فضیلت خانه حضرت فاطمه (س) در قرآن و روایات
خانه حضرت فاطمه زهرا (س) کنار مسجدالنبی قرار داشت و محل سکونت ایشان و امیرالمؤمنین علی (ع) بود. این خانه به "مهبط جبرئیل و محل تهجد رسول خدا" نیز شهرت داشت و شاهد وقایع مهمی همچون "سدّ الأبواب" بود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، این خانه که بر اساس روایات، محل نزول فرشته وحی و عبادت شبانه رسول خدا (ص) بوده و تنها دری بود که پس از فرمان الهی برای بستن درهای متصل به مسجد، باز ماند.
«مهبط جبرئیل و محل تهجد رسول خدا»
** خانه حضرت فاطمه(س) متصل به مسجدالنبی است که محل سکونت ایشان و امیرالمؤمنین علی(ع) بوده است.
** فضیلتی که برای این خانه شمرده شده این است که در واقعه "سدّ الأبواب" به فرمان خداوند درِ تمام خانههای متصل به مسجدالنبی بسته شد و فقط درِ این خانه به مسجد باز ماند.
** این خانه در زمان حکومت بنیامیه برای توسعه مسجدالنبی تخریب شد و محل دفن پیامبر اکرم(ص) و حجرهی آن در ضریحی قرار گرفت.
** در روایات شیعه و سنی آمده که پیامبر(ص) خانه فاطمه(س) و علی(ع) را از بهترین خانههایی میدانست که در آیه 36 سوره نور به آن اشاره شده است؛ خانههایی که خدا اذن داده شأن و منزلت آن رفعت یابند و نامش در آنها ذکر شود؛ همواره در آن خانهها صبح و شام تسبیح او میگویند.
** خانهٔ حضرت فاطمه (س) محل تولد چهار فرزند نورانی ایشان و بنا بر روایات، محل تولد امام سجاد (ع) نیز بوده است.
** بر اساس روایتی در کتاب کافی، امام صادق(ع) نماز خواندن در خانه حضرت فاطمه(س) را برتر از نماز خواندن در روضةالنبی دانستهاند.
** پیامبر اکرم می فرماید: "مَنْ أَحَبَّ فَاطِمَةَ ابْنَتِی فَهُوَ فِی الْجَنَّةِ مَعِیَ وَ مَنْ أَبْغَضَهَا فَهُوَ فِی النَّار؛ هرکس فاطمه (س) دخترم را دوست بدارد، در بهشت با من است و هرکس با او دشمنی ورزد، در آتش است»