آمار بیماران فشار خون در خراسان جنوبی افزایش یافت
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند از افزایش آمار بیماران دارای فشار خون در استان خبر داد و گفت: سبک زندگی و استرس در میزان افزایش یا کاهش فشار خون تاثیرگذار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، محمود گنجیفرد امروز در نشست خبری هفته ملی جمعیت با بیان اینکه "همه برای ایران جوان" شعار این هفته است، گفت: جمعیت جوان، نیروی فعال و کارآمد هر کشوری محسوب میشود و مسن شدن جامعه آسیبهای چون افزایش بار بیماری برکشور تحمیل میکند که هزینههایی را برای جامعه دارد و توازن بین جمعیت فعال و غیر فعال باید همواره رعایت شود.
به گفته وی تفاوتهای زیادی بین ایران و کشورهای دیگر در این زمینه وجود دارد و در ایران در سال 2030 اگر وضعیت به همین منوال باشد، شرایط بدی را در کشور خواهیم داشت.
طی 10 سال جمعیت کشور به کهنسالی رسیده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند خاطرنشان کرد: در ایران طی 10 سال جمعیت ما به کهنسالی رسیده و این در حالی است که برخلاف کشورهای توسعه یافته، در ایران قبل از توسعه یافتگی کشور ما در حال پیری جمعیت است.
باید به سوی افرایش جمعیت حرکت کنیم.
نرخ باروری در خراسان جنوبی 2.22 سال است.
وی ادامه داد: یک چهارم مردان و یک چهارم زنان جهان دچار فشار خون هستند و فشار خون علتی قابل شهود ندارد و غربالگری برای تشخیص فشارخون چند سالی است که انجام میشود و نرخ فشار خون در کشور 22 درصد و در استان بیشتر از آن است.
سبک زندگی و استرس در میزان افزایش یا کاهش فشار خون تاثیرگذار است
گنجیفرد یادآور شد: امیدواریم با پایش مستمر، عوارض فشار خون کاهش یابد که اقداماتی در این زمینه در خراسان جنوبی در حال انجام است.
سبک زندگی و استرس در میزان افزایش یا کاهش فشار خون تاثیرگذار است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیرجند به اهمیت نقش روابط عمومی در سلامت سواد جامعه اشاره کرد و افزود: از همکارانم خواستهام که تاخیری در پاسخگویی به خبرنگاران نداشته باشند.
ساخت خوابگاههای متاهلی و پرداخت وام و...در راستای اجرای قانون جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند عملی شده است.
افزایش آمار جمعیت در استان خراسان جنوبی
گنجیفرد گفت: در زمینه پزشکان عمومی و تخصصی شاخص استان از کشور کمتر است و این در حالی است که شاخص تخت در خراسان جنوبی از شاخص کشوری بیشتر است.
وی خاطرنشان کرد: حمایتهای گوناگونی با تخصیص اعتبار به این دانشگاه در زمینه جوانی جمعیت و حمایت از مادران باردار در استان انجام شده است و هر چند در کشور افزایش مطلوبی در افزایش جمعیت کشور نداشتهایم اما در استان افزایش جمعیت را داریم.
فشار خون؛ قاتل خاموش است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز در ادامه این نشست گفت: 361 مصوبه در قرارگاههای جوانی جمعیت داشته ایم که حدود 70 درصد این مصوبات اجرا شدهاند.
مجید شایسته خاطرنشان کرد: در سال 1403، 200 مورد انصراف از سقط جنین در خراسان جنوبی داشتهایم.
به گفته وی در سطح یک 41 درصد زنان دارای همسر مشاورههای مورد نظر را دریافت کرده و در اعتبارات جمعیت سومین استان کشور بودهایم و در زمینه مرگ زیر 5 سال هم جزو دانشگاههای دارای رتبه برتر کاهش مرگ در این زمینه در کشور هستیم.
از عوامل شایع در افزایش فشار خون، مصرف نمک است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند درباره افزایش فشار خون گفت: چاقی و اضافه وزن از جمله عواملی است که افزایش یافته و شیوع فشار خون در جمعیت چاق 60 درصد بیشتر است.
میزان آگاهی به فشار خون 61 درصد در کشور و در استان 49.5 است و از فشارخون به عنوان قاتل خاموش یاد میشود و یکی از عوامل شایع در افزایش فشار خون مصرف نمک است که در خراسان جنوبی افزایش یافته است.
شایسته، از کم تحرکی به عنوان یکی از عوامل افزایش فشار خون یاد کرد و افزود: در استان با افزایش 30 درصدی وزن افراد مواجه هستیم.
میزان ابتلا به دیالت در خراسان جنوبی در حال افزایش است
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در سال 1403 در استان، متذکر شد: بر این اساس از 175 هزار جمعیت استان که مورد بررسی قرار گرفت 33 هزار دارای فشارخون و 2 هزار و 700 نفر هم مشکوک به فشار خون بالا بودند.
به گفته وی در زمینه دیابت هم هر چند از میانگین کشور پایینتر هستیم اما میزان ابتلا به دیالت در خراسان جنوبی در حال افزایش است.
تولد 14 هزار بچه طی سال گذشته در خراسان جنوبی
مدیر گروه سلامت و جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز گفت: دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در قانون جوانی جمعیت از دیگر دانشگاهها با توجه به نوع ارائه خدمات جدا شده و همه مواد این قانون در دانشگاه برای پرسنل در صورتی که مشکلی برای ارائه خدمات پیش نیاید، اجرا میشود.
به گفته نرجس مصطفوی، در بیمارستان امام رضا(ع) مهدکودک ایجاد شده و کارانه پلکانی همکارانی که در تولد نوزادان زنده موثر بودهاند، پرداخت میشود.
وی افزود: غربالگری همچون گذشته در حال انجام است و هر پدر و مادری با هر سنی که خواستار غربالگری شود با تایید پزشک اقدامات لازم انجام میشود.
مدیرگروه سلامت و جوانی جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: یک چهارم سنوگرافیهای بیمارستانهای استان به مادران باردار اختصاص یافته است و در سال 1403 حدود 14 هزار بچه در استان متولد شده و شاخص تولد طبیعی و غیر طبیعی در استان 50 درصد است.
مصطفی گفت: تا سال 1402 بالاترین نرخ باروری در استان متعلق به شهرستانهای زیرکوه، نهبندان و درمیان بوده است.
عامل اقتصادی رتبه اول را در فرزندآوری ندارد و بیشتر مسایل فرهنگی در این زمینه تأثیرگذار است.
انتهای پیام/ 251