خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

جمعه، 26 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

ارسال ٣٧٢ هزار بسته پستی؛ چرا افغانستان غرفه ندارد؟

مهر | فرهنگی و هنری | پنجشنبه، 25 اردیبهشت 1404 - 21:40
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: با همکاری پست ٣٧٢ هزار بسته پستی ارسال شده است.
كتاب،نمايشگاه،روز،ناشران،حضور،فرهنگي،مجازي،ششمين،سخنگوي،فروش ...

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم حیدری سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در نشست خبری که عصر امروز همزمان با نهمین روز از این رویداد با حضور اصحاب رسانه برگزار شد، با اشاره به حضور عارف معاون اول رئیس جمهور در نمایشگاه کتاب گفت: آقای عارف بازدید میدانی از بخش دانشگاهی این رویداد داشت و پس از این بازدید علی رغم مشغله‌اش، نشست حدود یک ساعته‌ای با ناشران، مسئولان انجمن و تشکل‌ها داشت و در این نشست مسائلی مربوط به کاغذ، مشکلات صنفی و مالیات مربوط شد.
نتیجه نشست بر آن شد تا به زودی کارگروه ویژه کاغذ در نهاد ریاست جمهوری برگزار شود.
برای تحقق این امر قرار شد چهارچوب اولیه را طراحی کنیم.
وی با اشاره به نتایج فلوشیپ در نمایشگاه کتاب گفت: روز گذشته این رویداد با ۱۴۸ قرارداد تقریباً به نتایج نهایی رسید و پیش مذاکرات آن برای برنامه‌های آتی میان ناشران داخلی و خارجی انجام شد و ناشران داخلی و خارجی از آن استقبال کردند.
مجموعه نظرات بسیار رضایت بخش بود و ناشران بر این باور بودند که نظارت خوبی در حوزه بین‌الملل به ویژه در حوزه کودک و نوجوان رخ داده بود.
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: معتقدیم ما ظرفیت‌های بسیاری داریم علاوه بر اینکه رویدادهایی همچون فلوشیپ می‌تواند به اقتصاد صنعت نشر ما کمک کند تا فرهنگ غنی ایرانی اسلامی در سطح بین‌الملل منتقل شود و بتوانیم مقابله مناسبی با ایران هراسی داشته باشیم.
وی افزود: در میان ۱۴۸ قراردادی که در رویداد فلوشیپ داشتیم، از کشورهای اروپایی، آفریقایی و آسیایی بودند که قرار است کتاب‌ها به زبان‌های هندی، فرانسوی، عربی، اندونزیایی، چینی ترجمه شوند و این آثار سفیران فرهنگی خوبی در حوزه فرهنگ باشد.
حیدری گفت: فروش بخش مجازی تا ساعت ۱۳ امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت نزدیک به ۲۴۰ میلیارد تومان و فروش بخش حضوری ۱۸۴ میلیارد تومان بود که در مجموع ۴۲۴ میلیارد و ۵۷۵ میلیون تومان است.
فروش در بخش مجازی نسبت به سال گذشته ۶۵/۷ درصد رشد داشته است.
وی ادامه داد: تعداد جلدهای کتاب فروش رفته ۹۳۰ هزار و ۳۲۰ عنوان کتاب بوده است.
در مقایسه با سال گذشته در بخش مجازی ۲۶ درصد و در مجموع فروش دو بخش مجازی و حضوری نسبت به سال گذشته ۷/۶۵ رشد داشتیم.
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: ۳۷۲ هزار بسته پستی ارسال شده است که برخی ارسال‌ها از یک روز تا چهار روز به دست مخاطب رسیده است که تشکر ویژه‌ای از اداره پست داریم که همکاری قابل توجهی با ما داشته است.
وی افزود: ساعت فعالیت نمایشگاه کتاب طی دو روز امروز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت و فردا جمعه ۲۶ اردیبهشت تا ساعت ۲۱ تمدید شد.
یدری گفت: طبق آماری از دستگاه BTS در ساعت ۱۷ روز گذشته چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۲۱۰ هزار نفر به صورت فعال در مجموعه نمایشگاه حضور داشتند.
وی ادامه داد: هر روز از ساعت ۱۶ تا ۱۸ کمیته تخلفات برگزار می‌شود و ناشران مورد رصد قرار می‌گیرند.
ما به این جمع بندی رسیده‌ایم که قلم فرهنگی که پیوست کتاب بوده و توسط خود ناشران تولید می‌شود، به عنوان کتاب محسوب کنیم.
سخنگوی سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به این پرسش که چرا راهنمای غرفه‌ها در نبش راهروها قرار نگرفته است، گفت: این سهل انگاری ما بوده است.
البته ما از طریق راهنمای الکترونیکی و اپ‌های مخصوص، این راهنمایی غرفه‌ها برای بازدیدکنندگان را داریم.
وی با اشاره به سیاست‌های ترویجی حوزه کتاب گفت: این سیاست‌های آقای صالحی وزیر ارشاد و آقای جوادی معاون فرهنگی وزارتخانه است و ما حمایت‌های خاصی از افرادی هستیم که در این راستا فعالیت می‌کنند.
قطعاً سال آینده فضای ویژه‌ای را برای این امر اختصاص خواهیم داد.
حیدری گفت: پایتخت کتاب جایش مناسب است و کارهای بزرگی را در حال انجام هستند.
امیدواریم با این برنامه‌های مردمی شأن بتوانند به عنوان پایتخت جهانی مطرح شوند.
برنامه‌های ترویجی با شدت بیشتری ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ما فضایی را در نمایشگاه کتاب ایجاد کرده‌ایم تا مردم مجازی که خرید می‌کنند، بتوانند به صورت حضوری کتاب‌ها را تحویل بگیرند.
ما این کار را امتحان کردیم و انجام شد.
سخنگوی سی ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با اشاره به تغییر جانمایی پاکستان گفت: پاکستان و هند دو کشور همسایه و دوست ما هستند.
ما کاری به مسائل حاشیه‌ای نداریم و اینجا جایگاه فرهنگی است.
بگذارید اطلاعاتم را تکمیل کنم تا نتیجه را برای تان بگویم که دلیل این جانمایی چه بود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا کشور افغانستان غرفه ندارد، گفت: چهره‌های ادبی و فرهنگی افغانستان در نمایشگاه حضور دارند و در نشست‌های مختلف شرکت می‌کنند اما برخی کشورهایی که ظرفیت نشر دارند، در نمایشگاه حضور یافتند و برخی هم چهره‌های ادبی و فرهنگی شأن در نمایشگاه حضور داشتند.