خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

سایه سیاه بحران زباله بر سر بابل/ پروژه‌های ‌شهری بلعیده شد! - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 10:30
زباله های انباشته شده در سایت انجیلسی بابل که از بیش از یک دهه پیش به عنوان محل دپوی زباله های این شهر و چند شهر اطراف انتخاب شده بود، حالا به معضل بزرگی تبدیل شده که بودجه شهرداری را بلعیده و پروژه های عمرانی حیاتی را معطل گذاشته است.
بابل،زباله،شهرداري،شهر،عمراني،سايت،پل،شهرستان،پروژه،بودجه،اش ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بابل، در حالی‌که عمارت شهرداری بابل با نمای سفید و چشم‌نواز خود در باغ ملی این شهر واقع شده، مردم همچنان چشم انتظار اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی قابل‌لمس از سوی شهرداری هستند.
بسیاری از بازنشستگان و شهروندان که برای استراحت به صندلی‌های باغ ملی پناه می‌برند، هر روز از خود می‌پرسند: شهرداری در این شهر دقیقاً چه اقداماتی انجام می‌دهد؟
آیا خدمات و پروژه‌های بزرگ عمرانی در راه است یا همچنان مشکلات قدیمی به‌ویژه بحران زباله، مانع پیشرفت شهر می‌شود؟
با وجود انتظار مردم برای تحولات عمرانی در بابل، مسئولان شهرداری در پاسخ به پرسش‌های شهروندان، علت اصلی عقب‌ماندگی پروژه‌ها و کم‌کاری‌ها را صرفاً معضل زباله اعلام می‌کنند.
این در حالی است که هزینه‌های سنگین مدیریت پسماند، بخش زیادی از بودجه شهرداری را بلعیده و فعالیت‌های توسعه‌ای را متوقف کرده است.
سایت دپوی زباله انجیلسی که از سال‌ها پیش محل انباشت زباله‌های شهر بابل و شش شهر اقماری آن بوده، از 15 اردیبهشت سال گذشته به‌دلیل بسته شدن، بار مالی سنگینی به شهرداری تحمیل کرده است.
ناصر کیایی، رئیس محیط زیست بابل، در گفتگو با تسنیم اظهار داشت: «سایت انجیلسی طی 26 سال، میلیون‌ها تن زباله را در خود جای داده است و نسبت به سایر سایت‌های استان از استانداردهای زیست‌محیطی بهتری برخوردار بود.»
وی با اشاره به ساختار زمین و شیب تند این سایت افزود: «اگر در سال‌های اولیه، زمین به صورت پلکانی تقسیم‌بندی و زباله‌ها به شکل کنترل شده دپو می‌شدند و شیرآبه‌ها به تصفیه خانه منتقل می‌شد، امروز با چنین بحرانی مواجه نبودیم.»
کیایی بر لزوم ساماندهی فوری این سایت تاکید کرده و تصریح کرد: «زباله‌های دپو شده اکنون به یک ابر بحران زیست‌محیطی تبدیل شده که زیست‌بوم منطقه و حتی دریای خزر را تهدید می‌کند.»
حمیدرضا قربان‌نیا، رئیس شورای شهرستان بابل، وضعیت زباله‌های بابل را بحرانی توصیف کرد و گفت: «هزینه حمل زباله به خارج از استان به بیش از 12 میلیارد تومان در ماه رسیده که با افزایش قیمت حامل‌های انرژی، این رقم بیش از پیش افزایش خواهد یافت.»
قربان‌نیا به توقف پروژه‌های عمرانی مهمی چون احداث پل چهارم موزیرج به دلیل هزینه‌های بالای حمل زباله اشاره کرد و گفت: «مردم و گردشگران منطقه موزیرج سال‌هاست منتظر بهره‌برداری از این پروژه حیاتی هستند.»
وی درباره وضعیت این پروژه توضیح داد: «با وجود طی شدن مراحل قانونی، انتخاب پیمانکار و طراحی، این پل هنوز در بلاتکلیفی است و تنها با اختصاص بودجه لازم، می‌توان عملیات اجرایی آن را آغاز کرد.»
رئیس شورای شهرستان افزود: «این پل نقش کلیدی در کاهش بار ترافیکی شهرستان بابل دارد و حلقه اتصال مهمی بین شهرهای زیارتی و مناطق ساحلی محسوب می‌شود.
قرار است این مسیر به‌عنوان یکی از راه‌های اصلی اتصال شرق و جنوب بابل به مناطق مرکزی، باعث بهبود ایمنی و ارتقاء خدمات حمل‌ونقل شهری شود.»
وی در ادامه تاکید کرد: «بستر اجرایی این پروژه آماده است اما به دلیل مشکلات اداری و تعلل در تخصیص بودجه، عملیات شروع نشده و در صورت عدم اقدام به‌موقع، فرصت جذب اعتبار ملی از دست خواهد رفت.»
قربان‌نیا همچنین به مصرف بیش از حد منابع مالی شهرداری برای مدیریت زباله اشاره کرد و گفت: «اگر زیرساخت‌های لازم در گذشته فراهم شده بود، این هزینه‌ها صرف توسعه پروژه‌های کلان شهری می‌شد.»
انتهای پیام/