خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 28 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ضرورت تحول در شیوه‌های کشت و استفاده از فناوری‌های نوین در مرکزی

مهر | استان‌ها | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 16:53
اراک- رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: تحول در شیوه‌های کشت و استفاده از فناوری‌های نوین آبیاری در این استان ضروری است و تحقق این مهم نیازمند تعامل مسئولان و کشاورزان است.
آب،استان،منابع،آبي،ابراهيمي،تأمين،وضعيت،توجه،آبياري،تخصيص،لز ...

به گزارش خبرنگار مهر، نادرقلی ابراهیمی ظهر شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان مرکزی اظهار کرد: اکنون به لحاط وضعیت منابع آبی در شرایط دشواری قرار داریم و تنها راه عبور از آن، همدلی، برنامه‌ریزی و اراده جدی است.
وی افزود: با توجه به بحران منابع آبی، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای و بهره‌گیری از شیوه‌های نوین آبیاری مانند آبیاری زیرسطحی و قطره‌ای را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: در برنامه ملی، هدفگذاری برای دستیابی به ۱۵۰ هزار هکتار کشت گلخانه‌ای انجام شده و ضروری است سهم استان مرکزی در این میان به‌صورت منصفانه مشخص شود.
ابراهیمی از تأمین ۸۵ درصدی اعتبارات اجرای طرح‌های آبیاری نوین توسط دولت خبر داد و گفت: توجه جدی دستگاه‌های اجرایی به این ظرفیت برای کاهش هدررفت منابع آبی دستور کار است.
وی در صورت ادامه وضعیت فعلی و نبود برنامه‌ریزی جامع، استان ممکن است بین ۲۰ تا ۲۵ درصد از تولیدات کشاورزی خود را از دست بدهد، گفت: با توجه به شرایط موجود، اقدام فوری سازمان جهاد کشاورزی و اداره‌کل منابع طبیعی در زمینه ارائه برنامه‌های عملیاتی با محوریت مدیریت یکپارچه منابع آب و شناسایی دقیق مناطق بحرانی، الزامی است.
وی افزود: با رایزنی‌های صورت‌گرفته، هفته گذشته موافقت وزیر برای تخصیص ۱۰۰ درصدی سهم استان نهایی شد.
ابراهیمی تصریح کرد: با توجه به پیش‌بینی تخصیص کامل و ۱۰۰ درصدی اعتبارات مربوط به آب در بودجه، لزوم تسریع در مطالعات مربوط به وضعیت آب‌های زیرزمینی، آغاز پروژه‌های عملیاتی در این حوزه، جمع‌آوری آب باران و کاهش تلفات در شبکه آبرسانی را از اقدامات ضروری است.
وی ادامه داد: لزوم همکاری جدی سازمان نظام مهندسی و نهادهای اجرایی در راستای الزام‌آور شدن استفاده از سامانه‌های جمع‌آوری آب باران وجود دارد و بی‌توجهی به این موضوع می‌تواند بحران کم‌آبی استان را عمیق‌تر کند.
ابراهیمی گفت: حفاری‌های پرهزینه و بی‌نتیجه نباید تکرار شود و باید با تکیه بر روش‌های نوین و توان شرکت‌های دانش‌بنیان، مطالعات منابع آبی استان را دقیق و کامل انجام دهیم.
ابراهیمی با هشدار درباره وضعیت بحرانی تأمین آب شرب روستایی در استان گفت: در همه شهرستان‌ها، مشکل تأمین آب شرب روستایی اولویت دارد و منصفانه نیست برای شهرها آب تأمین کنیم و برای روستاها اهمیت قائل نشویم.
وی افزود: بر اساس آمار رسمی، اراک و ساوه در میان ۱۲ شهر دارای بحران آبی کشور قرار دارند و نیازمند توجه ویژه‌اند و حتی برخی روستاها که مشکل‌دار اعلام نشده‌اند، درگیر تنش آبی هستند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی خواستار برنامه‌ریزی بلندمدت برای تأمین پایدار آب شد و اظهار کرد: با مشارکت صنایع، می‌توان طرح انتقال آب از خوزستان به لرستان و سپس به استان مرکزی را بررسی کرد و لزوم همکاری با استان‌های همجوار و اخذ مجوزهای لازم از شورای عالی آب ضرورت دارد.
ابراهیمی گفت: نصب کنتورهای هوشمند و استقرار آب‌شیرین‌کن‌ها در اراک و دیگر شهرستان‌های استان نیازمند مشارکت بخش خصوصی و دولت است و می‌تواند بسیار مؤثر باشد.
وی با اشاره به برخی موانع در مسیر تخصیص پساب، خواستار شفاف‌سازی و اجرای الزام قانونی در واگذاری آن به صنایع و فضای سبز شد و با تأکید بر لزوم آمار دقیق از منابع آبی در شهرستان‌هایی چون ساوه و کمیجان گفت: باید مشخص باشد اکنون وضعیت کنونی آب چگونه است و این منابع چگونه تخصیص داده می‌شود و تخصیص‌های غیرقانونی پساب به برخی کارخانه‌ها و استفاده نادرست از آن در بخش کشاورزی صحیح نیست.
وی گفت: بر اساس قوانین، پساب تنها باید برای فضای سبز در محدوده تعیین‌شده و نه برای آبیاری زمین‌های کشاورزی مصرف شود.