اجرای برنامههایی برای افزایش داراییهای صندوق بازنشستگی
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آتیه صبا از اجرای برنامههایی برای افزایش داراییهای صندوق بازنشستگی خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان- سید علیرضا عظیمیپور، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آتیه صبا، در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن تشریح عملکرد و اهداف این شرکت، بر حرکت در مسیر شفافیت، سوددهی پایدار و برنامهریزی برای ورود به بورس تأکید کرد.
او همچنین از ارزش بالای برندهای باسابقه تحت مالکیت این هلدینگ و برنامههای توسعهای در راستای افزایش سرمایه و بهبود پرتفوی خبر داد.
سید علیرضا عظیمیپور، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری آتیه صبا (وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری)، روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشتماه، در نشست خبری با اصحاب رسانه، با تأکید بر اهمیت تحول در نقش روابط عمومی و تعامل فعال با رسانهها گفت: امروزه انتظارات سنتی از روابط عمومی و ارتباطات اقتصادی با رسانهها کاملاً دگرگون شده است.
تمرکز از رسانههای سنتی به بهرهگیری از ظرفیتهای دیجیتال و شبکههای اجتماعی منتقل شده و ما در سطحی بالاتر از شفافیت و مسئولیتپذیری قرار گرفتهایم.
این یعنی باید پاسخگو به سهامداران، ذینفعان و حاکمیت باشیم.
وی با اشاره به جایگاه شرکت آتیه صبا افزود: آتیه صبا بهعنوان بزرگترین هلدینگ وابسته به صندوق بازنشستگی کشوری، مأموریت دارد ارزش سهامداران خود را افزایش دهد که در واقع بازنشستگان کشور هستند.
ما تلاش میکنیم این شرکت را در ویترین قرار دهیم تا شفاف عمل کند و ارزشهای وجودیاش را به اطلاع رسانهها و عموم برساند.
عظیمیپور با اشاره به چالشهای صندوقهای بازنشستگی گفت: نارضایتی از وضعیت برخی صندوقهای بازنشستگی یکی از چالشهای اقتصادی کشور است و گاهی نقدهایی درباره نحوه مدیریت این شرکتها در رسانهها مطرح میشود.
البته نمیگویم که شرکتهای زیرمجموعه صندوق بازنشستگی کشوری از این نقدها مبرا هستند، اما در مورد گروه آتیه صبا باید یادآور شوم که از زمان تأسیس در سال ۱۳۸۵ تاکنون، همواره شرکت سودآور بوده و بر اساس تصمیمات مجامع، سود قابل تقسیم داشتهایم که بخشی از آن به سرمایهگذاری و بخشی دیگر به صندوق بازنشستگی برای پرداخت به بازنشستگان اختصاص یافته است.
وی در ادامه از عملکرد مالی شرکت گزارشی ارائه داد و گفت: ارزش خالص داراییهای ما تا پایان سال ۱۴۰۳ حدود ۲.۷ همت برآورد میشود.
مجموع سودی که تاکنون تقسیم کردهایم، ۳۰ همت بوده و ارزش داراییهای گروه نیز حدود ۱۵۰ همت تخمین زده میشود.
امیدواریم این روند سوددهی در سالهای آینده نیز ادامه یابد.
مدیرعامل آتیه صبا با اشاره به سابقه برندهای تحت مالکیت این شرکت گفت: آتیه صبا دارای برندهای ارزشمندی است که برخی از آنها بیش از ۶۰ سال قدمت دارند.
این برندها در صنایع مختلفی، چون تولید قطعات صنعتی برای خودروهای جنگی و هواپیما، شیر خشک، هتلداری و گردشگری فعالیت میکنند و به نوعی سرمایههای ملی محسوب میشوند.
وی درباره برنامههای آتی شرکت اظهار داشت: سه پروژه کلیدی برای سال ۱۴۰۴ در دستور کار داریم که همگی در چارچوب شفافیت تعریف شدهاند.
همچنین اقداماتی برای ورود شرکت به بازار سرمایه آغاز کردهایم.
نامه تقاضای پذیرش به دکتر گودرزی ارائه شده و فرآیند پذیرش در جریان است.
امیدواریم در مردادماه، شرکت در هیأت پذیرش سازمان بورس معرفی شود.
عظیمیپور همچنین به رویکرد سرمایهگذاری شرکت اشاره کرد و گفت: شعار امسال ما "سرمایهگذاری برای تولید" است.
