لزوم استقرار نظام حرفهای روابط عمومی در کشور - تسنیم
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی درپیامی به مناسبت روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی بر لزوم استقرار نظام حرفه ای روابط عمومی در کشور تاکید کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پیامی به مناسبت 27 اردیبهشت، روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی، با تبریک این روز به فعالان این عرصه، بر ضرورت تدوین «سند حکمرانی و ارتقای فعالیتهای روابط عمومی کشور» تأکید کرد و خواستار مشارکت اندیشمندان و نهادهای تخصصی برای تحقق این هدف ملی شد.
در بخشی از این پیام آمده است:
در منظومه اسناد فرهنگی کشور، جای خالی سندی جامع و راهبردی برای هدایت و ارتقای فعالیتهای روابط عمومی در تمامی بخشها، اعم از حاکمیتی و عمومی، به وضوح احساس میشود.
این مهم، ما را به سوی ضرورت استقرار یک «نظام حرفهای روابط عمومی» در کشور رهنمون میسازد؛ نظامی که بتواند با تکیه بر دانش روز، اصول اخلاق حرفهای و فناوریهای نوین ارتباطی (اعم از نرمافزاری و سختافزاری)، به ایفای نقش بیبدیل خود در صیانت از سرمایه اجتماعی، تحکیم اعتماد ملی، افزایش وثوق عمومی مردم، و تبیین هنرمندانه و صادقانه خدمات و دستاوردهای سترگ کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و سایر کارکردهای اساسی آن بپردازد.
روابط عمومی، بهمثابه وجدان بیدار و صدای رسای هر سازمان، مزیتهای انکارناپذیری در ارتقای شفافیت، پاسخگویی و ایجاد درک متقابل دارد.
از این رو، شورای عالی انقلاب فرهنگی، با درک عمیق از این نیاز ملی و با هدف سامانبخشی و اعتلا به این حوزه کلیدی، تدوین «سند حکمرانی و ارتقای فعالیتهای روابط عمومی کشور» را، منطبق با آخرین یافتههای علمی و تجارب موفق جهانی و با لحاظ اقتضائات بومی، در دستور کار قرار خواهد داد.
بدینوسیله از تمامی گروههای مرجع، انجمنهای تخصصی، فعالان صنفی، دستگاهها، نهادهای ذیربط و اندیشمندان این عرصه دعوت به عمل میآورد تا با ارائه نظرات کارشناسی و مشارکت فعالانه خود، در تدوین این نقشه راه و ارتقای فعالیتهای روابط عمومی در تراز جمهوری اسلامی ایران، یاریگر این شورا باشند.
نقش راهبردی روابطعمومی در تقویت سرمایه اجتماعی و ارتباطات سازمانی
علی منتظری، رئیس جهاددانشگاهی نیز در این خصوص با صدور آییننامهای تاکید کرد: در سالهای اخیر، با گسترش تحولات در حوزههای ارتباطات، رسانهها، فناوری اطلاعات و شکلگیری جامعه اطلاعاتی، روابطعمومی با چشماندازهایی نو و مسئولیتهایی سنگینتر روبهرو شده است.
بهرهگیری از ابزارهایی مانند رسانههای اجتماعی، هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوین، امکان روایت دقیقتر و اثربخشتر مأموریتهای سازمانی را فراهم کرده و جایگاه روابطعمومی را در منظومه مدیریت ارتباطات ارتقا داده است.
در چنین شرایطی، روابطعمومیها نقشی حیاتی در بازنمایی صحیح واقعیتها، مقابله با جریانهای اطلاعات نادرست و حفظ اعتماد عمومی دارند.
پایبندی به صداقت، شفافیت و اخلاق حرفهای، امروز بیش از هر زمان، لازمه موفقیت در این حوزه است.
در واقع، روابطعمومی دارای ماهیتی راهبردی و چندبُعدی است که تنها به جنبههای تبلیغی و ابزاری اطلاعرسانی محدود نمیشود، بلکه بهعنوان بخشی از منظومه مدیریتی، وظیفه گسترش و تعمیق روابط انسانی و تقویت پیوندهای ارتباطی درونسازمانی و برونسازمانی را بر عهده دارد.
انتهای پیام/