خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

وزیر کشور تعطیلی ۲ هفته ای صنایع را تکذیب کرد

مشرق | سیاسی | جمعه، 26 اردیبهشت 1404 - 13:23
وزیر کشور تعطیلی ۲ هفته ای صنایع را تکذیب کرد و گفت: چنین چیزی وجود ندارد بلکه برنامه داریم که مدیریت مصرف انرژی در تمامی بخش ها صورت گیرد.
كشور،خصوصي،امنيت،اقتصادي،وزير،دولت،مومني،كرمان،منابع،استان،ق ...

به گزارش مشرق، اسکندر مومنی، وزیر کشور، پیش از ظهر امروز در جلسه شورای اداری استان کرمان ضمن گرامیداشت یاد شهدای خدمت به‌ویژه آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی و سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی، اظهار داشت: شهید سلیمانی نه‌تنها فرمانده‌ای نظامی بلکه پایه‌گذار مکتبی فکری و سلوکی در جبهه مقاومت بود که مسیر خدمت و فداکاری را به ما آموخت.
امنیت؛ پیش‌نیاز هرگونه تحول و توسعه
وزیر کشور با اشاره به اهمیت ایجاد امنیت پایدار برای تحقق پیشرفت در کشور تصریح کرد: هیچ توسعه‌ای بدون امنیت محقق نمی‌شود و امنیت بستر همه تحولات است؛ شرایط امنیتی استان کرمان در مجموع قابل قبول است، اما در برخی حوزه‌ها مانند حاشیه‌نشینی، اتباع و منابع آب نیاز به تدابیر جدی‌تری داریم.
وی افزود: مسائل مربوط به اتباع و امنیت در دستور کار معاونت‌های تخصصی قرار دارد و مصوبات این سفر در دولت پیگیری خواهد شد؛ همچنین در آینده نزدیک، معاونان حوزه عمرانی و اجتماعی وزارت کشور برای بررسی مسائل حاشیه‌نشینی و آب به استان سفر خواهند کرد.
از قوانین دست‌وپاگیر تا ناکارآمدی بخش دولتی
مومنی در ادامه سخنان خود با نقد ساختار اقتصادی دولت‌محور گفت: پیشرفت کشورها به میزان مشارکت و توانمندی بخش خصوصی بستگی دارد.
دولت نباید خود را رقیب این بخش بداند؛ متاسفانه بزرگ‌ترین نقصان این است که با قوانین و آیین‌نامه‌های سخت‌گیرانه، فضای فعالیت برای بخش خصوصی را تنگ کنیم.
وی با بیان اینکه بخش دولتی کم‌بازده‌ترین و بخش خصوصی پربازده‌ترین بخش اقتصادی در جهان است، افزود: دولت‌ها باید فرش قرمز زیر پای کارآفرینان پهن کنند، نه اینکه آن‌ها را از میدان بیرون برانند.
دولت چهاردهم؛ حامی فعال بخش خصوصی
وزیر کشور با اشاره به رویکرد شخص رئیس‌جمهور، گفت: در هفته چندین جلسه در سطح دولت برای حمایت از بخش خصوصی برگزار می‌شود.
باید به سرمایه‌گذار امنیت اقتصادی بدهیم، موانع را برداریم و مسیر را هموار کنیم.
بدون بخش خصوصی نمی‌توان انتظار توسعه پایدار داشت.
مومنی درباره موضوع ناترازی انرژی نیز توضیح داد: اینکه گفته شده صنایع برای ۱۵ روز تعطیل خواهند شد، کاملاً نادرست است؛ هیچ کشوری زیرساخت‌های تولید برق را بر اساس اوج مصرف چند روز در سال تنظیم نمی‌کند، چراکه از نظر اقتصادی به‌صرفه نیست؛ راهکار عبور از این شرایط، مدیریت مصرف هوشمند و توزیع عادلانه برق در بین بخش‌هاست.
وی افزود: هدف ما این است که بخش‌های تولیدی، از جمله کشاورزی و صنعت، بدون وقفه به فعالیت ادامه دهند و وزارت نیرو برنامه‌ریزی لازم برای مصرف خانگی، صنعتی و خدماتی را انجام داده است.
ضرورت گذار به انرژی‌های تجدیدپذیر
وزیر کشور با تأکید بر لزوم حفظ منابع فسیلی برای نسل‌های آینده اظهار داشت: حتی اگر کمبودی نداشتیم، نباید بی‌رویه از منابع فسیلی استفاده کنیم؛ خداوند انرژی خورشیدی را رایگان در اختیار ما گذاشته و باید با مشارکت جدی استان‌ها و بخش خصوصی، زمینه بهره‌برداری از این انرژی پاک را فراهم کنیم.
مومنی با اشاره به وجود ۲۸۰۰ واحد تولیدی در استان کرمان گفت: از این تعداد، ۵۳۴ واحد به دلایل مختلف راکد هستند.
یکی از مهم‌ترین مشکلات، تملک واحدها توسط بانک‌هاست که یکی از دردناک‌ترین مسائل اقتصادی کشور است.
وی از استاندار کرمان خواست این موضوع را در کارگروه رفع موانع تولید با جدیت مطرح و پیگیری کند و افزود: احیای این واحدها باید از طریق تزریق منابع، بخشودگی بدهی، حمایت حقوقی و تسهیل در مجوزها صورت گیرد.
وزیر کشور در پایان تاکید کرد: در دولت چهاردهم نگاه ما به فعالان اقتصادی، حمایتی و سازنده است.
بخش خصوصی دیگر یک متهم نیست، بلکه موتور محرکه کشور برای رشد، اشتغال‌زایی و توسعه محسوب می‌شود و باید قوانین و فرآیندها را به‌روزرسانی کنیم تا هم صادرات تسهیل شود، هم ارزآوری، هم تولید.