خشم اروپا از مذاکرات بی نتیجه استانبول درباره اوکراین
مقام های اروپایی واکنش های همراه با خشم و ناامیدی به نتایج اولین مذاکرات مستقیم بین نمایندگان روسیه و اوکراین در استانبول نشان دادند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه فرانکفورتر روند شای در مطلبی از پایان بی نتیجه مذاکرات بین نمایندگان روسیه و اوکراین برای دستیابی به توافق صلح و خشم اروپا از نتایج این مذاکرات خبر داد.
هیئت اعزامی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در استانبول خواستار خروج اوکراین از چهار منطقه الحاق شده خرسون، زاپوریژیا، دونتسک و لوهانسک شد و در عین حال تهدید به الحاق های بیشتر کرد.
روسیه اعلام کرد که در صورت عدم خروج از چهار منطقه، مسکو می خواهد خارکف و سومی را نیز ضمیمه کند.
پس از اولین دور مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین از زمان آغاز تهاجم روسیه در بیش از سه سال پیش، هنوز مشخص نیست که آیا این مذاکرات ادامه خواهد داشت یا خیر.
نمایندگان طرف های درگیر به هیچ برنامه مشخصی برای دیدارهای بعدی یا تاریخ احتمالی آنها اشاره نکردند.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در نشستی در آلبانی در واکنش به پایان بی نتیجه نشست اوکراین اعلام کرد که که امتناع مسکو از این امرغیرقابل قبول بود.
وی افزود: اگر روسیه به امتناع از آتش بس ادامه دهد، کشورهای اتحادیه اروپا تحریم های جدیدی را با هماهنگی واشنگتن آماده خواهند کرد.
کییر استارمر، نخست وزیر بریتانیا، نیز به روسیه درباره اتخاذ مواضع اخیر هشدار داد.
وی پس از مذاکرات استانبول در پلتفرم رسانه اجتماعی X نوشت: مردم اوکراین و سراسر جهان بهای تجاوز پوتین را پرداختهاند، اکنون او باید بهای جلوگیری از صلح را بپردازد.
استارمر تاکید کرد که تعلل روسیه در آتشبس را تحمل نخواهد کرد.
او همچنین به کییف اطمینان داد که بریتانیا از او حمایت خواهد کرد.
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان هم ناامیدی شدید خود را از نتیجه مذاکرات استانبول ابراز کرد.
مرتس روز جمعه در دیدار با همتایان خود در تیرانا گفت: متاسفانه تلاشهای دیپلماتیک قبلی برای دستیابی به آتشبس بین طرفهای درگیر به دلیل عدم تمایل روسیه به برداشتن اولین گامها در مسیر درست، شکست خورده است.
مرتس از پیشرفت کند تلاشهای صلح برای اوکراین ابراز تاسف کرد و مسئولیت آشکار این امر را متوجه مسکو دانست.
وی پس از دیدار با زلنسکیو دیگر سران کشورهای اروپایی در آلبانی گفت: ما موافقیم که طرف روسی این هفته فرصت خوبی برای برگزاری مذاکرات اولیه در مورد توافق صلح با توافق آتشبس قبلی داشت.
ما بسیار ناامید هستیم که این اتفاق نیفتاد.
وی در عین حال اولین مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین از سال 2022 را یک سیگنال بسیار کوچک اما اولین سیگنال مثبت توصیف کرد.
مرتس همچنین گفت: ما باید در این زمینه، به ویژه در زمینه تلاشهای دیپلماتیک، اقدامات بیشتری انجام دهیم، اما باید در حمایت نظامی خود از این کشور نیز بسیار شفاف باشیم.
بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان هم رئیس جمهور روسیه را متهم کرد که هیچ علاقهای به پایان دادن به جنگ در اوکراین ندارد.
پیستوریوس روز جمعه پس از دیدار با همتایان خود از ایتالیا، فرانسه، بریتانیا و لهستان در رم گفت: پوتین ابتدا قصد خود را برای برگزاری مذاکرات آتشبس اعلام کرد، اما سپس خودش در آن شرکت نکرد و در عوض «گارد سوم» را فرستاد.
وی همچنین گفت: اروپا و متحدانش همچنان با اطمینان و اعتماد در کنار اوکراین ایستادهاند.
او متعهد شد که در آینده نیز به «حمایت فعال» از اوکراین ادامه دهد.
با وجود نشست عمدتاً ناموفق روسیه و اوکراین، وزیر دفاع آلمان در عین حال خواستار آمادگی برای آتشبس احتمالی شده است.
وی در این باره گفت: گرچه روسیه بار دیگر نشان داده است که در حال حاضر علاقهای به پایان دادن به جنگ ندارد، اما لازم است فراتر از وضعیت فعلی فکر شود.
زلنسکی هم در پلتفرم شبکه اجتماعی X نوشت: اوکراین آماده است تا سریعترین گامهای ممکن را به سوی صلح واقعی بردارد و مهم است که جهان موضع محکمی اتخاذ کند.
به گفته زلنسکی اوکراین و روسیه فرصتی برای یک راه حل مسالمت آمیز را از دست دادهاند.
دونالد توسک، نخست وزیر لهستان هم پس از مذاکرات اوکراین، روسیه را به شدت مورد انتقاد قرار داده و گفت: روسها در استانبول عملاً مذاکرات را قطع کرده و از آتشبس خودداری کردهاند.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا هم تحریمهای جدیدی علیه روسیه اعلام کرد.
فون در لاین با اشاره به مواضع پوتین مدعی شد: او صلح نمیخواهد، بنابراین ما باید فشار را افزایش دهیم.
به همین دلیل است که ما روی یک بسته تحریمی جدید کار میکنیم.
رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین هم به خبرنگاران گفت که آزادی اسرای جنگی اولویت اصلی در استانبول بودو برقراری آتشبس در درجه دوم اهمیت قرار داشت.
وی افزود: گام بعدی باید مذاکرات در سطح رهبری باشد.
سرگی کیزلیتسیا، معاون وزیر امور خارجه اوکراین، نیز اظهار داشت که امیدوار است دیداری بین پوتین و زلنسکی هر چه زودتر برگزار شود.
رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان هم از چین خواسته است تا برای پایان دادن به جنگ روسیه علیه اوکراین تلاش کند و روسیه را برای انجام این کار تحت فشار قرار دهد.
سیکورسکی در این باره گفت: کشوری که می تواند جنگ را پایان دهد و پوتین را به جای خود نشاند چین است.
وی مدعی شد که روسیه خادم اقتصادی چین است و اگر چین تهدید به تحریم تجاری کند، روسیه مجبور به رعایت آن خواهد شد.
انتهای پیام/