اتصال یک میلیون مشترک در سال به فیبر نوری مخابرات
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران گفت: حدوداً در شرکت مخابرات ۵۵۰ هزار مشترک به فیبر نوری مجهز شدهاند.

باشگاه خبرنگاران جوان - آقای محمد جعفرپور به مناسبت روز جهانی ارتباطات با حضور در استودیوی برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر سیما افزود: شرکت مخابرات ایران؛ شرکتی است که طی دهههای گذشته در کشور توسعه پیدا کرده و اساس و زیربنای ارتباطات در کشور را ایجاد کرده است؛ ما امروز بیش از ۲۷ میلیون مشترک داریم که انواع و اقسام خدمات را از شرکت مخابرات ایران دریافت میکنند.
وی مهمترین برنامه در دستور کار شرکت مخابرات ایران را اجرای طرح ملی توسعه شبکه فیبر نوری منازل و کسب و کارها خواند و گفت: توسعه فیبر نوری امروز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و مشکلاتی در شبکه وجود دارد که با توجه به تراکم جمعیتی در شهرهای بزرگ به ویژه کلانشهرها، بعضاً شبکه تلفن همراه پاسخگوی نیاز مشتریان نیست و باید شبکه فیبر نوری توسعه پیدا کند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تاکنون چه تعداد مشترک مجهز به فیبر نوری شدهاند افزود: امروز حدوداً در شرکت مخابرات ایران ۵۵۰ هزار مشترک متصل هستند و خدمت میگیرند، ولی هدفگذاری که برای ۱۴۰۴ انجام شده، یک میلیون مشترک در سال است و هدفگذاری کردیم در پنج سال بتوانیم به عدد ۱۰ میلیون مشترک برسیم، چون این نیازمندی در سطح کشور وجود دارد.
آقای جعفرپور گفت: البته رسیدن به این تعداد مشتری واقعاً، طرحی بسیار عظیم است و میطلبد که سرمایهگذاری خیلی بالایی انجام شود و همکاری در سطح ملی بین همه نهادها و سازمانها انجام شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که در اجرای این طرح چه استانهایی در اولویت هستند؟
افزود: هم اکنون در بیش از ۴۰۰ شهر، طرح فیبر نوری را انجام میدهیم، ولی تمرکز ما بر مراکز استانها است، زیرا تراکم جمعیتی در مراکز استانها بیشتر است و مشکلات ارتباطی در آن شهرها بیشتر دیده میشود.
آقای جعفر پور ادامه داد: در جایی که تراکم جمعیتی بالاست، شبکههای تلفن همراه به ویژه در ساعات اوج ترافیک پاسخگوی نیاز کاربران نیستند و باید خدماتی با سرعت بالاتر ارائه شود، ولی جایی که تراکم جمعیتی کمتر است، شبکه تلفن همراه میتواند با ظرفیتهای بهتری ارتباط ایجاد کند به همین خاطر ما تمرکز را بر مرکز استانها گذاشتیم.
وی گفت:اخیرا در شهر مقدس مشهد، تفاهم نامه خیلی خوبی را با مدیریت شهری، استاندار، شهردار و فرماندار داشتیم و کلان طرح فیبر نوری مشهد کلید خورد که انشاءالله بتوانیم تا پایان امسال کل شهر مشهد را تحت پوشش شبکه فیبر نوری قرار دهیم.
وی درباره دیگر استانها هم گفت: در همه مراکز استانها کار انجام میدهیم، ولی در بعضی از شهرها که شهرداریها همکاری بهتری دارند، میشود کار را با سرعت بیشتری پیش برد.
آقای جعفر پور گفت: در برنامه هفتم توسعه هم احکامی مشخص شده و برای هر شرکت ارتباطی یا اپراتور یک تعداد پوشش در نظر گرفته شده است.
آن چیزی که برای شرکت مخابرات تعهد ایجاد شده، حدود هفت میلیون پوشش فیبر نوری است که البته تا پایان امسال یک میلیون اتصال ایجاد میکنیم، ولی در این یک میلیون اتصال، قطعاً هفت میلیون پوشش ایجاد خواهد شد.
وی درباره تفاوت پوشش و اتصال گفت: پوشش به این معنی است که اگر مشترکی نیازمندی داشته باشد، وقتی درخواست دهد ما بتوانیم کمتر از یک ماه، طبق استانداردی که تعریف شده، ارتباط را برای او ایجاد کنیم که سعی میکنیم این عدد را به کمتر از یک ماه برسانیم و قطعاً باید این در حد یک هفته و دو هفته باشد، ولی اتصال به معنی این است که مشترک در حال حاضر خدمت میگیرد.
جعفر پور در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چرا در شرایط قطع برق با اختلالاتی در ارتباطات مواجه میشویم؟
گفت: صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات وابسته به برق است و در سایتهای همراه اول یا مراکز مخابراتی معمولاً باتریهایی دیده شده است که طول عمری مشخصی دارد زمانی را میتواند پاسخگوی نیاز باشد و اگر باتریها نو باشد، حدود دو ساعت میتواند تأمین برق یک سایت را انجام دهد، ولی با توجه به قطعیهای مکرر برق که اتفاق افتاده است؛ شارژ و دشارژی انجام میشود و میانگین پاسخگویی باتریها امروز حدوداً نیم ساعت است و وقتی، برق قطع میشود، بعد از نیم ساعت سایت موبایل هم قطع میشود.
وی گفت: برای رفع این مشکل باید سرمایه گذری انجام شود چرا که سرمایهگذاری واقعاً در این حوزه انجام نشده است و برای نوسازی باتریهای یک سایت اپراتور موبایل نیاز به ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان بسته به نوع فناوری است و اپراتورهای تلفن همراه، امروز واقعاً توانمندی سرمایهگذاری در این حوزه را ندارند.
آقای جعفرپور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برای رفع این مشکل نمیشود سرمایه گذار جذب کرد؟
افزود: متأسفانه صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز جذابیتی برای سرمایهگذارها ندارد و علت آن هم این است که بازگشت سرمایه آن واقعاً اتفاق نمیافتد.
وی گفت: موضوعات بسیار مختلفی وجود دارد که باید به آن پرداخته و این جذابیت ایجاد شود که بتوانیم جذب سرمایهگذاری را در صنعت داشته باشیم و مشکلات ارتباطی اگر وجود دارد حل شود.
مدیر عامل شرکت مخابرات ایران افزود: امروز صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات پایه تحول دیجیتال و رشد اقتصادی در کشور است، اگر این صنعت ضعیف باشد، قطعاً بسیاری از کسب و کارها و صنایع هم دچار مشکل میشوند و نمیتوانند آن رشدی که باید را داشته باشند.
بهترین اتفاقی که میتواند در کشور بیفتد، این است که یک متناسبسازی در سرمایهگذاری و درآمدهایی که میتواند در این حوزه کسب شود، انشاءالله اتفاق بیفتد.
وی افزود: اگر قیمت تمام شده یک محصول از آن چیزی که به فروش میرسد کمتر باشد، قطعاً کیفیت خدمات به مرور زمان کاهش پیدا میکند و برنامه بسیار خوبی در وزارت ارتباطات برای توسعه ارتباطات در کشور تعریف شده که بزرگترین موضوع؛ همان بحث فیبر نوری است که ما هم در شرکت مخابرات ایران همه انرژی خود را گذاشتیم که بتوانیم توسعه این فناوری را در کشور داشته باشیم.
منبع: صداوسیما