چرا باید به حج برویم؟
حج می رویم چون از ارکان دین است، چون خدای متعال به آن سفارش و ترکِ بی دلیلِ آن را کفر اعلام کرده است. به حجی می رویم که طبق فرموده امامان معصوم (ع) مایه برکت زندگی و شرف و منزلت دین است و تا کعبه پابرجاست، دین خدا نیز پاینده و استوار است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، اسلام ارکانی دارد که بر آنها بنا شده و بدون آنها فرومیریزد، چنانکه فرموده امام باقر(ع) گویای این حقیقت است که اسلام بر پنج پایه بنا شده است؛ نماز، زکات، حج، روزه و ولایت، از این رو کسی که به طور عمد حج را ترک کند، رکنی از ارکان دین مبنی اسلام را ترک کرده است.
خدای سبحان درباره تارک عمدی حج در آیه 97 سوره آل عمران فرموده است: «...
وَلِلَّهِ عَلَى النّاسِ حِجُّ البَیتِ مَنِ استَطاعَ إِلَیهِ سَبیلًا ۚ وَ مَن کَفَرَ فَإِنَّ اللَّهَ غَنِیٌّ عَنِ العالَمینَ/ ...
و برای خدا بر مردم است که آهنگ خانه (او) کنند، آنها که توانایی رفتن به سوی آن دارند، و هر کس کفر ورزد (و حج را ترک کند، به خود زیان رسانده)، خداوند از همه جهانیان، بینیاز است.» در این آیه از ترک عمدی حج به کفر تعبیر شده است.
در کتاب "نوش بندگی" دراینباره آمده است: حج عبادت ویژهای است که اگر با توجه به اسرارش به جا آورده شود، ثمره آن رسیدن به تجلیات ذاتی حق است.
چنین ویژگی در عملی غیر از آن یافت نمیشود، بنابراین وقتی خداوند در آیه 97 سوره آلعمران میفرماید: «...
و لله علی الناس ...»، این خطاب علاوه بر اینکه وجوب تکلیف حج را میرساند، این معنا را نیز در بر دارد که حج عهد و میثاقی بین خدای متعال و بنده اوست به این معنا که: «اگر تو با ذاتت آمدی و ذات خود را برای من خالص کردی، من هم با ذاتم بر تو تجلی میکنم.»
از همین روست که امام صادق (ع) فرمود: وَدَّ مَنْ فِی اَلْقُبُورِ لَوْ أَنَّ لَهُ حَجَّةً بِالدُّنْیَا وَ مَا فِیهَا » / مُردهای که در قبر است دوست دارد در برابر تمام دنیا و آنچه در آن است، برای او حجی میبود».
رسول اکرم(ص) در پاسخ به درخواست فردی که از حج بازمانده بود و برای بهرهمندی از فیوضات حج راهکاری از حضرت طلب میکرد، نگاهی به کوه ابوقبیس کردند و فرمودند: « اگر به اندازه این کوه برای تو طلای سرخ باشد و آن را در راه خدا انفاق کنی به آنچه حجگزار میرسد، نمیرسی.»
در روایات وارد شده در حج برکاتی است که در جای دیگری یافت نمیشود.
این تعبیرات همگی نشاندهنده عظمت و اهمیت حج است.
حج مایه شرف و منزلت دین
حضرت فاطمه زهرا(ص) در خطبهای حج را مایه شرف و مجد و انتشار شعاع و نور دین دانستند و فرمودند: « فَرَضَ اللّهُ...
الحَجَّ تَسنِیةً لِلدّینِ/خداوند حج را برای شکوه اسلام واجب کرد.»
کعبه معظمه از آن جهت که بیتالله است، پرچمی برای اسلام قرار داده شده است.
از این رو خدای سبحان رفتن به سوی او و ادای حق آن را واجب کرد، چنانکه امیرمؤمنان(ع) در نهجالبلاغه فرمود: « الکعبة جعله سبحانه و تعالى للاسلام علما و ...، فرض حقه و اوجب حجه».
امام صادق (ع) نیز فرمود: «خداوند کعبه را برای دین و گذران زندگی دنیایی مردم قرار داد».
ایشان در حدیثی دیگر فرمود: « مادامی که کعبه پابرجاست، دین خدا پاینده و استوار است».
لذا بررسی ابعاد گوناگون حج نشان میدهد حج یکی از مهمترین مظاهر اسلام و از شاخصترین برنامههای جهانی اسلام است و همگانی و همیشگی بودن آن سند گویای کلیت و دوام دین الهی است.
انتهای پیام/