بر اساس تکلیف قانونی در برنامه هفتم توسعه، باید بخشی از داراییهای غیرمولد به داراییهای مولد تبدیل شود.
اصلاح سبد سرمایهگذاری در همین راستا در حال انجام است تا منابع حاصل از آزادسازی داراییها، صرف توسعه شرکتهای با ظرفیت رشد و همچنین سرمایهگذاری در حوزههای دانشمحور و دانشبنیان شود.
هدف ما کاهش وابستگی فناورانه به تأمینکنندگان خارجی و تقویت تولید داخلی است.
وی تأکید کرد: ما به صورت روزانه پیشرفت پروژههای کلان و برنامههای استراتژیک خود را رصد میکنیم و متعهد به گزارشدهی شفاف به ذینفعان، از جمله بازنشستگان عزیز، هستیم.
مدیرعامل آتیه صبا، سید علیرضا عظیمیپور، در ادامه سخنان خود اعلام کرد: یکی از اقدامات ما ارزیابی شرکتهایی است که وضعیت مالی مناسبی ندارند.
تیمهای تخصصی ما در این زمینه فعالیت دارند و تاکنون توانستهاند دو شرکت را به مدار سودآوری بازگردانند.
همچنین، شرکت آسمان از مردادماه با شرایط جدیدی روبهرو شده است.
وی افزود: اگر قصد واگذاری شرکتی را داشته باشیم، یکی از شروط اصلی ما این است که همکاران آن شرکت، به ویژه افرادی که تجربه بالایی دارند، از نظر شغلی آسیب نبینند.
در سال گذشته، سود کل گروه به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید و پیشبینی میشود در سال جاری، این رقم به ۳۰ درصد رشد دست یابد.
البته عملکرد کلی ما موفقیتآمیز بوده، اما هنوز نقاط ضعفی وجود دارد، بهویژه در شرکتهایی که زیانده هستند و باید یا اصلاح شوند، یا به تدریج انحلال یابند.
عظیمیپور در ادامه درباره تعداد کارکنان گفت: در شرکت پگاه، حدود ۱۳ هزار نفر شاغل هستند.
همچنین، در سایر بخشها تعداد نیروی انسانی به ۲۰ هزار نفر میرسد.
در این میان، بودجهگذاریها بهطور دقیق و سختگیرانه بررسی میشود.
کارگروههای مختلف، سه بار در سال بودجهها و عملکرد شرکتها را ارزیابی میکنند و تغییرات لازم در صورت لزوم اعمال میشود.
وی در خصوص چالشهای تورمی نیروی انسانی نیز افزود: با توجه به تورم نیروی انسانی، در برخی شرکتها شرایط به گونهای بوده که منجر به مشکلاتی در ادامه فعالیتها شده است.
عظیمیپور همچنین به وضعیت برخی شرکتهای زیانده اشاره کرد و گفت: در گروه آتیه صبا، حدود ۸ شرکت زیانده داریم که برخی از آنها به دلیل مشکلاتی همچون قطعی گاز و برق و برخی به دلیل نرسیدن به ظرفیت تولید زیانده هستند.
وی در خصوص لزوم بهبود و بهینهسازی عملکرد شرکتها تأکید کرد: شرکتها باید از ارزش افزوده اقتصادی بهرهمند باشند و سود خالص قابل تقسیم داشته باشند.
این به معنای آن است که آنها باید در مدار سودآوری قرار گیرند و زیانهای آنها کاهش یابد.
عظیمیپور در پایان افزود: ادغام و همافزایی بین شرکتهای مختلف صندوقهای بازنشستگی، یک راهکار معمول است.
وزارت کار نیز چشماندازی برای تحقق برنامه هفتم توسعه دارد که در این راستا از ما خواسته شده تا بررسیهای لازم را انجام دهیم و پیشنهادات خود را ارائه دهیم.
در آتیه صبا ما موظف به مدیریت دقیقتر و بهینهتر سرمایهها و منابع هستیم.
وی همچنین به برنامههای تحول دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود تحلیلهای مالی اشاره کرد و اظهار داشت: در آتیه صبا، تلاش داریم از ظرفیتهای دیجیتال استفاده کنیم و در حوزههای دانش و سرمایهگذاریهای جسورانه، تمرکز بیشتری داشته باشیم تا شرکتها به بلوغ رسیده و به سودآوری پایدار برسند.