تنها در دو روز اخیر، بیش از ۳۵۰ هزار جلد کتاب در بخش مجازی فروخته شده است.
وی با اشاره به آغاز فروش کتاب در کتاب‌فروشی‌ها از فردا (۲۸ اردیبهشت‌ماه) گفت: ۴۰۰ کتاب‌فروشی برای حضور در این رویداد ثبت‌نام کرده‌اند و یارانه‌ای ۱۰ میلیارد تومانی برای آن‌ها در نظر گرفته شده است.
تلاش داریم بخش عمده بن‌کارت‌های مردمی از فردا در سایت بازار کتاب فعال شود.
حیدری گفت: عصر روز گذشته ساعت ۱۷:۱۵ براساس آماری که از دستگاه BTS دریافت کردیم متوجه شدیم تلفن‌های همراه بیش از ۴۰۰ هزار نفر در نمایشگاه روشن است و حضوری فعال دارند.
همچنین به طور متوسط ۶ میلیون بازدیدکننده در روز داشتیم.