جلوگیری از تعطیلی 54واحد تولیدی و بیکاری 1610 نفر در کردستان
رئیس کل دادگستری کردستان از جلوگیری از تعطیلی 54 واحد تولیدی و بیکاری 1610 نفر در استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، یکی از مهمترین دغدغههای قوه قضائیه کمک حقوقی و قضایی به فعالان اقتصادی است به همین منظور حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، رئیس قوه قضاییه در تاریخ اول فروردین 1404 در حاشیه دیدار نوروزی رهبر انقلاب با هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با تبیین دستور کارهای دستگاه قضایی برای تحقق شعار سال گفت که یکی از مسائل مهم تولید و تامین امنیت سرمایهگذاری است و این موضوع را سالها است رهبر انقلاب روی آن تأکید دارند و قوه قضائیه هم بر روی این مسئله تاکید دارد.
دادستانی کل کشور یک هماهنگی با بانکها انجام میدهد و بازرسی کل کشور نیز نظارت میکند تا تسهیلاتی که داده میشود عمدتا به سمت تولید برود.
این گونه نباشد که افراد تسهیلات برای تولید از بانکها دریافت کنند و در راه دیگری صرف کنند.
از جمله تدبیر مهم قوه قضائیه که منجر به وقوع اقدامات خوبی برای بررسی مسائل و مشکلات مربوط به واحدهای تولیدی شده، تشکیل ستاد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که جلسات این کارگروه حداقل ماهی یک بار در تمام استانها برگزار میشود تا به بررسی مسائل و مشکلات واحدهای تولیدی بپردازد و مکاتبات خوبی با دستگاههای ذیصلاح انجام دهد.
وظایف ستاد استانی اقتصاد مقاومتی، برنامهریزی، پیگیری و هماهنگی در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مصوبات ستاد مرکزی، تعامل و تبادل نظر با مقامات دولتی و غیردولتی در سطح استان در راستای اجرای هر چه بهتر سیاستهای اقتصاد مقاومتی، ارتباط منظم و مستمر با فعالان بخش خصوصی به منظور اطلاع از مسائل و مشکلات حقوقی و قضایی سرمایهگذاری و مساعدت در رفع آن، ایجاد هماهنگی در فعالیت هیئتهای مشاوره، کارشناسی و داوری متشکل از اعضای اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی و تعاون در جهت رفع اختلاف سرمایهگذاران و حمایت حقوقی و قضایی از فعالیتهای اقتصادی مجاز و مشروع در سطح استان است.
در همین راستا، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین حسینی، رئیس کل دادگستری استان کردستان، اظهار کرد: رهبر انقلاب سال 1404 را سال «سرمایهگذاری برای تولید» نامگذاری کردند به همین منظور تمامی اقدامات دستگاههای مختلف باید در راستای حمایت از تولید و سرمایهگذاری باشد.
وی افزود: در این راستا کارگروه شناسایی و حمایت از سرمایه گذاری ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی استان با محوریت دادستان مرکز استان و بازرسی کل استان ایجاد شده که وظیفه آن شناسایی و اهلیت سنجی سرمایهگذاران و حمایت از سرمایهگذاری است.
اجرای 70 درصد از مصوبههای ستاد اقتصاد مقاومتی
رئیس کل دادگستری کردستان درباره عملکرد ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان، گفت: در سال گذشته 92 موضوع به ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان ارجاع شد که در ابتدا پالایش و ثبت تمام درخواستها در دبیرخانه صورت گرفت و در خصوص 50 مورد پرونده تشکیل شد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته 41 جلسه در ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان تشکیل و موضوعات در ستاد و کمیتههای سه گانه اعم از کمیته عالی کارشناسی، کمیته حقوقی و کمیته تلفیقی کارشناسی و حقوقی بررسی و در خصوص آنها اتخاذ تصمیم شد و در رابطه با آنها 64 مصوبه به ثبت رسیده که تاکنون 60 مورد از مصوبات ابلاغ و بیش از 70 درصد از مصوبهها اجرایی و 16 مورد از درخواستها نیز مختومه شده است.
