عملیات اجرایی پروژه آزادراه اراک – تهران بهزودی آغاز میشود - تسنیم
معاون عمرانی استاندار مرکزی گفت: با تأیید مسیر پیشنهادی و تکمیل مطالعات، عملیات اجرایی این پروژه بزرگ و راهبردی به زودی آغاز می شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، قدرتاله ابک، معاون عمرانی استاندار مرکزی، ظهر امروز در نشست کمیسیون مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی استان مرکزی با اشاره به نهاییشدن کریدور آزادراه اراک - تهران گفت: این آزاد راه یکی از طرحهای مهم و اولویت دار استان مرکزی است که با پیگیری استاندار و مجموعه مدیریتی استان در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفته است.
وی افزود: بر اساس تجربیات گذشته و تأکید استاندار مرکزی، تلاش کردیم در برنامهریزیهای آینده با نگاه جامع و دقیقتری پیش برویم و یکی از اقدامات مهمی که در این مدت انجام شده، پیگیری پروژه احداث آزادراهی است که از اراک آغاز و به محور تهران - ساوه متصل خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار مرکزی تصریح کرد: طی دو هفته گذشته، دو جلسه تخصصی در معاونت برنامهریزی وزارت راه و شهرسازی و همچنین دفتر تهران با حضور مشاور پروژه، نماینده شرکت آزادراهها و نمایندگان معاونت برنامه ریزی وزارتخانه برگزار شد که در این جلسات، کریدور نهایی بررسی و مقرر شد مشاور ظرف یک ماه آینده گزارش کامل مطالعات را ارائه کند.
ابک ادامه داد: این آزاد راه از نقطه پایان قطعه اول کنارگذر شمالی اراک آغاز شده و با عبور از پشت تالاب میقان، محدوده شهر جدید امیرکبیر و حوالی آشتیان به محور تهران - ساوه متصل خواهد شد.
همچنین اصلاح دو نقطه انتهایی مسیر آزادراه و بازگشت به مسیر مد نظر استان، در دستور کار مشاور قرار گرفته است.
آزادراه جدید در کریدور شمال - جنوب کشور وارد فاز اجرایی میشود
معاون عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به اهمیت این مسیر در کریدور شمال - جنوب کشور اظهار کرد: این آزاد راه نقش مهمی در اتصال جنوب به مرکز کشور و کاهش بار ترافیکی محورهای فعلی دارد و تردد خودروها بهویژه وسایل نقلیه سنگین را تسهیل خواهد کرد که مسیر پیشنهادی جذابیت لازم برای سرمایهگذاری دارد و سرمایهگذار طرح نیز مشخص شده و تفاهمنامه اولیه با آقای بازوند به امضا رسیده است.
وی افزود: مطالعات فاز مقدماتی انجام شده و با تکمیل فاز نهایی، بهزودی شاهد آغاز عملیات اجرایی این پروژه خواهیم بود.
پیشنهاد برخی، تعریض بزرگراه فعلی و افزایش آن به چهار یا شش خط بود، اما با توجه به از بین رفتن دسترسیهای محلی، این گزینه رد شد و مقرر گردید مسیر آزادراه بهصورت مستقل اجرا شود.
ابک بیان کرد: این آزاد راه به عنوان یکی از پروژههای زیرساختی مهم استان، نقش مؤثری در توسعه حملونقل، کاهش مصرف سوخت، تسهیل صادرات و بهبود ارتباطات بین استانی خواهد داشت.
همچنین با احداث این مسیر مستقل، نه تنها بار ترافیکی محورهای موجود کاهش مییابد، بلکه امکان دسترسی سریعتر و ایمنتر برای خودروهای سنگین و ترانزیتی فراهم میشود که در نهایت به رشد اقتصادی و رونق سرمایهگذاری در منطقه منجر خواهد شد.
معاون عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به مشکلات ترافیکی نوروز گذشته، بر لزوم اقدام جدی برای رفع نواقص در محور های استان بهویژه محدودههای منتهی به جنوب همدان و تهران - ساوه تأکید کرد و افزود: پیگیری برای ارتقای مجتمعهای خدمات رفاهی و مرمت و روکش محورهای مذکور در دستور کار قرار دارد و هماهنگیهای لازم با وزارتخانه انجام خواهد شد.
ابک ادامه داد: با توجه به نقش حیاتی تصمیمات این کمیسیون در حفظ جان انسانها، فوت یک نفر در جاده، تنها یک آمار نیست و باید به پیامدهای آن فکر کرد؛ از شیرخشکی که در خانه میماند تا آیندهای که ممکن است برای یک خانواده تباه شود که این دغدغهها باید در اولویت تصمیمگیریهایمان باشد.
وی تصریح کرد: اعضای کمیسیون ایمنی می بایست بحث فرهنگسازی را در اولویت قرار دهند، چراکه نقش کمیسیون ایمنی در کاهش حوادث و نجات جان حتی یک انسان، بسیار مؤثر و حیاتی است و تصمیماتی که در این کمیسیون گرفته میشود میتواند سرنوشت یک خانواده را تغییر دهد.
پروژه کمربندی خمین تا هفته دولت به بهرهبرداری میرسد
معاون عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به جلسه برگزارشده با حضور مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، درخصوص کمربندی خمین اظهار کرد: بر اساس توافقات انجامشده، مقرر شد این پروژه تا هفته دولت به پایان برسد و این یکی از پروژههایی است که معاونت ساخت اداره کل راه و شهرسازی موظف به اجرای آن است.
وی افزود: برخی پروژههای مهم استان در حال حاضر با پیشرفت خوبی همراه هستند.
در تقاطع محلات، دیداری میدانی انجام شد که خوشبختانه مشکل خاصی وجود ندارد و مقرر شد اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی برنامه زمان بندی اجرای پروژه را بهصورت شفاف ارائه دهد.
ابک تصریح کرد: پروژههای مهمی همچون محور خیرآباد در کمیته برنامهریزی استان دارای ردیف بودجه شدهاند و باید برای این محورها جلسه تخصصی تشکیل شود.
چراکه این نقاط، ظرفیت آغاز عملیات اجرایی با کمترین میزان سرمایه گذاری را دارند و باید در دستور کار کمیسیون ایمنی قرار گیرند.
معاون عمرانی استاندار مرکزی با اشاره به پروژه محور کمیجان خاطرنشان کرد: براساس تأکیدات استاندار مرکزی در جلسه سهشنبه گذشته، قرار است در جلسه آتی کمیسیون ایمنی، گزارشی از اقدامات انجامشده در این محور ارائه شود و این پروژه از جمله مواردی است که شرکت ساخت و معاونت راهسازی موظف به پیگیری نصب علائم و اجرای عملیات ایمنی آن هستند.
وی بیان کرد: تمام پروژههای راهسازی که باید اجرایی شوند، در همین کمیته ایمنی پیگیری خواهند شد که نقش این کمیته در اجرای پروژهها کلیدی است و اقدامات دستگاههای اجرایی باید با هماهنگی آن انجام شود.
همچنین باتوجه به تاکید ویژه استاندار مرکزی به محور فراهان، موضوع تملک اراضی نیز مورد پیگیری قرار گرفته و تأمین اعتبار آن انجام خواهد شد که عملیات اجرایی باید بدون وقفه ادامه پیدا کند و امیدواریم با اجرای دقیق و هماهنگ پروژهها، گامی مهم در ارتقاء ایمنی، کاهش تصادفات و توسعه زیرساختهای حملونقل استان برداریم.
انتهای پیام/711/