خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هنرصنعت فرش دستباف امید اول کالای صادراتی

تسنیم | اقتصادی | شنبه، 27 اردیبهشت 1404 - 07:30
مدیرعامل اتحادیه سراسری فرش دستباف بیان کرد: تنها صنعتی که می تواند در فضای پساتحریم و پساتوافق، نه تنها به حیات خود ادامه دهد بلکه به مزیت رقابتی و ارزآوری کشور تبدیل شود، هنرصنعت فرش دستباف ایران است.
صنايع،ايران،دستباف،فرش،داخلي،كشور،توليد،بهرامي،جهاني،ادامه،ا ...

عبداله بهرامی، مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم,گفت: در آستانه احتمال احیای مذاکرات میان ایران و آمریکا و گمانه‌زنی‌ها پیرامون رفع تحریم‌ها، نگاه بسیاری به آینده اقتصاد و صنعت کشور دوخته شده است.
اما باید با نگاهی واقع‌بینانه و کارشناسانه به این مسئله پرداخت: آیا صنایع داخلی ما آمادگی ورود به یک فضای رقابتی آزاد را دارند؟
وی ادامه داد:واقعیت این است که بخش عمده‌ای از صنایع کشور، به‌دلیل سال‌ها انزوای اقتصادی، تحریم‌های طولانی‌مدت، ضعف در نوآوری و فاصله عمیق با فناوری روز دنیا، در شرایط فعلی نه‌تنها توان رقابت در بازارهای بین‌المللی را ندارند، بلکه با آزاد شدن واردات و سرازیر شدن کالاهای لوکس و هم‌نوع و ارزان‌قیمت خارجی، احتمالاً در معرض تعطیلی و ورشکستگی گسترده قرار خواهند گرفت.
بهرامی اظهار داشت: بنابراین، برخلاف تصور عمومی، توافق احتمالی نه‌تنها به نفع صنایع داخلی نخواهد بود، بلکه ممکن است فشار سهمگینی بر صنایع فرسوده داخلی وارد کند؛ صنایعی که سال‌ها از سرمایه‌گذاری، نوسازی و تکنولوژی و به‌روزرسانی محروم بوده‌اند.
وی گفت: در این میان، تنها صنعتی که می‌تواند در فضای پساتحریم و پساتوافق، نه‌تنها به حیات خود ادامه دهد بلکه به مزیت رقابتی و ارزآوری کشور تبدیل شود، هنرصنعت فرش دستباف ایران است؛ هنرصنعتی اصیل، ریشه‌دار و جهانی که مزیت‌های بی‌بدیلی دارد.
بهرامی افزود: تمام زنجیره تولید آن متکی به منابع داخلی است؛ از نیروی کار ماهر و متخصص در اقصی‌نقاط کشور، تا مواد اولیه‌ای همچون پشم، نخ، رنگ‌های گیاهی و دارهای بافندگی.
وی توضیح داد: فرش دستباف یک برند جهانی است و در میان کالاهای صادراتی، معدود محصولی است که نام "ایران" بر تار و پود آن تنیده شده و با افتخار در سراسر جهان شناخته می‌شود.صادرات‌محور و ارزآور است؛ بیش از 90درصد از تولیدات این حوزه به صادرات اختصاص دارد و به‌واسطه همین ویژگی، نیازی به سرمایه‌گذاری کلان داخلی ندارد.
مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های فرش دستباف ایران اظهار داشت: اشتغال‌زایی گسترده با حداقل سرمایه‌گذاری؛ برخلاف بسیاری از صنایع که به خطوط تولید پیشرفته و میلیاردها دلار وتومان سرمایه اولیه نیاز دارند، ایجاد شغل درهنر صنعت فرش دستباف با سرمایه‌ای بسیار اندک ممکن است.توافقات سیاسی و گشایش‌های احتمالی، باید با نگاهی استراتژیک همراه باشد.
اگر دولت‌مردان ما از فرصت پساتحریم برای احیای صنایع صادرات‌محور واقعی و قابل اتکا استفاده نکنند، تنها شاهد رشد واردات، سقوط صنایع و ضربه به اشتغال و تولید داخلی خواهیم بود.
وی ادامه داد: فرش دستباف، یک موهبت ملی و سرمایه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی ایران است.
دولتمردان باید بیش از پیش اهمیت آن را دریابند، از آن حمایت کنند، موانع صادرات را برطرف سازند و زیرساخت‌های تقویت بازارهای جهانی را فراهم آورند.جهش تولید، اشتغال پایدار، ارزآوری واقعی و حفظ اصالت فرهنگی کشور، همه در گرو توجه ویژه به این هنرصنعت بی‌نظیر است؛ گوهری که همچنان می‌تواند درخشان‌ترین نماد ایران در جهان باشد.
انتهای پیام/