مسئولین گذشته برای تأمین برق امروز سرمایه گذاری نکردند
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:ناترازی امروز برق نشان میدهد مسئولین گذشته برای نیاز امروز و اینکه به چه مقدار برق نیاز داریم برنامه ریزی و سرمایه گذاری نکردند.

اکبر رنجبرزاده نماینده اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به چالش صنعت برق و قطع برق کشور و با بیان اینکه قطعی برق ۲ عامل اصلی دارد، گفت: یکی اینکه از دهههای گذشته تا کنون برای این ناترازی ها پیش بینیهای لازم برای میزان مصرف برق نشده و در همین راستا تدابیری درستی انجام نشده و سرمایه گذاری برای آن نشده است.
وی تاکید کرد: وقتی منبع تولید را نادیده میگیریم و برای آن، مصرف در نظر میگیریم طبیعتاً مصرف از منبع بالا میزند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی همچنین توسعه صنعتی در سالهای اخیر را یکی دیگر از دلایل افزایش مصرف برق در کشور دانست و افزود: مصارف خانگی، صنعتی، کشاورزی و خدماتی برق به شدت افزایش یافت.
وسایل مورد نیاز خانگی حتی در روستاها به نسبت گذشته افزایش یافت.
رنجبرزاده اضافه کرد: ما برای این مصارف، منبع تولید جدید برق نداشتیم و منابع تولید همان گذشته است.
از طرف دیگر برخی از منابع تولید برق بخصوص منابع برق آبی به دلیل کمی سطح آب سدها، کاهش یافته است.
وی استفاده از کولرهای گازی غیراستاندارد را یکی دیگر از دلایل مصرف زیاد برق دانست و افزود: همچنین ناوگان خطوط برق ما معیوب، قدیمی و نوسازی نشده است و موجب هدر رفت انرژی میشود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان بهینه سازی مصرف سوخت با مدیریت اصولی میتواند مصرف برق را کاهش دهد، افزود: در برنامه هفتم توسعه به صرفه جویی در مصرف برق اشاره شده و با مدیریت اصولی میتوان تا ۲۵ درصد مصرف را کاهش داد.
رنجبرزاده گفت: باید از وزارت ارتباطات و توانمندیهای علمی آنها در کاهش مصرف برق کمک گرفت.
وی با بیان اینکه ناترازی امروز برق نشان میدهد که مسئولین گذشته برای نیاز امروز و اینکه به چه مقدار برق نیاز داریم و چه مقدار باید افزایش تولید داشته باشیم، برنامهریزی نکردند، افزود: همه اینها باید پیش بینی میشد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در همه ناترازی ها ما ورودی نداشتیم و سرمایه گذاری انجام نشد.
رنجبرزاده به ضرورت استفاده از انرژی خورشیدی اشاره و تصریح کرد: برخی از کشورها حتی تا ۳۰ و ۴۰ درصد مصرف برق کشور را از طریق انرژی خورشیدی تأمین میکنند اما ما در کمترین حد استفاده از انرژی خورشیدی هستیم.
البته امسال هدف گذاری شده تا ۲۰ هزار مگاوات برق از انرژی خورشیدی تأمین شود.
وی تصریح کرد: اکنون حدود ۱۷ هزار مگاوات ناترازی برق داریم و امیدواریم تا سال آینده با توجه به برنامهریزی های انجام شده، این رقم به کمتر از ۱۰ هزار مگاوات برسد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: باید از طرفیتهای نیروگاههای خورشیدی، بادی و سازمان بهینه سازی مصرف سوخت استفاده کرد و با در نظر گرفتن تشویقیهای لازم، مردم را به سمت کاهش مصرف سوق داد.
رنجبرزاده گفت: در مصرف باید مدیریت کرد در زمانی که ضرورتی برای مصرف وجود ندارد مردم کمک کنند تا از هدر رفت غیر معمول برق جلوگیری شود.