خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

۳۷ درصد البرز نشینان از بیماری فشارخون بالای خود اطلاع ندارند

مهر | استان‌ها | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 10:59
کرج -رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز همزمان با روز جهانی فشار خون گفت : فشارخون بالا یک چالش سلامتی در کشور، جهان و عامل اصلی انواع سکته های قلبی و مغزی است.
خون،فشار،البرز،كنترل،فشارخون،مراقبت،بالاي،درصد،روز

به گزارش خبرگزاری مهر، رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز همزمان با روز جهانی فشار خون گفت: فشارخون بالا یک چالش سلامتی در کشور و جهان است و عامل اصلی انواع سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های عروقی و نارسایی کلیه و قلب که خود شایع‌ترین علل مرگ و میر و ناتوانی است.
وی با بیان اینکه بیماری فشار خون بالا با غربالگری به موقع و تحت مراقبت بودن قابل کنترل است گفت: افراد بالای ۱۸ سال با مراجعه به نزدیک ترین پایگاه بهداشتی محل سکونت خود می‌توانند از نظر فشار خون تحت مراقبت دائمی این مراکز قرار بگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی فشار خون با شعار «با اندازه گیری دقیق، کنترل مناسب، فشار خون خود را مدیریت کنیم» گفت: این روز فرصت مناسبی است که برای اصلاح عوامل رفتاری ایجاد کننده فشار خون مانند مصرف دخانیات و الکل، کم تحرکی و تغذیه ناسالم برای کنترل فشا ر خون و سلامت قلب مداخله کنیم.
صیادی خاطر نشان کرد: در استان البرز ۳۷ درصد از افراد از بیماری فشار خون بالای خود اطلاع ندارند و این آمار در مردان بیشتر است.
وی افزود: بر اساس سامانه سیب وزارت بهداشت بیش از ۱۲۳ هزار نفر مبتلا به فشار خون تحت مراقبت و پیگیری مراکز بهداشتی در استان هستند و تاکید می‌شود افراد بالای ۱۸ سال سالی چند نوبت فشارخون خود را اندازه گیری کنند.
وی با بیان اینکه فعالیت بدنی منظم و مصرف کم نمک تأثیر زیادی در کنترل فشارخون دارد گفت: بر اساس پیمایش ملی بیماری‌های غیرواگیر در سال ۱۴۰۰، شیوع فشار خون بالا در کشور ۳۲ درصد و در البرز ۲۸ درصد است.