حسینی بیان کرد: با ورود ستاد اقتصاد مقاومتی استان در سال گذشته از تعطیلی شرکتهای پتروشیمی کردستان، کارخانه دانهبندی شن و ماسه روستای عسکران، شرکت سیلوی گندم کوهسار دیواندره، شرکت تعاونی 395 مرغ تخمگذار، معدن میمونآباد، گروه صنعتی سماء، کارتنسازی غلامی و شرکا، 8 واحد تولیدی خوراک دام و طیور راژان ژوانا سقز، شرکت فن آوران صنعت خاک طلای زیتون، کارگاه درب و پنجرهسازی شاهو ساعدی، جلوگیری به عمل آمد و فعالیت خود را سرعت بخشیدند.
وی عنوان کرد: 9 نفر از تولیدکنندگان که از شرکت شهرکهای صنعتی زمین دریافت کرده بودند، اما به دلیل تورم بازار و نوسانات قیمتها در مهلت تعیین شده نتوانسته بودند واحد را به بهرهبرداری برسانند و به تعهدات خود عمل کنند پس از تشکیل کمیته، موافقت در جهت اعطای مهلت برای ادامه احداث زمینهای مزبور از شرکت شهرکهای صنعتی اخذ شد و از تعطیل شدن عملیات احداث واحد تولیدی جلوگیری شد و عملیات ساخت واحدهای مذکور جهت اشتغالزایی و تولید، ادامه پیدا کرد.
رفع موانع فعالیت واحدهای تولیدی
رئیس کل دادگستری استان کردستان، گفت: با احتساب کارگاههای در دست احداث و موضوعات بررسی شده، پس از ورود ستاد و با هدف حمایت از تولید و پیگیرهای لازم در اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی در سال گذشته، از غیر فعال شدن 54 واحد و بیکار شدن قریب 1 هزارو 610 نفر و جلوگیری به عمل آمد.
وی ادامه داد: در سال گذشته 21 مورد بازدید از واحدهای تولیدی به عمل آمده است، همچنین تعدادی از واحدهای بزرگ گروه تولیدی سما، زنجیره تولیدی بارین، کاشی کسری، شرکت صنایع فولاد کردستان مجری طرح تولید آهن اسفنجی با پرورش شتر مرغ در بیجار، کلینیک آرا شرکت زرین بنا پارسیان تولید کننده یو پی وی سی در دستور کار قرار دارد.
رئیس کل دادگستری استان کردستان اضافه کرد: بیشترین موانع فعالیت واحدهای تولیدی کمبود منابع بانکی، محدویت انرژی، بحران اقتصادی و تورم موجود، عدم هماهنگی دستگاههای اجرایی در خصوص صدور پروانههای صادره، وجود موانع زیست محیطی، وجود معارضین محلی و ممانعتهای مردمی، کم رنگ بودن حضور سرمایه گذار در استان، عدم بکارگیری تسهیلات دریافتی توسط مدیر واحدها در بخشی که اعتبار به آن تخصیص یافته و سرمایه گذاری آن در اهداف خارج از تولید و عدم اجرای مصوبات کارگروهها به نحو مطلوب توسط دستگاههای اجرایی و وجود موانع قانونی در اجرای تعهدات قراردادی بوده است.
استفاده از ظرفیت اساتید دانشگاه، وکلا و حقوقدانان در راستای حمایت از تولید
وی با اشاره به عملکرد ستاد پیگیری اجرای سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان کردستان، بیان کرد: در سال جاری 2 جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان کردستان و 7 جلسه کمیته کارشناسی ذیل ستاد تشکیل شد که ستاد 13 مصوبه و کمیته کارشناسی 14 مصوبه داشته و مقرر شده است که علاوه بر کمیته عالی کارشناسی، ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی، از ظرفیت اساتید دانشگاه و وکلا و حقوق دانان نیز در راستای حمایت از تولید جهت تحقق شعار سال استفاده شود.
همچنین ذیل ستاد اقتصاد مقاومتی کمیتهای دیگر با عنوان کمیته شناسایی و حمایت از سرمایه گذاران جدید، تشکیل شود که دادستان دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان به عنوان رئیس و بازرس کل استان نیز به عنوان دبیر کمیته است.
به گفته حسینی، از ابتدای سال جاری در جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی مصوب شد موضوع بدهکاران بانکی که تسهیلات دریافتی را خارج از امر تولید به کار گرفتهاند، توسط سازمان بازرسی شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی شوند همچنین با هماهنگی صدا و سیمای مرکز کردستان جلسهای با حضور مسئولین استانی و دستگاههای مرتبط تشکیل شده تا اقدامات و تصمیمات اتخاذ شده در خصوص چگونگی تحقق شعار سال برای عموم مردم و سرمایهگذاران و صاحبان تولید اطلاع رسانی شود.
