خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 04 خرداد 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جلد سوم پرند نیایش در دست نگارش است

باشگاه خبرنگاران | فرهنگی و هنری | دوشنبه، 17 تیر 1398 - 01:05
هوشنگ جاوید هم اکنون جلد سوم « پرند نیایش » را در دست نگارش دارد.
كتاب،خواني،حوزه،جلد،موسيقي،موسيقايي،نگارش،ايران،پرند

در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد;
هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی و نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص کتاب جدیدش گفت: هم اکنون دو کتاب در دست نگارش دارم البته هنوز ناشر این کتاب هایم مشخص نیست.
وی افزود:باتوجه به وضعیتی که برای قیمت کاغذ پیش آمده مشخص نیست انتشارات سوره مهر کتاب هایم را منتشر کند یانه؛ یکی از آن ها سومین جلد کتابی با عنوان «پرند ستایش» است.کار نگارش کتاب به پایان رسیده و هم اکنون ویرایش نهایی آن را انجام می دهم.
جاوید با بیان اینکه بخش عمده ای از کتاب « پرند نیایش » درباره مرثیه خوانی در ایران است، گفت: در این کتاب به بیان تاریخچه مرثیه خوانی، انواع آن و تفاوتش با نوحه خوانی می پردازم.
در این کتاب علاوه بر مرثیه خوانی به انواع دیگر موسیقی مذهبی هم پرداخته ام.
از جمله می توان به هنر پرده خوانی، مناجات خوانی و صلوات خوانی اشاره کرد.
پیش از این دو جلد دیگر کتاب « پرند نیایش » منتشر شد.
این پژوهشگر موسیقی با اشاره به کتاب دیگری که در دست نگارش دارد، بیان کرد: کتاب دیگری که در دست نگارش دارم جلد دوم کتاب «سیری برداستان پردازی آوازی و موسیقایی ایران » است.جلد اول این کتابم در سی و دومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه شد.
گفتنی است جلد اول سیری در تاریخ داستان‌پردازی آوازی و موسیقایی ایران» کتابی در حوزه نقالی و داستان پردازی و ارتباط آن با موسیقی است این کتاب که در انتشارات سوره مهر منتشر شد.
دربرگیرنده نکات جالب‌توجهی در حوزه موسیقی است.نویسنده در این کتاب تلاش کرده است ضمن بررسی دقیق و مستندی که در این حوزه انجام داده در ابتدا به ریشه‌های نقل، نقالی و داستان پردازی در ایران تا شروع عصر صفوی بپردازد و وجوه موسیقایی آن را به مخاطبان بشناساند.
بررسی حوزه نقل و شاهنامه خوانی و تعریف مبانی این حوزه با معرفی داستان‌پردازان و پدیدآورندگان نقالی هم در وجوه موسیقایی و هم در وجوه نمایشی یکی از دیگری از نکاتی بود که در این کتاب به آن پرداخته‌ شده است.
انتهای پیام/