خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

راه‌اندازی سامانه شهریار برای مقابله با فساد درشهرداری تهران - تسنیم

تسنیم | اجتماعی و حوادث | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 12:53
شهردار تهران گفت: با راه اندازی سامانه شهریار، ارتباط شهروندان با بدنه شهرداری به حداقل می رسد و امکان تخلف کاهش می یابد؛ این سامانه گامی جدی برای مبارزه با فساد و ارتقای شفافیت در فرآیندهای مدیریت شهری است.
نمايشگاه،رأي،شهرداري،شهر،تهران،زاكاني،فساد،100،معاون،قمع،قلع ...

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری علیرضا زاکانی با حضور محمدنژاد، معاون مالی، هرمزی، معاون حمل‌ونقل، شعبانی، معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، باقری، معاون برنامه‌ریزی، و محمدخانی، رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران، در ساختمان بلدیه برگزار شد.
زاکانی در این نشست، با بیان اینکه فساد را به سه دسته تقسیم کردیم، اظهار کرد: دسته‌ای از فساد که به دلیل بهره‌برداری نادرست، به شهر زیان وارد کرده بود؛ دسته‌ای دیگر شامل دلالی و کارسازی بود که منابع شهر را می‌بلعیدند؛ و دسته سوم، خُرده‌فسادها بودند.
برخورد با دسته اول را در دستور کار خود قرار دادیم.
وی گفت: در راستای مبارزه با فساد، در سال 1402 موفق شدیم 46 همت، و در سال 1403 بیش از 100 همت از منابع را به شهرداری بازگردانیم و در این حوزه به توفیق جدی دست یافتیم.
شهردار تهران افزود: فروشگاه شهروند نیز با مبلغ سه میلیارد تومان به فروش رسیده بود و روند کار به‌گونه‌ای پیش رفته بود که بازگشت آن ممکن به نظر نمی‌رسید؛ اما با رایزنی‌هایی که انجام شد، توانستیم آن را به شهرداری بازگردانیم.
وی بیان کرد: در مرحله دوم، با افرادی که مرتکب فساد می‌شدند، قاطعانه برخورد کردیم؛ اما اقدام اساسی، کاهش ارتباط مستقیم با ارباب‌رجوع بود که در قالب سامانه «شهریار» ـ که به‌زودی افتتاح می‌شود ـ عملیاتی شده است.
این سامانه، ارتباطات با شهروندان را به حداقل می‌رساند و از طریق ارتباطات سیستمی، بستر وقوع تخلفات را به شدت کاهش می‌دهد.
زاکانی ادامه داد: در بخش سوم، که مربوط به دریافت رشوه بود، اقداماتی برای مقابله با آن انجام دادیم؛ این اقدامات شامل افزایش درآمدها و آگاهی‌های فردی، نظارت مستمر و برخورد قاطع بود.
همچنین در برنامه داریم تا از شهروندان بخواهیم موارد خُرده‌رشوه‌گیری را نیز گزارش دهند.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتقال نمایشگاه‌های پُرمخاطب به نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب اظهار کرد: سال‌هاست با وزارت صمت در این باره در حال مذاکره هستیم.
این در حالی است که برای نمایشگاه بین‌المللی، حکم تخلیه و انتقال صادر شده؛ اما در آخرین گفت‌وگو با وزیر صمت، توافق شد که کارگروه مشترکی تشکیل و برای این موضوع به‌سرعت چاره‌اندیشی شود.
همچنین با تکمیل پروژه شهر آفتاب، این انتقال با شتاب بیشتری دنبال خواهد شد.
زاکانی افزود: در محل فعلی نمایشگاه بین‌المللی، تنها باید نمایشگاه‌هایی در سطح محلی برگزار شود تا شهر دچار قفل ترافیکی نشود.
همچنین در طراحی توسعه‌یافته و منطقی نمایشگاه بین‌المللی با ویژگی‌های جدید، شهرداری نیز مشارکت خواهد داشت.
وی درباره رأی ماده 100 نمایشگاه بین‌المللی اظهار کرد: رأی ماده 100 این نمایشگاه، مانند بسیاری از موارد مشابه، قابلیت اجرایی ندارد؛ زیرا در برخی بخش‌های ساخت آن، دقت لازم صورت نگرفته و تخلفاتی وجود داشته که اجرای رأی تخریب، ممکن است به حیات کلی ساختمان آسیب برساند.
شهردار تهران افزود: این در حالی است که کلان‌شهر تهران، بیشترین میزان رأی قلع و قمع در کمیسیون ماده 100 را دارد؛ در حالی‌ که در بیشتر شهرها، بیش از 90 درصد آرای این کمیسیون به پرداخت جریمه منجر می‌شود.
بنابراین، اگر رأی قلع و قمع صادر شود و امکان اجرای آن وجود داشته باشد، ما آن را اجرا می‌کنیم.
اجرای قانون باید منطقی باشد؛ یعنی امکان اجرایی داشته باشد و نباید به سازه‌ی اصلی آسیب وارد کند.
هفته گذشته، یک حکم قلع و قمع به وسعت 200 هکتار اجرا شد.
انتهای پیام/