پیگیری موضوع بلوکه شدن و نگهداشت خارج از مهلت قراردادی زمینهای شهرک صنعتی
وی افزود: همچنین مصوب شده در خصوص موضوع بلوکه شدن و نگه داشت خارج از مهلت قراردادی زمینهای شرکت شهرکهای صنعتی پیگیری به عمل آید و نظر به اینکه یکی از اعتراضات سرمایهگذاران واحدهای تولیدی مربوط به هزینهها و قبوض مصرفی آب و برق و گاز است مقرر شد که موضوع مورد بررسی ادارات و شرکتهای مربوطه و همچنین بازرسی کل استان قرار گرفته و نتیجه ظرف حداکثر دو هفته به دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی استان اعلام شود.
رئیس کل دادگستری استان کردستان بیان کرد: از جمله مصوبات دیگر جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی در سال جاری این بود که در راستای سرعت بخشیدن به تحقق شعار سال از موازی کاری در کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید با نظارت استانداری و ستاد پیگیری اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی با نظارت دادگستری کل استان خودداری و جلوگیری به عمل آید.
همچنین حمایت از سرمایهگذاری و پیگیری مشکلات واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل باید به صورت مصداقی مورد توجه مدیران دستگاههای مربوطه بوده و دستگاه قضایی هر گونه ترک فعلی را در این خصوص مورد پیگیری و در صورت لزوم برخورد قانونی قرار دهد.
ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری استان به طور مستقیم به نحوه اجرای صحیح و به موقع مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید نظارت کند.
وی عنوان کرد: از جمله اقدامات میدانی که در سال جاری داشتهایم بازدید از 2 واحد تولیدی مهم اعم از کاشی کسرا در سنندج و شرکت زرین بنا پارسیان بود که پس از بازدید مشکلات مطرح شده از سوی آنها در کمیته کارشناسی بررسی شد.
حسابهای شرکت زرین بنا به جهت عدم رفع تعهد ارزی مسدود شده بود و کمیته کارشناسی مصوب کرد که رفع انسداد از حسابها صورت گیرد.
مصوب دوم کمیته کارشناسی این بود که برای پرونده قضایی تشکیل شده در دادسرا برای این واحد تولیدی فعلاً یک مهلت سه ماهه داده شود و در کمیته و ستاد مشکلات بررسی شوند.
در مورد واحد تولیدی کاشی کسرا هنوز جلسهای برگزار نشده و فقط بازدید از مجموعه صورت گرفته است.
جلوگیری از تعطیلی معدن بیجار با ظرفیت 30 نفر کارگر
حسینی اعلام کرد: در اوایل اردیبهشت یکی از معادن شهرستان بیجار به لحاظ مشکلاتی که با معارضین محلی داشت با ظرفیت 30 نفر کارگر مدتی تعطیل شده بود که ستاد اقتصاد مقاومتی استان به این موضوع ورود کرد و مشکل معارضین حل و فعالیت معدن آغاز شد.
همچنین در سال جاری به مشکل شرکت صنایع فولاد کردستان نیز ورود کردیم متأسفانه یک شاکی محلی در دیوان عدالت از این شرکت شکایت کرد و دیوان مجوز این شرکت فولادی مهم را ابطال کرده بود به همین منظور مسائل، مشکلات این شرکت در کمیته کارشناسی بررسی شود و مکاتبهای با رئیس دیوان صورت گرفت.
ارشاد و معاضدت قضایی 47 نفر از تولید کنندگان
رئیس کل دادگستری استان کردستان گفت: در سال جاری مشکلات یک کارگاه بتن با ظرفیت 20 نفر کارگر که در آستانه تعطیلی قرار داشت رفع شد.
در این مدت با 14 مدیر واحد تولیدی ملاقات حضوری داشتیم و مسائل و مشکلات آنها استماع شده و 47 نفر از تولیدکنندگان در کمیته شناسایی و حمایت از سرمایهگذاری ارشاد و معاضدت قضایی شدند.
انتهای پیام/