خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

شنبه، 27 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ترامپ تهدیدات خود علیه ایران را تکرار کرد

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | جمعه، 26 اردیبهشت 1404 - 15:18
ترامپ در ادامه تهدیدات خود مدعی شد ایران باید سریع عمل کند، وگرنه اتفاق بدی خواهد افتاد.
ايران،استانبول،اظهارات،مذاكرات،اتفاق،خواهد_افتاد،دونالد،–،وگ ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، امروز جمعه ادعا کرد که ایران پیشنهادی برای توافق هسته‌ای دریافت کرده و در ادامه تهدیدات خود علیه ایران هشدار داد که این کشور باید «سریع عمل کند، وگرنه اتفاق بدی خواهد افتاد.»
ترامپ جزئیات بیشتری درباره این پیشنهاد یا اقدامات احتمالی‌اش در صورت رد شدن آن از سوی تهران ارائه نداد.
در همین حال، مقامات ایرانی امروز در استانبول با همتایان خود از بریتانیا، آلمان و فرانسه برای گفت‌و‌گو درباره برنامه هسته‌ای ایران دیدار می‌کنند.
اظهارات اخیر دونالد ترامپ مبنی بر اینکه «ایران باید سریع عمل کند، وگرنه اتفاق بدی خواهد افتاد»، نشان از تداوم گفتمان تهدیدمحور او در قبال جمهوری اسلامی ایران دارد.
این اظهارات، به‌ویژه در شرایطی که گفت‌و‌گو‌های غیررسمی میان ایران و سه کشور اروپایی در استانبول در جریان است، می‌تواند حاوی چند پیام و هدف راهبردی باشد:
۱.
فشار روانی در آستانه مذاکرات
ترامپ با بیان هشدارآمیز خود احتمالاً قصد دارد فضای مذاکراتی را به‌گونه‌ای شکل دهد که طرف ایرانی احساس فوریت و فشار کرده و در مواضع خود نرمش نشان دهد.
این رویه در دوره اول ریاست‌جمهوری او نیز دیده شده بود، به‌ویژه در سال ۲۰۱۸ پیش از خروج رسمی آمریکا از برجام.
۲.
سیگنال به متحدان اروپایی
این سخنان همچنین می‌تواند پیامی برای بریتانیا، فرانسه و آلمان باشد؛ مبنی بر اینکه اگر آنها در مذاکرات با ایران امتیاز زیادی بدهند، دولت احتمالی آینده ترامپ ممکن است این توافق‌ها را نپذیرد یا حتی علیه آنها اقدام کند.
چنین موضعی می‌تواند هماهنگی در محور غربی را دچار تردید سازد.
۳.
زمینه‌سازی برای گزینه‌های افراطی‌تر
تهدید مبهم «اتفاق بد» می‌تواند راه را برای اقدامات تهاجمی‌تر در آینده – اعم از تحریم‌های شدیدتر، خرابکاری سایبری یا حتی اقدام نظامی محدود – باز بگذارد.
این تهدید زمانی اهمیت بیشتری می‌یابد که در کنار اظهارات قبلی مشاوران ترامپ درباره احتمال برخورد سخت با ایران در دوره دوم احتمالی ریاست‌جمهوری او قرار گیرد.
۴.
بی‌توجهی به کانال‌های دیپلماتیک فعلی
سخنان ترامپ، با لحنی تنش‌زا، می‌تواند روند مذاکرات جاری در استانبول را تحت‌الشعاع قرار دهد و فضای دیپلماتیک شکننده‌ای را که شاید به نوعی توافق موقت یا منجر شود، دچار اختلال کند.
منبع: فاکس نیوز